Путин е като тиранин, избухна британският външен министър

"Силите на Киев не могат да победят армията на Русия, трябва политическо решение"
Обновена: 8 фев 2015 16:07 | 8 фев 2015 15:09,
675
Путин е като тиранин, избухна британският външен министър
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Великобритания днес обвини руския президент Владимир Путин, че действа като "тиранин" срещу Украйна, но заяви, че силите на Киев не биха могли да победят армията на Русия на бойното поле и само политическо решение може да спре кръвопролитието, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Украинците не могат да победят руската армия, това не е практическа задача. Трябва да има политическо решение", заяви пред "Скай нюз" британският външен министър Филип Хамънд.

"Този човек (Путин) изпрати войски през международна граница и окупира територия на друга държава в 21-ви век, действайки като някакъв тиранин от средата на 20-и век". Цивилизованите страни не правят така", добави той.

Коментарите на Хамънд идват ден след като германският канцлер Ангела Меркел заяви, че изпращането на оръжие, за да се помогне на Украйна в борбата срещу сепаратистите, няма да реши кризата там. За това канцлерът понесе остри критики от американските политици.

Хамънд съобщи, че Великобритания не планира да въоръжава украинските сили и се съсредоточава върху дипломатическите усилия за решаване на кризата, но се обяви открито в подкрепа на продължаване на икономическите санкции на ЕС срещу Русия. Той същевременно уточни, че Лондон може да преразгледа позицията си по доставките на оръжие за Киев, ако ситуацията в региона рязко се изостри, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Междувременно САЩ призоваха воюващите в Източна Украйна към сдържаност и заявиха, че боевете може да поставят под въпрос успеха на дипломатическите усилия за постигане на мир, предаде Франс прес.

"Призоваваме всички страни да се въздържат от (военни) действия, които биха могли да подкопаят текущите дипломатически усилия" за постигане на мирно споразумение, заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Саки. "Обезпокоени сме от интензивните боеве днес в Дебалцево и Мариупол, както и от медийните съобщения за навлизането на нови руски конвои в Източна Украйна", добави тя.

"Продължаваме да подкрепяме водените понастоящем дипломатически усилия на европейските ни колеги и потвърждаваме позицията си, че всякакво споразумение трябва да съблюдава суверенитета и териториалната цялост на Украйна", отбеляза тя.

Лидерите на Русия Владимир Путин, на Франция Франсоа Оланд, на Германия Ангела Меркел и на Украйна Петро Порошенко планират да се срещнат в сряда в Минск, за да обсъдят прекратяването на бойните действия в Украйна. Тази среща обаче ще се състои само ако преди това се постигне договореност по някои теми, предупреди руският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
11
 
1
 
! Отговори
бай Курти преди 9 години
Вставай страна агроманя и само Герб
317
4
 
15
 
! Отговори
край преди 9 години
Путин има мисия да съхрани Русия, славянството и православието. Обама има задълженията да обслужва интересите на големите корпорации които са го сложили за президент. Производителите на оръжие в САЩ искат пазари ако може да се лее и славянка кръв съвсем и допада
316
11
 
5
 
! Отговори
Мел преди 9 години
Аз не обичам Русия на Путин, и аз не купуват руски стоки. И всички онези, които критикуват Америка и Европа, да не купувате стоките от Европа и Америка?
315
9
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
до СПРАВЕДЛИВКакво бъдеще на Русия защитава Путин?! Тоя пич харчи по 90 000 000 000 годишно, за да дрънка с пушки, а не гледа, че народът му яде от кофите. Ще надмине и батюшка Йосиф Висарионович по геноцид към собствения си народ.
314
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умните руснаци са малко, но знаят истината за Русия.огда чувствуется, что весь мир лжет? Когда тебе в самолете объявляют, что разница во времени между Москвой и Нью-Йорком всего 8 часов.Най-голямата лъжа на света? Когато в самолета обявят, че разликата във времето между Москва и Ню Йорк е само 8 часа.История России борьба невежества с несправедливостью.М. Жванецки
313
2
 
15
 
! Отговори
край преди 9 години
Путин е "като" тиранин а демоните които управляват Обама са тирани. Путин е командир на Русия назначава милиардери те пъкмилионерите и така. Обама пък е кукла на конци на големите корпорации в САЩ,които печелят от всички войни по света и от нещастието и смъртта на стотици хиляди хора.
312
13
 
4
 
! Отговори
Ван преди 9 години
Да живее България! И да Всички путинци ще умре.
311
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
т.е. и САЩ са нецивилизована страна, понже подобно Русия окупират всичко в което видят изгода... lulz, Великобритания няма какво да и се коментира, без нея намашя да има криз в Палесина, абе присмял се хърбел на щърбел
310
18
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Путин е опасен, защото е тотално изгърмел и му е през оная работа дали ше жертва русняците или не. Докато бай европейски лидер не би се впуснал във война, която би коствала живота на поданиците му.
309
9
 
14
 
! Отговори
Кан Тервел Дуло преди 9 години
Русия е вечен съюзник на България!Българите са русофили!България и Русия са духовно свързани, братски народи, с дълбока кармична обязаност да си помагат и сътрудничат, както е ставало в Историята:-българите създават Православно-славянската цивилизация, чрез своята духовна и книжовна школа, на която Русия е приемник в културен план!-братушките руснаци доказват доблестния си дух и морална цивилизованост като обикновените руски хора- целият руски народ тръгва да Освободи българите от турско иго
308
6
 
7
 
! Отговори
българин преди 9 години
До Спонги Ако ти живееш на жълтите павета аз съм в сърцето на държавата-Тракия и знам за какво ставаше въпрос в селското стопанство преди 89г- сяваше се не само жито и слънчоглед( тези култури имат най-малко вложение в производството им!)а и пипер, домати, памук, зеле, дини, пъпеши и още каквото се сетиш.Сега нивите са или пустеещи с трънаци или с еднообразни култури без сеитбообръщение което да води до по-големи добиви а само диво "усвояване" на парите от арендаторите! Чети повечко, наборе!
307
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спонги........чувал ли си за най-мощната ядрена ракета в света "сатана"/рс-20 Ядерньiй щит России? Май не си! А и за новата руска супертежка ракета "Сармат" , която ще замени "Сатана"да си чул нещо?.....Вземи и си направи справка с чичко Гугъл и си затвори човката! Америка трепери от страх!
306
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спонги.......*** и се обеси някъде и не ръси глупостите си! България без Русия е обречена..Ванга го е казала, а ти си един обикновен ***....аннадън му?
305
1
 
0
 
! Отговори
българин преди 9 години
До Анонимен 436 Е, само това ли можеш да пишеш ?
304
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Либия 86, 89, 2011, Ел Салвадор 81-92, Никарагуа 81-90, Иран 87-88,98, Панама 89-90, Ирак и Кувейт 91, Ирак 2003, Сомалия 92-94, Босна 95, Судан 98, Афганистан 98,2001, Сърбия 99
303
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е като тиранин, избухна британският външен министър...........Така ли? А Американците какви са? Ето списък на страните, които САЩ са бомбардирали под предлог за установяване на демокрация от Втората световна война до днес по години:/ще го публикувам в 2 поста: Китай 45-46, 50-53 , Корея 50-53, Гватемала 54, 60, 64, 67-69, Индонезия 58, Куба 59-60, Белгийско Конго 64, Доминиканска република 65-66, Перу 65, Лаос 64-73, Виетнам 61-73, Камбоджа 69-70, Ливан 82-84, Гренада 83-84...
302
3
 
0
 
! Отговори
САЩ преди 9 години
До ц.ц.защо да не го кажа, когато американска виза в посолството отворите?
301
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Соросповтарям за хора със затруднено мислене.ИСТИНАТА БОЛИ ЛИ ТЕ АМЕРИКАНСКИ ДУПЕДАВЕЦ.​Не искам моите деца да страдат зарди американски интереси.В новата военна стратегия Америка обяви че зона на неините интереси е целия свят.НЕ ВЯРВАМ ЧЕ НЯКОИ БЬЛГАРИН МИСЛИ ДРУГОЯЧЕ,оцвен някои от американското посолство или платени от тях писачи.Америка е нещастието на земята/ХИРУШИМА,ВИЕТНАМ,СОМАЛИЯ.ДАРФУР,ИРАК,ЛИБИЯ,ПАНАМА,КУБА,НИКАРАГУА,ЛИБИЯ,СИРИЯ,УКРАИНА/Те са виновни и за финансовата криза.Като печаташ пари иги пускаш в обръщение без никакво покритие товариш другите държави защото те
300
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
се проведе вчера Углегорс и Дебалцево референдум: 753 души влязоха в автобусите, които пътуват до Хунта и един стар дядо влезе в автобуса на ... Донецк Донецк намери своя внук, който служи като сепаратистите и пълнени лицето му
299
3
 
13
 
! Отговори
българин преди 9 години
До 423 Говориш празни приказки с голяма омраза.Русофил съм защото в сегашния си живот съм видял хубаво от руснаците а не от англичани и американци.българия беше просперираща държава, когато беше близо до СССР, а не сега бедна държава без икономика, без военен комплекс ,без селско стопанство ,без наука и вече и без население.