Светът осъди новите кръвопролития в Украйна

Москва блокира декларация на ООН срещу сепаратистите
Обновена: 25 яну 2015 11:02 | 25 яну 2015 07:41,
575
 Светът осъди новите кръвопролития в Украйна
Снимка: Reuters

Светът осъди новите кръвопролития, които отнеха десетки животи в Украйна. Гражданите на украинската столица Киев отдадоха почит към паметта на загиналите в резултат на стрелбата по Мариупол, предаде Интерфакс. В събота вечерта хората се събраха да оставят цветя и свещи на площад „Независимост”. Те изписаха със свещи думата „Мариупол”.

Още по темата
Около 30 души загинаха при вчерашния ракетен обстрел срещу жилищен район на украинския град Мариупол. Сред жертвите има две деца - момиче на 15 години и момче на около 5 годишна възраст. Ранените при обстрела са 93-ма души, сред които осем деца.

75 от тях остават на лечение в болниците на града.

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц също осъди стрелбата по Мариупол. Той обвини опълченците в нарушаване на Минския протокол, предаде РИА Новости, цитирана от „Фокус”

„ Аз по най-решителен начин осъждам днешния обстрел на Мариуол, жертви на който станаха най-малко 20 граждани, а над 100 души бяха ранени. Бунтовниците проявиха открито неуважение към Минските протокол и меморандум и не проявиха никакво желание да се стремят към политическо разрешаване на конфликта”, заяви Шулц. Той призова Русия да използва влиянието си, за да прекрати дейността на „тези войнствени сили”.

Появиха се и информации, че президентът на Украйна Петро Порошенко е постигнал споразумение за преговори в „женевски формат” с участието на САЩ, Евросъюза, Украйна и Русия.  "Целият свят е потресен от ужасната трагедия в Мариупол. Терористичната атака отнесе десетки украински животи, ранени са над 100 невинни, сред които и деца. Злото ще бъде наказано”, каза президентът. 

Междувременно стана ясно, че Русия е попречила да бъде приета декларация на Съвета за сигурност на ООН срещу новите кръвопролития в Украйна. Руската страна не се е съгласила в документа да има текст, който критикува изявленията на проруски сепаратисти. Това предаде предаде Ройтерс, като се позова на дипломати, съобщи БТА.

Офисът на генералния секретар на ООН разпространи вчера изявление, в което Бан Ки-мун категорично осъжда "ракетната  атака срещу Мариупол” както и "провокативните изявления" от страна на сепаратистите.

Великобритания предложи проект за декларация, която повтаряше упрека на генералния секретар и призоваваше за разследване, но Русия я отхвърли, отказвайки да се включи осъждане на провокативните изказвания на сепаратистски лидери.

Декларациите на Съвета изискват единодушно одобрение.

Руската мисия заяви, че не е бил постигнат консенсус, понеже британската делегация настоявала за осъждане на "някои изявления на опълченците", и напомни, че западните страни членки на Съвета през цялото време на конфликта са отказвали да осъдят "каквито и да било изявления или действия (често доста агресивни) на ръководството в Киев".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още по темата: ООНРусияМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
5
 
5
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
За Медведев, само като го погледнеш и ти става ясно, че дедите му са от Близкия Изток!Хахаха!
318
1
 
8
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
До Анонимени като паднаха маските май се оказва че са натовци с британски акцент....ае сега да чуем коментарите на оссе оон и другите палячовци
317
6
 
4
 
! Отговори
419 преди 9 години
березовски е евреин,той издигна путин,но не бива да се забравя,че путин по майчина линия е евреин,а евреин се става само по майчина линия. Медведев е евреин и по майчина и бащина линия,лавров,също
316
4
 
7
 
! Отговори
до 418 василев преди 9 години
Другарю ***, фашистите са в киев. Или сте употребили опиати или сте прекалено зомбиран от ***.
315
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в източна украйна срещу терористите воюват предимно рускоезични местни жители.там на практика няма разлика между руси и украинци,смесените бракове са нещо обикновено.населението е срещу руската агресия
314
4
 
2
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Путин, ако и да беше издигнат от Березовски си е чист монголец, хахаха! Явно Березовски е допуснаб грешка. Тази грешка му коства скъпо.
313
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
скоро хазаро юдейската кремълска банда ще е фалирала. очаква ги съда в хага. там ще ги изпрати руския народ
312
2
 
3
 
! Отговори
410 преди 9 години
хазарите марксисти са в кремъл. осведоми се за етническия произход на путин Медведев лавров милер розенберг абрамович дерипаска фридман, върни се и по назад ленин троцки зиновиев дзержински сталин андропов...........
311
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
411-сигурно харесваш филми на ужасите кръв да се лее и пръски да хвърчат?Оставете хората на Украйна да се разберат БЕЗ ОРЪЖИЯ.Всеки,който вкарва оръжие и от страна на украинските и от страна на руските власти в този изстрадал район е УБИЕЦ.
310
4
 
6
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Грешиш, воюват платени англоезични наемници. Скоро ще са в чувалите!
309
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
скоро русия освен международно изолирана ще бъде и една фалирала държава
308
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
срещу руските агресори и терористи при мариупол воюват доброволчески отряди от рускоезичното население на града. маските паднаха.
307
1
 
3
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Историко Одисей, спомняш си вчера дебата за творците на измислените от хазарите марксисти- укро и македон нации, езици и букватаj. В политикус ру пише за съвременните укро митове. Ти като археолог и историк можеш веднага да ги сравниш със съвременните македон митове и ще видиш, че матрицата е една и съща. Разликата е само, че вместо монголците москали, хазарите марксисти са сложили черните татари бугри! Всичко е едно към едно. Ще се посмееш от сърце, вярвай!
306
2
 
4
 
! Отговори
@ преди 9 години
"Украинец" по-долу е явно фен на евреина ционист,един от основателите на Европейския еврейски парламент Коломойски,който обяви по $10 000 награди за "главите на москаля".Колкото до комунизма-вносната масоноеврейска идеология свалила Руския царс вносен преврат ,след което бяха избити милиони руснаци-врагове на революцията им е вече смешно да се споменава,Русия не е комун.държава и тази идеология и изпълнителите и никога не бяха осъдени,но съдиха в Нюрнберг,защото бе един етап от новия световен ред.
305
0
 
6
 
! Отговори
Odesa преди 9 години
Какво е"светът",не вярвам да става дума за тези,които не забравят за неотдавнашния Холокост над конглагер Газа с хиляди избити невинни хора от които няколкостотин деца,или тези,които не забравят,че се крие и не се разкрива пред истинския свят разговора на украинските авиодиспечри с екипажа на сваления самолет на Малайзия между други.А варварството на взелите със снайперистки преврат проционисти тласкащи Украйна във война срещу Русия са същите от ден 1.
304
10
 
4
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Анонимен 402---Наивен си и си недочел,Първо-не воюват укранци срещу украинци,а украинци срещу москали.Ти все едно казваш,че през Априлското въстание са воювали българи срещу българи!Вземете се образоваъте малко-руснаците,особено комунистите са вековен враг на украинците.През 1933 -болшевишките орди избиха 8 милиона украинци !
303
12
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До hahaha---кой путинопитек тук каза ,че бил забранен москалския език в Украина ?Я видел сон, чудесный сон- В Донецком морге был кобзон, Какойто п***дор в каске ПРЕССА и рядом с ним вся банда беса. Лежали гиви с моторолой - в момент любви - их сплющил танк. Раскинув скудными мозгами Лежали кучкой казачки, захарченко лежал- безногий, и гиркин выкатив зрачки Горел Донецк пылала вата. Луганск спокойно догорал. И рвы расстрельные бульдозер- Землей тихонько засыпал. московский кратер наполнялся радиактивною водой, х***йла повесили в Гааге И В МИРЕ НАС
302
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УКРАИНЕЦВ Оддесса никога не е имало АТО, но е пълно с ненормални одесити, укропитеки като теб, докарани в хладилни камиони от Донбас.
301
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Андрей Белецкий-командир на полк "Азов",ако информацията е истинска,е направил прочувствено обръщение към нацията,в което обвинява ръководството на Украйна в лъжа и призовава народа си да се влее в редиците на Украинската армия.Много приятно на вид момче-има снимка.Жалко,че са толкова объркани украинците.Преди един мъж да е войн,трябва да е човек.Украинците от двете страни трябва да сложат оръжие , се сдобрят и да изгонят всичките си сегашни политици.
300
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като Украйна твърди,че е нападната от редовни руски войски, трябва незабавно да обяви военно положение и да обяви война на агресора - Русия. Защо ли не го прави ?