Българинът, обезглавил британка, бил неправилно пуснат от психиатрията в Уелс

Лекарите погрешно преценили, че симулира психическо заболяване
12 ное 2014 15:07, Елка Василева
11
Българинът, обезглавил британка, бил неправилно пуснат от психиатрията в Уелс
Снимка: архив, Reuters

Българинът, който обезглави британска пенсионерка на остров Тенерифе в Испания, е бил освободен от психиатрична клиника в Северен Уелс с аргумента, че той се преструвал на душевно болен, пише електронното издание "Уелсонлайн", като се позовава на британски доклад, публикуван днес.

Бездомникът Деян Деянов, на 30 години, нападна 60-годишната британска пенсионерка Дженифър Милс-Уестли, живееща в град Лос Кристияно, на остров Тенерифе, през май 2011 г. Той подгони жената в супермаркет, въоръжен с нож, и накрая я обезглави.

Още по темата

По време на разследването се оказа, че българинът е наркоман и страда от параноидна шизофрения. Миналия февруари той беше осъден на 20 години въдворяване в психиатрична клиника в Севиля, след като вината му беше призната.

През 2010 г. Деянов живеел във Флинт, Северен Уелс, в дома на свой роднина. Тогава бил приет в психиатрично отделение. Малко след това обаче го освободили, защото лекарите погрешно преценили, че симулира психическо заболяване.

Днес Здравният инспекторат на Уелс публикува доклад за изписването на българина, в който се констатират ясни пропуски, свързани с лечението на българина в Северен Уелс. Докладът е поръчан от правителството на Уелс, след като двете дъщери на убитата британска пенсионерка настояли за разследване.

"Трудно е да се определи как тези пропуски може да са повлияли директно или дори да са довели до събитията от май 2011 г. Ние смятаме, че ако проблемите, констатирани в доклада, бяха решени, то вероятността за подобно престъпление щеше да бъде значително намалена", се казва в доклада.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ot izliamka darjava e ....
5
0
 
28
 
! Отговори
такава новина преди 9 години
Полицията в белгийския град Антверпен официално е потвърдила информацията, че ЮзеирЮзеиров е бил арестуван, съобщи БНР.Става въпрос за едният от братята Юзеирови, които организираха партия на етническа основа ииздигнаха паметник на "незнайния турски войн" в село Славяново.Говорителят на полицията в Антверпен Барт Янсен съобщи, че Юзеиров е бил задържан още внеделя, под българското си име Росен Йорданов.Причина за ареста е влязла в сила присъда за документна измама в друг белгийски град - Хаселт,а Юзеиров ще трябва да излежи седем месеца в белгийски затвор
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички ще луднат. Хората са докарани до лудост от начина на управление и пълно безхаберие от страна на държавата ни. Ще се прославим о света.
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Деянов е основал нова партия "Свободни демократични глави за европейско развитие"
2
0
 
25
 
! Отговори
Мими преди 9 години
Кошмар ...
1
4
 
30
 
! Отговори
Ястреб Великолепни преди 9 години
Бетер нашта работа