България да се пукне от яд, че остава без "Южен поток"

В САЩ пък доволни от спирането на строителството на проекта
Обновена: 4 дек 2014 12:22 | 4 дек 2014 09:07, Александър Попов
301
България да се пукне от яд, че остава без "Южен поток"
Снимка: Булфото

Да му е честита на Европейския съюз засилената зависимост от украинския транзит, заяви в Twitter Алексей Пушков, председател на външнополитическата комисия в Държавната дума, предаде РИА Новости, цитирана от БТА.

Така Пушков коментира отказа на Русия да продължи работата върху проекта "Южен поток", пояснява агенцията.

"България нека се пукне от яд", добавя със задоволство руският парламентарист.

Още по темата

На другия полюс е американският сенатор Джон Маккейн, който изрази задоволство от решението на страната ни да не разреши строителството на планирания от Русия газопровод.

"Радвам се, че нашите приятели в Европа отмениха строителството на газопровода, който трябваше да премине през Европа", казал републиканецът Маккейн пред руския информационен портал Спутник.

Вчера от пресслужбата на сенатора, който по-рано призова българското правителство да се въздържа от сътрудничество с Русия, казаха, че неговите усилия са били успешни.

Маккейн предположи, че Съединените щати може да започнат да доставят природен газ в Европа до 2020 г., за да балансират износа на енергоресурси от Русия.

Премиерът Бойко Борисов ще обсъди в Брюксел спирането на проекта “Южен поток”. Очаква се той разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както и с председателите на Европейския съвет – Доналд Туск и на европарламента – Мартин Шулц.

Междувременно Русия обяви, че ще води преговори с Австрия, Унгария и Сърбия за това какви ще са следващите ходове след спирането на проекта „Южен поток”. Това става ясно от изказване на постоянния представител на Русия в ЕС Владимир Чижов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: Южен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние още сме тук въпреки всичко и въпреки всички
189
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте ни насждали че без Русия ,не можим да просъществуваме--.Ние сме доста по стара нация от тях.Как ли пък не --да се пукним от яд.:-) :-) че нямаме тръба.А ние когато бяхме преди1300 години по тези земи -те каде бяха -а :-)
188
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние сме нация на 1300години-като сме оцелявали , без тръби и без. братска любов:-) Имайте национална гордост намхилядолетен народ
187
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
se e redno rusnacite das vrtnat ukrinskia kran i da tuat do nego edin gileeem sreden prst
186
23
 
14
 
! Отговори
Трайчо Костов преди 9 години
*** да се пукнат от яд, че БЪЛГАРИЯ ще бъде в ЕВРОПА а те ще си останат завинаги азия , неспособни да си изорат най голямата земя и да си произведат жито и храни.
185
7
 
16
 
! Отговори
ролон преди 9 години
За какво да се пукаме от яд?Че няма да налеем едни 5 милиарда,ще ни ползват транзит без да плащат,няма да имаме право да ползваме тръбата и няма да получим обезщетение за това,срещу обещание за някакъв евентуално по-нисък газ,за който плащаме най-скъпо в Европа и "печалба" от 40 млн на година?Не,мерси!
184
5
 
5
 
! Отговори
Йуй преди 9 години
До "I az tuk" : немили *** /не човеци/ ...помислете...ако е толкова добър този ''поток''...защо Иалия се отказа той да се случи ...? Преди 25 години послушно си седяхме на източния бряг...после вие ни метнахте на западния...и винаги се държите послушно...ЧЕРВЕНО зомбирани...ЗАЩО?!! ПОПИТАХТЕ ЛИ НАРОДА ДАЛИ ИСКА ВАШИЯТ ВЪТРЕШЕН ПРЕВРАТ ?????????????
183
6
 
16
 
! Отговори
Pe6o преди 9 години
С това си поведение политиците ни за сетен път се доказаха че или са некадърни,или служат на чужди интереси.Сега се сетиха че трябва да се строи южен поток,но след дъжд качулка.Никой не мисли за държавата,която се затрива, за народа ни и нашите деца.
182
4
 
25
 
! Отговори
Бай Григор преди 9 години
Жал ми е за вас ! Американците изпълниха желанието на Ердоган - потока да минава през Турция ! Все пак Турция е най-важния съюзник в НАТО , далаверата ще е за тях ! А ние до 2050-а ще сме само като географско понятие .....
181
6
 
20
 
! Отговори
I az tuk преди 9 години
Мили хора ...помислете...ако е толкова лош този ''поток''...защо Австрия се натиска той да се случи, или Унгария...?Преди 25 години послушно си седяхме на източния бряг...после се метнахме на западния...и винаги се държим послушно...като зомбирани...ЗАЩО?!!!
180
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗА ПОЛИТИЦИТЕ-***.
179
7
 
19
 
! Отговори
Кой ? преди 9 години
Кой ? Кой сега е най прецакан от всички ?Българиияя От много умни глави така ще е ....
178
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само чакам веднъж завинаги да се потвърди, че наистина НЯМА ДА ИМА "ЮЖЕН ПОТОК", за да се ПУКНА ОТ РАДОСТ!!!!!!! :)))))
177
5
 
14
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Защо ли украйна се натиска само през нея да минава газа защо американците са против южен поток защо ес също не иска да минава през българия каква е изгодата от това? За мен отговора е на ес и щатите да имат колония българия както я имат от 1990г евро американска колония българия с евро ценностна система плюс амер.демокрация
176
26
 
16
 
! Отговори
Българин преди 9 години
РУСКИ ***,ВИЕ СЕ ПУКАТЕ ОТ ЯД,ЧЕ НЕ МОЖАХТЕ ДА ПРИНУДИТЕ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПОДЧИНИ НА ВАШИЯ ДИКТАТ! Сега трябва да се разгроми и вашата "пета колона" в България и тогава родината ни ще тръгне напред!
175
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 195Трудно ми е да разбера емоцията разменена между участниците, при условие, че едва ли някой от тях е пряко засегнат--------И на мен ми е трудно да разбера, защо се изказваш като не си пряко засегнат или облагодетелстван ... :)--------------------------------------------------Какво да се прави и аз не разбирам защо се изказваш, че не разбираш, след като лично не си в келепира или засегнатит, но знаеш как е, човещинка... :)Лек ден!
174
7
 
8
 
! Отговори
нямам думи преди 9 години
До АнтикомунягаХей антикомуняга как може да си толкова зле. Наистина загубихме доста от този проект само празната ти глава нищо не проумява. А между другото да те попитам ходил ли си до Белене за да говориш, че няма нищо построено *** ????
173
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Революцията в България е неизбежна, срещу евроатлантическото ционистко неофашистко робство.
172
7
 
12
 
! Отговори
.. преди 9 години
Хаха, да пукнаха се от яд комисионерите - и Първанов, Станишев, Стойнев, Миков, Овчаров всичките отбор "енергетици"! Май само някои политици са убедени че ЮП е от полза за България, противно на всички специалисти на които това им е работата.Специалистите на държавна работа си траят, защото е ясно че трябва да изпълняват политиката на правителството, а външните не ги канят по телевизиите. И от всички изказвания досега, всеки цитира различни цифри за приходи, а няма нищо подписано!!
171
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия се опитва да ни извива ръцете.Тези имперски мераци да ги остави за историята.Да си търсят балъци другаде.