Украйна все още е далеч от мира

Порошенко: Няма гаранции за изпълнението на постигнатите договорки
Обновена: 13 фев 2015 15:25 | 13 фев 2015 15:25,
111
Украйна все още е далеч от мира
Украинският президент Петро Порошенко. Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко призна, че страната му все още е далеч от мира, предаде Ройтерс. Това стана само ден след сключването на новото споразумение за прекратяване на огъня.

"Не искам никой да има каквито и да било илюзии и аз не съм виждал толкова наивен човек: все още сме на много дълъг път от мира", подчерта Порошенко. Той отбеляза, че никой не вярва, че клаузите на споразумението, подписано в Минск, ще бъдат спазвани стриктно.

Според него няма никакви гаранции за изпълнението на постигнатите договорки. Украинската страна ще изпълни своите ангажименти по споразумението, никой не се съмнява в това, увери Порошенко.

Той направи това изявление по време на посещение в учебния център на Националната гвардия в Киевска област.

Украйна има за цел да си върне контрола над Донецка и Луганска област, каза премиерът Арсений Яценюк, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Украинският министър-председател подчерта, че правителството и президентът няма да направят никакви отстъпки, които биха подкопали суверенитета, териториалната цялост и независимостта на страната.

Яценюк наблегна и на важното значение на възстановяването на контрола на украинските власти над цялата граница с Русия, което определи като ключово условие от минското споразумение.

На фона на тези изявления, броят на жертвите в конфликта в Източна Украйна продължи да нараства. Над 20 души бяха убити след подписването на споразумението за прекратяване на огъня, въпреки че е предвидено то да влезе в сила в неделя.

11 украински войници са загинали и 40 са били ранени в сражения през последните 24 часа, съобщи военният говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс. На дневния си брифинг Лисенко обвини проруските сепаратисти, че не спират да укрепват позициите си в ключовите райони.

"Противникът продължава да струпва сили в главните зони на въоръжения конфликт", каза той.

Двама цивилни загинали и шестима били ранени, след като артилерийски снаряди улучили кафене в контролирания от силите на Киев град Счастие, близо до бунтовническия бастион Луганск, посочва Ройтерс. Двете страни в конфликта се обвиниха взаимно за нападението.

Снаряди са паднали на много места в Счастие. Топлоподаването е прекъснато, а електро- и водоснабдителната мрежа са понесли щети, разказа представител на лоялната на Киев администрация.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
8
 
! Отговори
russ преди 9 години
Мир в украйна??? Забравете- гарантирано
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Дебалцево голяма сеч на фашисти става-тези опълченци цели дивизии танкове домъкнаха от някъде :)
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Перкошенко ако не се спреш да провокираш и да искаш оръжие отСАЩ ДАНО ДА ПОСЛЕДВА ВОЕНЕН П РЕВРАТ ПРИ КОЙТО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕШ
51
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички сте балъци дето вярвате на Путин.Комонистите ни6то вярно не казват.
50
12
 
6
 
! Отговори
Никакво примирие преди 9 години
Няма да има примирие: !7 батальона от Украинската армия са преминали към радикала Ярош. Няма амнистия за ръководителите на Опълченците.не се разоръжават; Разформироване само на Опълченците. Украинските сили в Дебалцевския чувал не сдават оръжието си и освободят района. Върховната Рада не е съгласна със споразумението. Щатите трупат въоръжение за Украйна и се тотвят за нови стълкновения.Двете републики трябва да останат в Украйна като области със старата конституция.
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западът демонстрира свръх лицемерие идебелоочие, санкционира Русия заради непроверени слухове за доставки на оръжие за сепаратистите, а Полша и Литва се оказа, че въоръжават правителствените сили, докато САЩ възнамерява да направи същото. Част от санкциите са заради обвиненията за присъствие на руски войски, каквито от ОССЕ заявиха, не са видели в Украйна.
48
1
 
11
 
! Отговори
ДО 48 преди 9 години
И на България санкции и тя доставя оръжие на хунтата.
47
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Украйна има за цел да си върне контрола над Донецка и Луганска област, каза премиерът Арсений Яценюк, цитиран от ТАСС. " като е толкова навит да си върне контрола що не отиде сам Донецка и Луганска област.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този защо не си съгласи да има международни наблюдатели и демилитаризирана зона под международен контрол ?
45
1
 
26
 
! Отговори
искаме санкции преди 9 години
Англия, Полша и Литва торпедират мирния процес в Украйна, като доставят оръжие на проамериканските войски на хунтата в Куев. Искаме санкции против Англия, Полша и Литва!
44
1
 
20
 
! Отговори
истински миротворци преди 9 години
Пороченко: Няма гаранции за изпълнението на постигнатите договорки, защото аз ще продължавам да лъжа, че Русия е агресор, а нашите фашистки банди са едни истински миротворци.
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След изявлението на главния секретар на ОССЕ стана ясно, че руските войски в Украйна са си сложили вълшебните шапки-невидимки и никой освен Потрошенко и Обама не ги е виждал.
42
0
 
23
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Ярош от Десен сектор написа във Фейсбука си ,че остава правото си да не се подчинява на договореноста от Минск и продължава да воюва срещу сепартистите . Прошенко днес прегледа военна техника -английска и каза бързо да се отправи в Донбас и това преди 36 часа до прекратяването на огъня както е подписал в Минск .След това всички ще говорят ,че Путин нее е спазвал обещанията от Минск .
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kukata e troika I otturvane nyama ,za sharan4eto ( Putin).
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха, не сте питали чичо Сам за края на войната, знаетекли чичо Сам колко оръжия е приготвил за там ..
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОССЕ излови САЩ и украинската им марионетка в лъжа.
38
0
 
16
 
! Отговори
сова преди 9 години
От запада по точно от пентагона се знае че примирието няма да се спазва и то от страна на Порошенко (то така му е и наредено) за да може винаги да се обвинява и провокира Русия и да и се налагат санкции.Не зная НАТО дали е готов за една война с Русия. Те винаги избягват да влизат в бой. Хвърлят бомби и бягат. Не им стискаше да влязат в бой със сърбите. Знаят че сърбина а добър войник. Ама знаят и руснака на какво е способен. Тръгнели няма кой да го спре.
37
1
 
11
 
! Отговори
Aleks преди 9 години
До Анонимен 33Ще спечели геврек...На Минск-3 ще се говори вече за Киевска Рус и Бесарабска България.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prodavam Lada "Samara" zapazena.
35
19
 
3
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен---------"-В петък украинските военни атакуваха детска градинка"Спри се малко-бъркаш нещо-*** е специалист по атакуване на детски градинки и училища-справка-триста убити деца в Беслан.Така че седни си -слаб 2 по История.