Русия спаси живота на Янукович, искаха го мъртъв

Службите доставили гранатомети в Украйна за акцията, призна Путин
15 мар 2015 22:20, Александър Попов
358
Русия спаси живота на Янукович, искаха го мъртъв
Снимка: Reuters, архив

Русия е спасила живота на бившия украински президент Виктор Янукович, тъй като организаторите на "държавния преврат" в Киев имали намерение да го отстранят физически. Това обявява руският президент Владимир Путин в документален филм по случай годишнината от анексирането на Крим, предаде ТАСС.

Животът на бившия украински президент и неговото семейство бил в опасност в резултат на "революцията" за превземане на властта в Киев, посочва Путин във филма "Крим. Пътят към Родината".

Във него Владимир Путин разказва, че извикал посред нощ в Кремъл ръководителите на служите за сигурност и на министерството на отбраната, за да организират мисия за спасяване на живота на президента на Украйна, тъй като "иначе просто щяха да го ликвидират".

Руските служби веднага започнали да следят всяко движение на кортежа на Янукович, местонахождението му и телефонните му разговори.

С цел извеждане на бившия украински президент от Украйна руските служби доставили тежкокалибрени гранатомети и се подготвили да го вземат направо от Донецк - по суша, по море и по въздух, уточнява ТАСС. Това се случило през нощта на 22 срещу 23 февруари 2014 година.

Заседанието приключило около 7 ч. сутринта и накрая Путин казал на колегите си: "Принудени сме да започнем работа, целяща да върне Крим към руската територия".

Според руския президент разрастването на национализма подтикнало руснаците да помогнат на жителите на Крим.

"Поставих определени задачи, но веднага подчертах, че ще действаме само ако сме абсолютно убедени, че това желаят самите хора, които живеят в Крим", разказва Путин във филма.

Руският президент твърди, че според вътрешно социологическо изследване 75 процента от жителите на Крим желаели да се присъединят към Русия.

Путин обяснява също, че не се е възползвал от разрешение на Съвета на федерацията да изпрати войски в Крим и че Москва не е надвишавала числеността на войските, които по договор е можело да бъдат разположени в базите в Крим.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Одисей 288Банката на Брикс се прави с цел да може една страна в нужда да вземе кредити с по-ниска лихва и без безумните претенции на МВФ за орязване на социални и тям подобни други неолиберални гадости които водят само до по-голямо задлъжняване пример дори и България ако щеш Колко са Латино страните дето се отърваха от МВФ и сега може им да им е трудно но вървят към благосъстояние. Почти същото важи и за ЕС - Гренландия оттегли кандидатурата си. Турция също. Украйна е разорена вече асоцирана
197
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Одисей 286Точно за това првят БРИКС и изхвърлят долара от взаимните си покупко/продажби за да се отърват от долара. Значи МВФ може да вземе решение с 85% а САЩ имат 18% т.е. те имат ВЕТО. За да избягат от това правят банката на БРИКС. пак да избягат от САЩКитай има не знам колко си милярда долари валутни резерви. С този резерв почват 4 мега проекта Никарагуа Канал Тайланд Кнал, Пекин Исламабад връзка и Скоросттна Трансибирска жп магистрала(ще оберат пътникопотока и развалящите се стоки
196
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 278Пиши си името та да ти се смеем персоналноЗначи ти подкрепяш по една или друга причина страна А слушаш само нейния официоз който казва Б са гадни а В са наши съюзници и жертви на БИдва един човек и ти казва В са виновни в Геноцид над хората на Б и добре че Б още не взело работата в свои ръце е и ние ще пострадамеАз не вярвам на БАми тогава поразрови нета и виж Х и У какво пишат В коли и беси и добре че Б още седи мирноАз не вярвам на Б,Х и У - е значи си куха лейка
195
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До 277 продПутин намери съюзници чието население представлява повече тот 51% от населението на света - Китай, Индия, Бразилия а след като САЩ на 3 пъти запали чергата на Турция(Кюрди, Цветна революциа и Сирия/ИГИЛ) и доброто Момче на Нато в момента е в идеални отношения с Русия. Да не говорим за по-дребните Сирия, Венецуела, Виетнам, Куба, Никарагуа и прочие плюнки на картата със стратегическо значение
194
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До 277Велик е не Путин а ОИЗМАМАза 10 години ЦРУ направи неонацистите от десен сектор които взеха с военен преврат власта в Украйна. С парички на ЦРУ в Украйна за 20 години са приети 40 закона за укранинизация - не на руския в училищата не на документация на руски не на говорене официално в учрежденията на друго освен украински ...След като санкциите нямаха ефект Умиращия Щейх на САрабия събори цената на петрола - кога се върна цената в нормални граници като умря Шейха да живее Шейха
193
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Филмът е абсолютно порно !!! Латинската сапунка на плантацията е много по реална от глупостите и възтановките на мейдана и Крим
192
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да чета лъжите на ТАСС!!!
191
10
 
7
 
! Отговори
до мими преди 9 години
Велик е Путин ! За 1 година успя да превърне 40 милиона "братски" народ в свои врагове. Девалвира рублата 2 пъти, свали цената на петрола в свой ущърб от 120 на 55 долара, вкара НАТО-вски войски на 300 м от границата си, създаде 230 000 обучена вражеска армия в Украйна, готова да воюва с Русия. За първи път Русия няма нито един съюзник в света ! Това е дарба ,която и Хитлер не я е имал. Няма нито една държава ,която в бъдеща война да е на страната на Русия, е само Чуколов и Сидеров ,евентуално..
190
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Одисейне пътешественико - В Китай никой не се интересува от долара. Ето давам ти *** пример. Една дамска превръзка в китай струва еквивалента на 1 ст. В България която уж има повече долари на глава от населението от китай същата стока струва 10-15 ст в Европа превръзката струва 10-20 евроцента Колко е в америка не знам но и там ще е 20цента.Значи благосъстояние е покупателната способност на вътрешната ти валута към необходими стоки. Може да си =250$ и пак да си по добре от =1000$ другаде
189
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което Путин разказва отдавна всички с изключение на путинофилите го знаят.
188
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КГБ "спаси" живота на Янукович и отне живота на Ниемцов.
187
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай подполковник !
186
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До без страхПрепоръчвам ви един от най добрите военни филми за всички времена - "Зимната война" - отново с участие на руски войници!
185
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин още веднъж доказа че е перфектен политик и играч от класа!!!!!
184
15
 
7
 
! Отговори
Кой кой е преди 9 години
Украинските фашисти си защитават територията от агресора, а демократа Путин изпраща тежко оружие и войска да избива Украинците.
183
2
 
9
 
! Отговори
Витан преди 9 години
До Одисей 1---Доход между 8-11 хил долара....и какво искаш да ми кажеш,или ще умуваме тук?За теб това ли е най-важното?И запомни едно---получават рубли--харчат рубли--курса на долара,малко ги интересува....
182
6
 
15
 
! Отговори
ответна реакция преди 9 години
Присъединяването на Крим към Руската Федерация беше ответна реакция на проведения от украинските фашисти въоръжен метеж в Киев. На кримчани не им остана нищо друго, освен да си спасяват живота от фашисткия терор. Същото важи и за Новороссия!
181
7
 
4
 
! Отговори
Великият преди 9 години
вожд Ким Ул Сен посреща с почести още по-великия Путин в великия Пхенян. Най-чистия град в света - там са махнали автомобилите със закона на глада.
180
10
 
8
 
! Отговори
Искане преди 9 години
Путин иска останалите 90 процента украинци - умрели. Да останат само руснаците от Източна Украйна.
179
1
 
7
 
! Отговори
до 307 старбрукс преди 9 години
Пийте леблебия, а не тази помия!