Гърция няма да приеме ултиматума на Еврогрупата

Правителствен източник: Ще търсим взаимноизгодно решение с европартньорите си
Обновена: 17 фев 2015 14:53 | 17 фев 2015 14:53, Елка Василева
53
Гърция няма да приеме ултиматума на Еврогрупата
Снимка: Reuters

Гръцкото правителство "няма да приеме ултиматума", но "запазва своя ангажимент да намери взаимноизгодно решение с европейските си партньори чрез продължаване на преговорите", заяви гръцки правителствен източник, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"Гръцкото правителство е твърдо решено да уважи мандата на народа и историята на демокрацията в Европа", посочи източникът след снощния провал на срещата на Еврогрупата.

Снощи Гърция и партньорите й от еврозоната прекъснаха внезапно преговорите си, тъй като в текста, предложен на гърците, се споменаваше за продължаване на "сегашната програма" за помощ от ЕС, припомня АФП.

Еврогрупата даде на Гърция срок до петък да се съгласи да бъде продължена оздравителната й програма, но гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис изрази надежда за възможно постигане на съгласие до 48 часа.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: ГърцияЕврогрупа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
До Пян Гъ преди 9 години
Администрацията гълтаща пари е проблем, но не е това което спъна Гърция. Проблемите им са:1. Заможна върхушка НЕплащаща данъци2. Неясна сделка с деривати преди финансовата криза, с Голдман Сакс, която се оказа страшно печеливша за Голдман, но закопа гърците така че, никой не можеше да разбере какво точно се е случило. Вдигна се много шум за нея по медиите (не българските).3. Еврото е много скъпа валута за Гърция и много изгодно евтина за Германия.
42
3
 
9
 
! Отговори
Пян Гъ преди 9 години
До АнонименВиж сега, мой човек, Еврозоната наистина не е цялата Земя, но проблемът на ърция е следният: икономиката им и социалната им система са затлачени от тежки, неефективни и израдходващи значителен паричен ресурс структури и институции, от нереформирани сектори, разчитащи на редовно финансиране отвън. Те са като лошият ти лежал в затвора брат, който смята, че си му баща и си длъжен да го издържаш и да му плащаш борчовете. Разбираш ли? Такова поведение в никой финансов съюз няма да търпят.
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До hunterГЕРБ казват че ни трябват нови 8 милиарда евро за да изплатят стари заеми за КТБ, метрото, магистралите, пенсиите и НЕК. Никой не казва защо ГЕРБ не искат опрощаване нза заемите както Гърция си иска. Вероятно чакат комисионни и се договарят тайно с банкерите да си разделят добри комисионни.
40
2
 
8
 
! Отговори
hunter преди 9 години
До QEПринципният въпрос в случая е защо Гърция да иска опрощаване на заема, а България с миниатюрните си заеми 10млрд евро, да не вземе още 50-60 милиарда и тя да поиска същото. Никой не може да задължи кредиторите да отпишат чужди задължения, освен ако не е станало природно бедствие или война. Това са изхарчени пари за незаслужени пенсии и заплати на държавни чиновници.
39
8
 
14
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Евала на гърците. Така се прави. Тоя скапан ЕС трябва да бъде доен и разиграван докрай. Жаллко че нямаме едно СИРИЗА на власт.
38
6
 
12
 
! Отговори
До Берлин преди 9 години
Ах,Берлин,струва ми се,че още не може да преживеете битката за Крит,където духът на гръцката съпротива забави нахлуването в Русия в продължение на повече от 6 месеца,а последиците всички ги знаят.Днес като че ли е същата сцена. Едно икономическо джудже като Гърция заплашва да взриви немската икономическа империя.
37
11
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Вън търтеите от ЕС! 230 милиарда Евро да се върнат незабавно на Германия, Франция и Италия!
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пян Гъда не би еврозоната да е цялата Земя? държави много ! те ще се оправят ,ние -не !
35
3
 
3
 
! Отговори
ceco oxoto преди 9 години
Kakva sdelka kakvi pet draxmi garcia imashe istoria 5000 godini sega tova neshto priklychva za vinagi evropa im zatvaria krancheto i sled mesec dva se samoizbivat s dve dymi grajdanska voina i slavnata istoria ostava v minaloto ot garcia i pomen niama da ostane samo tyk tam shte se vijdat po niakoi dryg albanec .....
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма такива работи връщайте си парите дет ядохте и пихте
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30+ това ,че още първият ден спря приватизацията на солунското и едно друго /май в Патра / пристанища
32
5
 
8
 
! Отговори
Пян Гъ преди 9 години
Екстремно лявото гръцко правителство е пред сложна дилема: или приема условията на банковите корпорации (Св. Финансова Троица) и тогава ще бъде торпилирано от стачки, докато падне, или ще откаже да подпише споразуменията за помощите, изискващи стягане на коланите, и тогава ще фалира, ще бъде извадено от Еврозоната и пак ще има социални трусове и кръв. Помнете какво ви казвам - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМАТ ДОБЪР ХОД! Ще бъдат изпъдени от Еврозоната скоро ...
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С много бой Европа ще направи от гърците полуевропейци!
30
13
 
8
 
! Отговори
вън от Европа преди 9 години
Гърците за пореден път доказват, че не са част от Европа. На тях им трябва някаква циганландия, в която другите държави да ги хранят, поят, осигуряват пари за забавление - а те само да поркат и да се кефят!
29
7
 
16
 
! Отговори
BG 2015 преди 9 години
Само *** с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум.Народ, който се храни главно от завистта и злобата си -- това сме; съжалявам, че ви го казвам. А гърците не ги мислете, -- винаги са били, и ще бъдат, много преди нас.......
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди малко Ципрас обяви,че в петък внася в Парламента за гласуване закон за защита на първо жилище,забрана на банките да продават заемите на хедж фондове,така,както са правили до сега,а също така и закон за 100 вноски за тези,които имат неизплатени задължения към данъчните служби.
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хиперинфлация е добър вариант и държавата ще може да си върне откраднатите пари от Нова демокрация както ГЕРБ и ПАСОК, които са в банкови влогове и имоти. После парична реформа с нова драхма и Гърция ще се реформира бързо като старите грабливи партии ще се разпаднат.
26
1
 
7
 
! Отговори
QE преди 9 години
До hunterПоследно: най-силният аргумент че, никава икономика не са "спасили" с раздаване на пари на банките е факта, че финасовият секотор е единственият процъфтяващ, пукащ се от цъфтеж сектор, всичко останало е в падение. само си увеличиха дълга с трилиони. А банките пуснаха всичко на борсата във финансови спекулации.Ако искаш да съживяваш икономика - наливаш директно в нея! Като са наливали държавни пари (временно напечатани срещу среброто в хазната "сребърни държавни долари) в строеж на мостове и магистрали за да излязат от Голямата Депресия.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До QEСега се точат да получат пристанищата и островите на Гърция за хартията която са произвели, но гърците се опъват.---Опъват се и за Електрическата компания, и за железниците, и за всички субекти и предприятия от национално значение. А ние ?
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо и трябваше на Европа на баир лозе !?