Терорът няма да устои пред нашите идеали и свобода!

Обама с необявено посещение в посолството на Франция във Вашингтон
9 яну 2015 09:21, Елка Василева
62
Терорът няма да устои пред нашите идеали и свобода!
Барак Обама. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама направи необявено посещение в посолството на Франция във Вашингтон, където подписа книгата за съболезнования в памет на жертвите от атентата срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо" в Париж, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Веднага след като се завърна от посещение във Финикс, щата Аризона, Обама посети посолството. След като подписа книгата за съболезнования, той запази минута мълчание.

Още по темата

"От името на всички американци изразявам пред французите нашата съпричастност след това ужасяващо терористично нападение в Париж. Като съюзници през вековете сме единни с нашите френски братя, за да гарантираме, че ще бъде въздадено правосъдие и начинът ни на живот ще бъде защитен. Напредваме заедно, знаейки, че терорът няма да устои пред нашите идеали и свобода, идеалите, които озаряват света. Да живее Франция!", написа Обама в книгата за съболезнования.

Посланикът на Франция Жерар Аро приветства в Туитър "вълнуващия и силно показателен жест" на американския президент. "Французите са признателни", подчерта той. "Казах на президента Обама, че сме дълбоко развълнувани от реакциите на американците и получената подкрепа", добави той.

Броени часове след атентата в сряда Обама осъди "това ужасяващо и подло нападение". "Франция и прекрасният град Париж, където се състоя това възмутително нападение, за света са вечен образец, който ще се запази далеч отвъд омразата на тези убийци", заяви тогава президентът на САЩ.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
г-н обама вие също сте мюсюлманин което ви прави потенциален ислямист. каква е гаранцията че не сте на страната на джихадистите след като до вчера им продавахте оръжие??? има ли нещо което криете от американският народ и от съюзниците си? нещо което дори мусад незнае? но знаят в русия и това ви плаши нали г-н обама?!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съмнявам се дали този знае,какво е това идеали!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Терорът няма да устои пред нашите идеали и свобода!...zasto li ne ti viarvam...P.S.-da ne zabraviat da ti vzemat Nobelovata nagrada...''mirotvoreco''...
29
1
 
4
 
! Отговори
37 преди 9 години
И аз го гледах този клип и паднах под стола. Онова нещо Камерън само мигаше на парцали и не знаеше как да отговори. Напишете в Youtube:Vladimir Putin on Syria at G8: Do You Want to Supply Arms to People who Eat their Enemies' Organs? и ще се изненадате колко прав е бил Путин !
28
1
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
ФАЩ световен терорист номер 1!
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Обама.Нисто не правите вси4ки световни лидери.Трябва даги обградите тези дърйави кадето има терористи,и даги о4истите.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и кои го казва барака президент на сащ държавата стожер на световната демокрация и мир по света маитап .къде са тез араби в европа ?те си стоят в тяхните богати на петрол държави като махнем ирак,сирия и иемен а..............африканци да.....азиятци да........бая време съм в европа все мароканци,алжирци,тунис,и рестото на африка ,пакистан, афганистан и други да видях саудитци и кувеитци,оае ама те бяха на изкурзия и са доста образовани
25
1
 
17
 
! Отговори
victimized преди 9 години
ЛИЦЕМЕРИ
24
1
 
11
 
! Отговори
край преди 9 години
Идеали и свобода изповядват и арабчетата явно. По чисто идеални причини, за честта на светите за тях неща им напукаха главите на журналистите. Арабите нямат място в Европа НО уважение им се дължи.
23
1
 
22
 
! Отговори
Путин ги предупреди преди 9 години
Западният свят сега плаща за алчноста си.Терористите са синове на робите от колониите им-това е първото.Второто-те създадоха тези главорези(най вече тоя на снимката отгоре).Трето-либералните цености,водят неминуемо до разкол в обществото.Във нета се върти клипа със Путин от преди две години.Тогава Путин каза на английският премиер-"Вие доставяте оръжие на хора,които ядът вътрешностите на убитите сирийски войници.Това е нечувано,скоро тези убийци ще са неуправляеми-а те живеят в Европа"-прав беше
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мизерници с идеали?!
21
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барак,а к,во ще кажеш за онова склеротизирало недоразумение -сенатора Джон Маккейн ,който отиде в Сирия и подкрепи главорезите от ИДИЛ,същия маккейн не се ли снима с ръководителя на ислиямска държава Абу Бакар ал саади,същия макейн не се ли появяваше редовно и в Украйна на майдана и е основната причина за войната и кръвопролитията в Украйна и накрая ,тоя изверг маккейн не дойде ли у нас и стана причина България да загуби много от спирането на южен поток,.Който подкрепя терористи е терорист
20
3
 
23
 
! Отговори
! преди 9 години
То няма и как да устои пред "вашите идеали", т.к. те се покриват с понятието "терор". Целият свят е свидетел за реализацията му от страна на американския агресор.
19
5
 
15
 
! Отговори
бг преди 9 години
*** подписва разрешението за отравянето на хиляди сирийски мъже,жени и деца.
18
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Незнам да ли грешно го цитират медийте или той без да осъзнае неправилно се е изказал но правилното е*ПРИЗНАВАМ НАШАТА СЪППРИЧАСТНОСТ КЪМ ИДИЛ И ТЕРОРИСТИТЕ*
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЪГЛАСЕН С 25
16
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поклон пред жертвите на терористичния акт. По никакъв начин не оправдавам действията на насилие. Но химера е да се мисли че след Виетнам, Афганистан, Ирак, арабската пролет няма да последват ответни реакции. Дано не съм прав но това е начало. Ако се опиташ да убиеш мравка, тя се надига да те ухапе... Тук Става въпрос за религия, подиграването към която се приема твърде болезнено от мюсюлманите. Толкова ли няма с кого и какво да се шегуват та подхванаха пророка? Най-големия държавен терорист САЩ
15
4
 
24
 
! Отговори
сова преди 9 години
Ти ще ми говориш за идеали и свобода след като твоята държава е причина за тероризма по света. Твоята държава ги създаде. След края на ВСВ в 74 държави сте опитвали да налагате своите идеали и свободи Твоята държава е терорист номер едно в света. Без вас света ще бъде много по мирен и справедлив.
14
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кога двоен морал? Убиването на френски журналисти в Париж е варварство, а избиването на руски в Украйна дори не е повод за споменаване. И кои са убийците и в двата случая- американски марионетки. И днешният фашистки режим в Украйна и Ал Кайда са творение на ЦРУ и САЩ. Защо френското списание от години систематично дразни мюсюлманите? Не е ли ясно,че те имат религия в която вярват, а религията в Европа отдавна е мъртва.За тях религията е ценност, а за нас нищо.
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този ли ще говори за идеали. Където са стъпили по света носят само смърт и ужас. Айде гоу xоум