Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Множество снаряди паднали върху жилищни блокове
Обновена: 23 авг 2014 21:45 | 23 авг 2014 20:39, Веселина Йорданова
326
Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Най-малко трима мирни жители - баща, майка и тяхната дъщеря, според техните съседи, са били убити при обстрела на източната част на украинския град Донецк, бастион на проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

В града, който имаше 1 милион души население преди началото на конфликта, днес тътенът на бомбардировките се чуваше през целия ден, като следобед те бяха особено ожесточени, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието. Гъст черен дим се издигал над квартал Калинински в източната част на града.

Още по темата
Множество артилерийски снаряди паднали върху жилищни блокове. До стълбището лежали телата на мъж и жена. Малко по-далеч, до дървото, се виждало тялото на момиченце, лежащо по гръб, с лице покрито с чаршаф.

Според живеещите в блока става дума за семейство с дъщеря им, която е била на малко над 10 години. По-малката й сестра, ранена в главата, е била транспортирана в болница и състоянието й е неизвестно.

В горещия летен ден семейството било излязло в градинката между блоковете, когато започнали бомбардировките, разказали очевидци.

Те се опитали да се укрият в блока си, когато били покосени от снаряд. Засегнатият квартал е на неколкостотин метра от казармите на батальона "Восток", съставен от руски и украински доброволци, които според местните жители вероятна са били мишена на обстрела.

Призори други двама мирни жители бяха убити при обстрел в Донецк. Това също се случи близо до сграда, окупирана от сепаратистите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: УкрайнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
10
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 9 години
Колкото е виновна Русия за конфликта толкова и САЩ , проблемът е че правителството на Украйна играе по свирката на някой без да се интересува от мнението на народа , както става и при нас но без бомби. Нас ни избиват по мирноинтелегентен начин .
137
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен264----Толко си заблуден,че не си струва да спорим......Просто си свали гащите от главата и може би ще прогледнеш...........успех в свалянето
136
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до тяИменно зaщото Укрaйнa искa дa живее тaкa, кaкто нaродa и е решил избухнa конфликтa в Донбaс и Крим беше поробен от руски войски! Именно зaщото Укрaйнa искa сaмa дa решaвa бъдещето си, русия ги нaпaднa и тероризирa, a " мирнaтa стрaнa" беше просто руски сaтелит и вaсaл! Логикaтa ти е нa особено тъпa кокошкa! Знaчи зa дa имa " мир" трябвa дa робувaме нa руските ***, СВЪРШИ ТAЯ!
135
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PITAM: Snarqdite I kurshumite ,izstrelqni ot rusnacite "umni "li sa , te kude padat?
134
26
 
6
 
! Отговори
терминатор преди 9 години
Украйна докато не елиминира и терминира и последния руски терорист все ще си има проблеми.
133
4
 
31
 
! Отговори
тя преди 9 години
Какво направиха от една мирна европейска страна?да се убиват хората ката кучета.Господ да накаже Америка с най- страшните природни бедствия та да забравят всички страни по света и ги оставят на спокойствие, за да живеят така както искат , а не както американците им наредят.
132
2
 
46
 
! Отговори
УЖАС и БЕЗУМИЕ преди 9 години
Американската демокрация в действие--вижте я.Има много клипове в нета,които показват тази демокрация--не само в Украйна.Американската демокрация се храни постоянно с човешка кръв и плът--------това е ФАКТ..........друго няма.
131
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..абе на кой му пука за едно просто и обикновенно семейство.. важното е семейството на Фашизма да се увеличава... с още един член - Украйнамор над хората те са прости след като са бедни!Богатите хора са качествените - фашистите
130
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Доктор Сър ПичукПо тая "здрава" логика ще си вземем Кавала, Тасос, Одрин, северна Добруджа, а може и още фантазия да се приложи - Фанагория,Я вземете да пораснете вече аман от малаумна и промита младеж.
129
6
 
33
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Имало е тайно съвещание на Службата за безопастност на Украйна заради загубите в т.нар им АТО Цифрите са 12 000 убити 19 000 ранени .5000 изчезнали Не знам колко са верно цифрите,,но Кибер Беркут частично ги е потвърдило Ако продължат още 1 година така,то ще минат САЩ във Виетнам за 10 години Но дори и наполовина да са верни цифрите,то пак са много хора
128
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
започва да прилича на сирия
127
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"е разрушена 1860г за построяването на ЖП линия...?!?"Много си *** Саше! :))За какво и е на властта една разрушена крепост, съоръжение, което не става за нищо. Обаче става материал за ЖП линия :))) Ако не бяха ти направили ЖП линия, щеше да викаш, че нищо не са ти направили.Забравих, че ти ще искаш да върнеш времето назад и да строиш крепости срещу танкове и самолети. Ще изправяш войска от рицари, вълшебни феи, огнедишащи дракони, стрелци с лъкове и арбалети, брадви. Много игри играете! :)
126
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никаква жал за мужиците, подкрепящи терористи, които ги използват като жив щит! Украйна защитава територията си и е в правото си!
125
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКато толкова ти харесват турците защо не ходиш да живееш в турция бе ***! Вън турция от ЕС, ей *** никога няма да влезете в ЕС докато България е член на ЕС. България е развита европейска страна с европейски стандарт а Турция живее още в средновековието и още носят потури и жените им са зачохлени, изостанала страна като Турция няма място в ервопейсктото семейство.
124
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците могат да влязят в Украйна и за часове и да решат въпроса. А ЕС и НАТО дори няма да разберат и после като разберат ще гледат като мишки както стана в Грузия. Но какво ще прави после Русия с тези 10 милона които не искат да стават гейове и да приемат европейските ценности. В Украйна е мизерия, а тези 10 милиона имат очаквания към Русия. Путин мъдро изчаква да види какво може да предложи ЕС на Украйна - но освен мизерия нищо не може да предложи ЕС и украинците скоро ще го осъзнаят.
123
5
 
33
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
Гърците излезнaхa нa протести че им,привaтизирaли 30% от енерготоA ние спим докaто ни,помпят,злaтот !!!Гърците,сигурно ни,имaт зa рaдикaлни нищожествaУбеден съм
122
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"А турците защо са ни клали 500 години и сме им били роби. Вън Турция от ЕС, докато България е в ЕС Туция ще гледа Европа през крив макарон. Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди!"Ако ни бяха клали 500 години, сега нямаше да има жив българин. Ама 500 години българина си остана българин. Докато за 50 години българите в Сърбия станаха сърби, българите в Македония станаха македонци, българите в Беломорието станаха гърци. Скапаните ни християнски съседи ни клаха и претопиха повече!
121
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви ли прави впечатление, че стане ли дума за мършите евреи, и веднага започват да се сипят минуси. Това е показателно колко много евреи и техните роби пишат във форума и се представят за българи. Абе, що не си пишете имената - Моше, Абнер, Гидеон, Циганион, Юда, Калеб и тем подобни.
120
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А турците защо са ни клали 500 години и сме им били роби. Вън Турция от ЕС, докато България е в ЕС Туция ще гледа Европа през крив макарон. Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди!
119
1
 
5
 
! Отговори
Хектор до 201 преди 9 години
Ей брат,наистина скоро ще се почне,ама разправата с такива огризки като твоите господари.