Лавров: Русия няма интерес от разпадането на Украйна

Той обеща още хуманитарни конвои за източните райони
27 авг 2014 19:28,
83
Лавров: Русия няма интерес от разпадането на Украйна
Снимка: БТА

Вторият хуманитарен конвой, който Русия има намерение да изпрати към Украйна, няма да бъде последният, предупреди днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от световните агенции.

"Надяваме се, че ще намерим технически и логистични решения за изпращането на втори хуманитарен конвой в Югоизточна Украйна в близко бъдеще и съм сигурен, че този конвой няма да бъде последният", заяви Лавров в реч пред делегати на младежки форум.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че руската хуманитарна помощ за Украйна ще бъде транспортирана под егидата на Червения кръст и в пълна координация с украинските власти.

В речта си пред участниците в младежкия форум Лавров посочи, че Москва няма интерес от конфронтация с международните си партньори, нито от взаимното налагане на повече санкции между Русия и Запада.

Още по темата
Лавров заяви също така, че Русия няма интерес да стане свидетел на разпадането на Украйна. Дипломат номер едно на Москва обаче подчерта, че Русия уважава декларациите за независимост на проруските украински сепаратистки области Луганск и Донецк.

"Нямаме интерес да станем свидетели на разпадането на украинската държава. Ние уважаваме обаче изцяло резултатите от референдумите за самоопределяне, състояли се през май в Луганската и Донецката област. Ние призоваваме онова, което беше гласувано на тези референдуми, да се реализира по пътя на преговорите с Киев", каза Лавров.

Той посочи, че в Украйна всички трябва да спрат незабавно стрелбата, след което Киев да покани областите да започнат национален диалог.

Министърът съобщи, че бежанците от Украйна в Русия са достигнали почти един милион души. Лавров каза, че не смята за необходимо създаването на международен трибунал за Украйна, подобно на трибуналите за Уганда или за бивша Югославия, но добави, че виновните за украинската криза трябва да понесат отговорността си.

Руският външен министър отбеляза, че заплахите на Киев за прекратяване на транзита на руски газ в ЕС не се нравят на никого. Той напомни, че самият еврокомисар по енергетиката Гюнтер Йотингер изрази увереност, "ако не и надежда", че украинските власти няма да прекъсват транзита на енергоносители от Русия в ЕС.

Лавров посочи също така, че Москва иска да бъде държана в течение на опитите да се използва западно гориво за украинските атомни централи и предупреди, че подобни експерименти може да завършат зле.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
5
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Mr.STARBUCKSТи си по-подходящ за министър,щото дупето ти е достатъчно обработено и колкото и да ти го вкарват още ще искаш .Също и имаш и друго голямо качество за министър-това че си *** Аз не ставам за министър.*** съм но не достатъчно за министър
21
13
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Леле че народОк , та да ти кажа.Такива всезнайковци ,като тебе, Атакиста и още един двама има тук, ги препоръчвам на новото Правителство през есента. Забелязвм, че вие няма от нещо, дето да не разбирате. Готови сте за министри. Направо можете да поемете по две три министерства.
20
9
 
8
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Mr.STARBUCKSКазал го човека,дето вече се е надупил и намазал с вазелин Руснаците няма да напънат към България,най-много да помолят учтиво Ердоган да го направи вместо тях ,така ще си имат трасето за южен поток И повярвайте ,и сърби и гърци и румънци ще са доволни от това
19
12
 
10
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До БожоБожо не се ядосвай ,в този сайт влизат само червени изперкали ***.Нали ги виждаш, че по цял ден "воюват" тук. Те с това са закърмени.Ако руснаците напънат към България, те първи ще отидат на Дунава и ще се надупят със свалени ***.
18
15
 
8
 
! Отговори
аман от тъпаци преди 9 години
Абе слепи ли сте ,че русия си прибира робите от Украйна?Това се нарича етническо прочистване на регион.Руските червени фашисти както и нашите от БСП-ДС подложиха на геноцид народите си за да уморят болните,пенсионерите и неудобните за власта попаднали в списъка на партийните секретари и ДС.Що се джанкате безмислено а не помислите какво се случва?
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СССР е страна на лъжата, абсолютната лъжа, всеобщата лъжа. Сталин и неговите подчинени винаги лъжат, при всякакви условия, и поради силата на лъжата те дори не могат да осъзнаят, че лъжат. СССР не е нищо друго, освен една лъжа, основана на факти. В четирите думи, които стоят зад тези инициали, няма нищо друго, освен четири лъжи.Борис СУВАРИН писател1967
16
15
 
7
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Русия няма интерес от разпадането на Украйна. Затова ли анексирахте Крим а сега искате и ДОНБАС.
15
7
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Леле че народТи от фронта ли пишеш, умнико ??? Как може да се радвате , когато хора се избиват ??? Този човек, лавров може да спре касапницата за един ден !!! Какво хубаво носи тази война на украинци и руснаци ??? Да подкрепяш война , била тя и "справедлива", е признак на психично разстройство !!!
14
9
 
4
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 12 Абе все има навити са украинки Инак сводниците следят внимателно войната И естествено са мнооого доволни Ако преди зимата 20 годишна украинка ще прави пълна програма за 20$,то посред зимата тая 20 годишна украинка +майка си +сестра си на 15 ще правят пълна програма на трима за 20$ Украйна ще се превърне в рай за сътенъорите Как няма да е рай ? За 20$ ще си имат майка и 2 дъщери за денонощие.И най-хубавото е ,че няма да имат мъже украинките
13
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжльов: Русия няма интерес от разпадането на Украйна.Щом Лъжльов го казва, значи трябва де се чете "Русия има голям интерес от разпадането на Украйнал"
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ima li niakoi koito da viarva oshte ?
11
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тов.Лавров, изтеглете си военните оттам тогава !Да не почнат да стават още грешки...ще има още погребани както в Псков (Бог да ги прости момчетата!).
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Леле че народТе европейците харесват и мъжки дупета.Затова и някой окраинци толкова мечтаят да ходят там.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно е .Русия ще си я вземе целичка.
8
8
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Украинец Ти що не си на фронта бе мой? Виж братята ти хохли са в котлета,нарамвай ножката и отивай да громиш руски терористи,кво седиш в България а ? Пък и малко деца понаправи на Украйна,че руските терористи,буквално ви затриват генетичния материал Но пък това е добре дошло за бардаците в ЕС и САЩ Свежи украинки . Кой знае как потъркват доволно ръце .И е нормално,все пак ги чака голяма реколта и то ще им излезе супер евтино.
7
10
 
8
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Тоя си мисли че цял свят са алкохолици и не разсъждават.Сам си вярва на лъжите.Нашия вожд Волен Сидеров през 1991 пише: Там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавалив. Демокрация,4 март 1991,с.1
6
7
 
7
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Лавров използва запазената марка на ЕС и САЩ Лицемерието Все пак има велики учители в лицемерие ЕС и САЩ Да видим как ще им се отрази на ЕС ,САЩ ,Украйна да им прилагат техните илачи
5
17
 
5
 
! Отговори
Украинец преди 9 години
Стига сте разхождали полупразни камиони.Пратете десантчици и парашутисти.И зенитен комплекс БУК та руските терористи да свалят още един пътнически самолет.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен-Чибурашката-Агата да не е на източния фронт с мегафона, че тук имуните вече НЕМА??
3
14
 
10
 
! Отговори
Божо преди 9 години
лавров, лавров, заради вашата оръжейна и енергийна мафия ще загинат още много украинци и руснаци !!! Гнусни търгаши с човешкото нещастие !!!