Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов

Демонстрацията беше организирана от руснаци и украинци
2 мар 2015 07:30,
354
Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов
Снимка: Reuters

Десетки демонстранти се събраха в центъра на Ню Йорк в близост до сградата на постоянната мисия на Русия в ООН, за да протестират срещу убийството на Борис Немцов, предаде Ройтерс.

Още по темата
Протестиращите, повечето от които от руски и украински произход, носеха снимки на Немцов. Много от тях държаха и плакати с текста: "Спрете диктатора Путин, спрете убийствата" и "Путин е чумата на 21 век".

Руски студент дори се напъха в направена от картон килия, символизираща борбата на руските политически затворници.

Въпреки че демонстрацията беше на хиляди километри от Кремъл, много от протестиращите изразиха надежда, че протестите срещу Путин в Русия ще се съживят, защото хората ще си дадат сметка, че нямат проблем само с Украйна.

Други протестиращи прикриваха лицата си, за да не се превърне животът на техни близки в Русия в ад, ако там властите разберат, че те са участвали в нюйоркския протест срещу Путин.

Дмитрий Слелански, 50-годишен инженер, дошъл в Ню Йорк от Бостън заради демонстрацията, не приписа вината за убийството на Немцов директно на Путин, но заяви, че бившият агент на КГБ е създал климат на омраза в родината си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Руски студент дори се напъха в направена от картон килия, символизираща борбата на руските политически затворници."Да, знаем ги тези "студенти", живеят на улицата, спят върху кашони и срещу макменю и бутилка алкохол са готови на всичко.
121
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БИЛ СЪМ В НЮ ЙОРК И ТАМ ИМА ПОВЕЧЕ ЕВРЮХИ ОТКОЛКОТО В ЕРУСАЛИМ И ТЕЛ АВИВ ВЗЕТИ ЗАЕДНО,ЗАТОВА И ГРАДЪТ Е ИЗВЕСТЕН СРЕД МЕСТНИТЕ КАТО ДЖУДАС ЙОРК , ТАМ Е И ИСТИНСКАТА СТОЛИЦА НА ЦИОНИСТИТЕ ОТ НОВАТА ЮДЕЯ-САЩ,ТАМ Е И УОЛТ СТРИИТ ОТКЪДЕТО ТРЪГВА СВЕТОВНОТО ЦИОНИСТКО ЗЛО, А ТЕЗИ ЕКЗЕМПЛЯРИ НА СНИМКАТА ДЕТО ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ПУТИН СА ТОЛКОВА (РУСНАЦИ И УКРАЙНЦИ) КОЛКОТО АЗ СЪМ ТРОЛЕЙ,ТЕЗИ СА НАЙ ВЕРОЯТНО РУСКИ И УКРАЙНСКИ ***.,А ТОВА КАЗВА ВСИЧКО.
120
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле 217_злоба..злоба..комунистическа:-) :-) :-) .Внимавай ще вдигнеш кръвното:-) :-) :-)
119
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само десет руснака ли живеят в Ню Йорк или само десет са против Путин? :D
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DARCДа, наистина е било договорено, но самият Сталин през 1937 година предотвратява възникването на Втора Велика Хазария, а в момента сме свидетели на трети опит за създаване на на даденото кашерно образование. Бандерлогите заявяват, че ако трябва и 5 милиона украинци ще хвърлят в пожара на гражданската война за осъществяване на тази идея.
117
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не протестират срещу когото трябва - цру, анс и т.н.
116
0
 
5
 
! Отговори
do 202 преди 9 години
4akai be na 3-ti mart ne bqxa li ni osvobodili amerikancite ot tursko prisastvie,nali taka e spored novite evrocennosti
115
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 9 години
Каквото и да пишете, в момента най-демократични са медиите в Русия. Там може да чуете най-противоположни мнения, а в Украйна арестуват руски журналисти и всеки, който изкаже мнение различно от властите застрашава страната. Колкото до протестиращите в САЩ да протестират срещу това, че толкова години не се разкри убийството на Кенеди. Да си оправят страната и да не се месят в чуждите, защото където го направиха предизвикаха кръв и погром. А може би това им е целта. С Русия няма да се получи
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До201-вас никой не ви е обиждал--защо вие веднага обиждате другарю,,Смятам че не съм,,тапир,,:-) ха-ха-ха.Бъдете вежливи.и стига с тази световна конспирация.Излезте йа улицата_2015сме..:-) Разходете се пиите едно кафе,изкарайте си хубаво деня.,стига стойте пред компа:-) :-) :-) живота си тече..:-) :-) минава.:-) :-)
113
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до до 201Момче, много ти е малък багажеца! Без да познаваш историята си тръгнал да клеветиш Русия за една шепа долари и понечето от *** сте точно такива. Аз ви съжалявам...
112
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен205 свят без граници и свобода? Пич температура ли имаш? Точно това иска запада, да. Да си свободен, богат и да харчиш по 5000 евро на ден. Като това иска запада и демокрацията защо си с визи в САЩ и Канада свободни мой български приключенецо?
111
1
 
9
 
! Отговори
до 207 преди 9 години
Благодарим и не забравяме братята руси, като не забравяме и украинците и финландците и румънците и не на последно място и българските опълченци.
110
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хванали са една шепа живеещи на кредит и не можещи да се издържават хора и са ги задължили да ръкат по Путин. Нима десетки руски дворяни живееши на запад не се обявиха в защита на Путин? Но това са хора, които ще посрещнат куршума, но няма да позволят да бъдат марионетки в чужди ръце, защото така са възпитани.
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До201_типично комуно-интилигетно мнение,,тапир,,,:-) :-) защо сте толкова злобни..Не беше ли велик като тропаше с обувката .а..сега ..а. ..а...а.Какви юдей..палестина...договори между сталин...сащ..Какви теории за конспирации те гонят:-) :-) :-) Вашият вожд в момента казва да сте ,,вежливи,, но явно не си схванал-идеята...че обиждаш още:-) :-) :-) Толкова си можеш:-) :-) :-)
108
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Десеина протестирали, един влязъл в кашон, двама скрили лицата си, а последния вдигнал плакат...Май антируската пропаганда удари дъното, на всичкото отгоре и в новините влязла. :D
107
14
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Разликата между хората които са недоволни от демокрацията и тези които са недоволни от дивашките диктатури е следната - недоволните от диктатурите с цената за риск за живота си напускат диктатурата !!! Недоволните от демокрация си седят удобно и ползват социалните системи на демократичното общество !!! Отивайте *** , отивайте в Пхенян с плакати на ***, за да сте щастливи !!! Отвратително лицемерие е да плюеш демокрацията , а да я ползваш нагло !!! Отивайте си, ***, *** ви зове !!!
106
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светът и руснаците се събуждат от заблудеността, само нашето "племе" още му слугува ментално на Путин..Свят без граници и свобода, това иска Запада, а Путин точно обратното разделение на народите...
105
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Демонстрацията беше организирана от руснаци и украинци" ... и финан$ирана от от конгреса. Аман от *** пропаганда.
104
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няква кошница (една шепа) *** ги разбери кви, протестирали срещу диктатора Путин. Сигурно 90% от тях последно са ходили в РФ преди 40 години, ама нали траябва панаир да става.
103
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 197-бе кой ти е споменавал за наши градове и'села:-) :-) /*** в истинския Запад/,разходи се виж свят.Стига стоя на село.Едно време ни държаха по селата като ,,крепостни,,-как се даваше Гражданство...особено Софииско помниш ли....:-) :-) Всичко беше изкуствено.Икономика--може и *** да'произвеждаш--но останалите от СИВ бяха длъжни да ги купуват...както и ние техните.