Париж, "въоръжен" с писалки, казва "не" на тероризма

Милион и половина души се включиха в марша на солидарността
Обновена: 11 яну 2015 20:50 | 11 яну 2015 16:38,
601

Снимка: БТА

Милион и половина души участваха в шествието срещу тероризма в Париж и се включиха в марша в памет на жертвите при терористичните атаки през последните дни във Франция.
Още по темата

Френският президент Франсоа и петдесетината чужди лидери, участващи в шествието срещу тероризма в Париж, бяха аплодирани от събралите се десетки хиляди хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чуждите лидери, между които бяха германският канцлер Ангела Меркел, украинският президент Петро Порошенко, палестинският президент Махмуд Абас, израелският премиер Бенямин Нетаняху, президентът на Мали Ибрахим Абубакар Кейта, преминаха редом с Франсоа Оланд, хванати за ръце. Сред присъстващите на шествието беше и премиерът Бойко Борисов. Те почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичните атаки.

Оланд прегърна всеки от чуждите лидери и високопоставените френски политици, след което чуждите лидери се оттеглиха, а Оланд разговаря със семействата и близките на жертвите от джихадистките нападения.

Лозунгът, който най-често се виждаше сред тълпата, е "Аз съм Шарли". Срещат се още и надписи "Размахайте писалките си" и "Свобода, равенство, рисувайте, пишете" и "Свобода на словото".

Демонстрации се проведоха и в цяла Франция. Шествията в провинцията са събрали над един милион души. Между 150 и 200 хиляди души са участвали в шествие в Лион, 115 хиляди - в Рен, най-малко 100 хиляди са излезли по улиците на Бордо. 60 хиляди се събраха в Марсилия и 40 хиляди в Перпинян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


601
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българските медии са напълно свободни, включително и от съвест и от правда. Единственото от което са зависими, е чуждото финансиране.
199
3
 
4
 
! Отговори
Станишев преди 9 години
Станишев толкова се просълзил от шествието Аз съм Чарли и възкликнал: - Аз съм Гей!
198
4
 
7
 
! Отговори
тик так преди 9 години
Шарли ще победи !А бензина в БГ вече е по 1,83 лв.
197
6
 
5
 
! Отговори
умуващ преди 9 години
Моливът символ на словото и карикатурата дето го размахват е като ножът! Ножът може да бъде ползван като скалпел от хирурга, т.с за спасяване на живот, но може да бъде използван и от касапин който отнема живот!!!! Та тия протестиращи как по конкретно разбират свободата, м? Редакцията на утепаните е причинявала системно болка на на религиозно вярващите !
196
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одисей е гей!
195
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинския диктатор на предна редица,а още няма наказани за убийството и палежа на 40 жени,младежи,мъже,момичета в Одеса!от фашистките отряди на властта,какво лицемерие и двоен стандарт.
194
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И нашият слуга от Банкя ,показва вярност пред чорбаджиите си от Западна Европа! Колко е унизително безгръбначието му!
193
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни лицемери! Разбрахте ли най-сетне, защо нещата в Европа не вървят? Защото се управлява от ***. Какво смело са извършили тези от Шарли? Подигравателните им карикатури срещу ислямската религия? Какво наистина толкова смело са направили? Защо същите "страхотни" журналисти не осъдиха киевската хунта, хвърлянето на касетъчни бомби срещу мирното население на Югоизточна Украйна, безчинствата в Одеса и много още други злини, предизвикани от агресивните американски политици???
192
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
292 ИД не е според кого според едните не е според другите е продават си петролец купуват си оръжия ама на някой май не му дреме много.
191
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес от БНТ разбрах че кампанията "Же суи Шрали" е взаимствана от " Ай ам Брадли Манинг". Само дето втората така и не напуснала рамките на интернет.
190
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гръцки младежи издигнаха на площад Синтагма в Атина плакат на който пишеше Тихо да не събудим българите и предизвикаха смях сред сънародниците си, протестиращи непрестанно вече няколко седмици срещу пагубните за тях управленски решения на правителството им, МВФ, Световната банка и други поучаващи ги европейски институции.
189
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледах БТВ-то много е трогателно в Париж за малко да се просълзя! Интервютата изглеждаха като трайно утвърждаване на мултикултутализма и защита на толерантните ентусиасти (толерасти)
188
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така значи шепа кюрди се бият с терористите, а НАТО се е свряло в миша дупка, а ЕС налага санкции на Русия а кой ще наложи санкции на ИД.
187
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Либералния ентусиазъм съвсем е увредил парадигмата ти ! Гледай няколко риалити филма с масовите убийства на цивилни деца , жени и старци разпространени в WikiLeaks на "миротворците" и тогава се опитай да класифицираш разликите кой точно е най-голям враг на човечеството !
186
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е Бернар Олтроп за лицемерието и двойния стандарт... 15 убити сръбски журналисти. Двойно повече ранени. Унищожена е цяла телевизия. И никой не заплака. Никой не запали свещ. Европа не се потресе. Колегите им от БНТ не излязоха на улицата с траурни табелки.
185
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миролюба Бенатова също задаваше крайно *** въпроси на Бойко, точно нейната медия тогава се е възползвала в голяма степен от парите за реклама на еврофондовете.
184
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Факт. Лицемерието на медиите и обществото стига до висоти.
183
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не я притежава живеем с свободен свят стягаш куфарите и заминаваш където искаш пълно тука с червени *** дето се мислят за свободни хора.
182
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Иде ни да се издрайфаме върху всички онези, които изведнъж започнаха да говорят, че са наши приятели", каза карикатурист от "Шарли ебдо" пред холандския вестник Volkskrant.По думите на Бернар Олтроп, който не е бил в редакцията при нападението в сряда, подкрепата е започнала да идва от хора, които никога не са виждали сатиричния седмичник. Според него "направо е смехотворно", че сред приятелите на "Шарли ебдо" са се оказали папата, кралица Елизабет Втора и други "величия".
181
5
 
4
 
! Отговори
БСП преди 9 години
Сички *** от БСП утре да спретнем един протест срещу слънцето!Име на протеста" Що не грееш Слънчо през зимата и ни прайш да умиргаме от студ?!"Протеста ще поведе Сергей Станишев от ПЕС.Може да се протестира и срещу мухите дето пък ни хапят през лятото.