Руската авиация застрашава полетите над Европа

Полетите на военни самолети обаче не са незаконни
Обновена: 16 ное 2014 20:33 | 16 ное 2014 19:29, Камелия Цветанова
111
Руската авиация застрашава полетите над Европа
Снимка:Ройтерс, архив

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че руските военни самолети, които извършват полети в международното въздушно пространство близо до границите на европейски страни, застрашават гражданската авиация, предаде ТАСС.

В интервю за британски медии Столтенберг посочи, че руските пилоти понякога не си включват транспондерите (устройства за приемане и предаване на радиосигнали), не дават полетни планове и не се свързват с авиодиспечерите. Това създава риск за гражданското въздухоплаване, поради което е проблем, особено при зачестяване на руските полети, отбеляза той.

Шефът на НАТО добави, че през тази година са нараснали полетите на руски военни самолети близо до въздушното пространство на страни от алианса.

Случаите, когато членове на НАТО са пращали изтребители за прехващане и съпровождане на руски самолети тази година са 100, а през 2013 г. е имало само 30 такива случая, каза той.

Столтенберг същевременно отбеляза, че полетите на военни самолети в международното въздушно пространство не са незаконни.

"Обаче извършването на такива полети без поддържане на връзка с гражданските авиодиспечери не отговаря на нормите", заяви генералният секретар на НАТО. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Celta na Putin e da splashi sveta i da konolizira pak iztochna Evropa i bivshiya SSSR,cenata na petrola pada li pada i s tova pada i samochuvstvieto na Putya
7
7
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азазазззАман от непочтеността на Запада! Аман от алчни типове на власт! Аман от лицеме4рни *** - президенти, премиери, шефове на подкупни международни организации. Срам и съвест нямат. Страх ме е като си помисля, как ще ги накаже съдбата. Бог бави, но не забравя. То бива гадост, бива лъжа, бива злословие, бива наглост, но толкова за цялата човешка история не се е събрало. Колко невинни, мирни хорица и ДЕЦА УБИХА И ОСАКАТИХА!!!
6
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 2A BULGARIA da jivee li komunyago idi v Sibir tarseli hora da seyat kartofi neshto rusnaka bil v zor s prirasta na naselenieto
5
7
 
55
 
! Отговори
те са виновни! преди 9 години
Руската авиация причини наводненията на Балканите това лято. Земетресенията във Фукушима и Индонезия. Ураганите в Америка и слънчевите изригвания. Дори разширяването на Вселената и експлозията на звездите в далечния космос е причинена от руската авиация. Мръсни,гадни,долни руснаци! Да съблечем Путин гол, да го намажем с мед и вържем за един кол, за да го изядат мухите!
4
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не се сблъскат във въздуха ли?Ба си ненормалниците... Руснаците излитат по 2-ки, 3-ки и 4-ки, тези се чудят за какво да се захванат.
3
7
 
65
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Статия написана от *** за ***!
2
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азазазззKoy normalen lider shte doyde v Avstraliya s 4 voenni koraba palen ta...ak ami Putin koy
1
11
 
69
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
СТРАХ ! ... :)