Вторият пилот умишлено разбил самолета

Смъртта на пътниците от полета от Барселона за Дюселдорф е била мигновена
Обновена: 26 мар 2015 16:06 | 26 мар 2015 14:26, Елка Василева
208
Вторият пилот умишлено разбил самолета
Снимка: Reuters

Вторият пилот на самолета на Джърмънуингс, който се разби на 24 март във Френските Алпи, е пилотирал сам и е бил в съзнание до удара. Той умишлено е започнал ръчно да снижава самолета и е отказал да отвори вратата на командира, съобщи АП.

Още по темата

Вторият пилот на самолета е действал "по ненормален начин", заяви френски прокурор, цитиран от Франс прес.

Прокурорът от Марсилия посочи, че хипотезата, която се налага, е, че вторият пилот е разбил умишлено самолета.

Пилотът, 28-годишният германски гражданин Андреас Лубиц, поел сам контрола на еърбъса, след като капитанът излязъл от кабината.

По-късно той отказал да му отвори вратата и натиснал бутона, чрез който самолетът започнал фаталното снижаване.

Записите от черната кутия са показали, че вторият пилот не е казал нищо и е продължавал да диша нормално, докато епипажът и капитанът тропали по вратата на кабината, а през това време самолетът се снижавал.

Близки на Лубиц от Монтабаур, цитирани от Асошейтед прес, твърдят, че пилотът не е изглеждал депресиран или притеснен, когато го видели за последен път.

"Той беше щастлив и горд, че е част от екипа на Джърмънуингс”, твърди Петер Рюкер, негов близък. Описва помощник пилота като тих и скромен човек. Мечтаел от дете да бъде пилот.

Вторият пилот умишлено разбил самолета
Андреас Лубиц. Снимка: Twitter

Профилът на Андреас Лубиц във Facebook е вече изтрит.

Френският прокурор Брис Робен заяви на пресконференция, че умишлените действия на втория пилот променят характера на следствието от непредумишлено причиняване на смърт, но добави, че действията му не може да се смятат за терористични.

Робен съобщи, че от записите на черната кутия се разбира, че пътниците са започнали да пищят в последния момент преди удара и смъртта им е била мигновена, пише БТА.

Робен добави, че втората черна кутия още не е открита.

От своя страна германски прокурор потвърди, че само единият от двамата пилоти на самолета на Джърмануингс е бил в кабината по време на катастрофата над Френските Алпи, предаде Ройтерс.

"Единият от пилотите е бил в кабината, а другият не", каза Кристоф Кумпа от прокуратурата в Дюселдорф за Ройтерс по телефона, добавяйки, че информацията е от следователите във Франция. Прокурори от двете страни разследват причините за катастрофата.

Прокурорът на Марсилия каза, че не е известно вторият пилот да е издирван като терорист, съобщи Ройтерс.

От своя страна германският министър на вътрешните работи Томас де Мизиер съобщи в Берлин, че според наличната информация Лубиц не е имал връзки с тероризъм.

"От това, което е известно до момента, и след като проверихме информацията, която имаме в националната полиция и разузнаването, се вижда, че той няма терористично минало."

Де Мизиер добави, че е направена проверка на членовете на екипажа и на пътниците за евентуални връзки с тероризъм, но всички са били чисти, съобщи ДПА.

Самолетът А320, който се разби във Френските Алпи, на 17 март вечерта е бил ремонтиран на виенското летище "Швехат", предаде междувременно ТАСС, позовавайки се на австрийския вестник "Курир".

Повредено е било реле в управлението на самолета, което веднага е било подменено. Вестникът цитира представител на авиокомпания "Луфтханза". Последвалата проверка на самолета с включени двигатели е минала без забележки, казва той.

Самолетът А320 на Джърмънуингс се разби на 24 март в труднодостъпен район във Френските Алпи. Загинаха всичките 150 души, намирали се на борда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом и в Луфтханза е така, представям си какво е положението в малките компании, както и нискотарифните ттакива като УизЕър, ИзиДжет и т.н.
114
1
 
4
 
! Отговори
Да ги преди 9 години
Да летят с бългърски балони нито един не е паднал до сеа
113
3
 
7
 
! Отговори
Бо преди 9 години
То е ясно - втория е откачил или заради пари или заради жена! ***!
112
0
 
5
 
! Отговори
accept преди 9 години
сега ще измислят какви ли не причини,само о саом тези дърти бараки да летят още във небето
111
1
 
24
 
! Отговори
идея преди 9 години
Какво трябва да се предприеме , ако тази версия се окаже вярна ???Задължително да пътува и 3 -и пилот в самолета , единият излиза , 3-ят влиза и така сам да не остава човек вътре Отделно да сядат инженерите да мислят как вратата да може да се отключва отвън , но това да е само във възможностите на пилотите Това естествено ще оскъпи билетите , ноооо едва ли хората ще бъдат против
110
0
 
3
 
! Отговори
до 137 преди 9 години
Навярно имаш дарба..
109
4
 
15
 
! Отговори
БГ преди 9 години
КАТО СЕ ЗАГЛЕДА ЧОВЕК ТОЗИ ИМА ПОГЛЕД НА ПСИХОПАТ В ГЕРМАНИЯ 30%ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СА ШИЗОФРЕНИЦИ СКЛОННИ КЪМ САМОУБИЙСТВО СТРАШНО ДЕПРЕСИРАН НАРОД
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато са намесени извънземни, винаги гледат да изкарат някоя версия за по-простоватите хора, които лесно хващат дикиш. Не вярвам на нито една дума от медиите по този случай. Жалко за този човек, без съд и присъда ще го изкарат абсолютен ***. Децата му и жена му ще бъдат преследвани и заклеймени отвсякъде.
107
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНИЕ НЕ СМЕ ПРАВЕНИ У САКСИЯ И ПОЛИВАНИ С ЛИМОНАДАКато ти чета писанията и главните букви... силно се съмнявам в това ти твърдение...
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 138Не само имиджа ще им падне,но ще загубят и много пари. Пари за обещетения на 150 семейства и ще има откази от полети с тях. В западния свят винаги става дума за пари. те друго не знаят.
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ пътници не са се обаждали че нещо става. В такива моменти забрана за ползване на телефони отпада от самосебе си.Имаш ли идея как работи GSM мрежата? Или се предполага, че всеки носи сателитен телефон...
104
1
 
9
 
! Отговори
edin преди 9 години
Гинем си Като мухи!
103
0
 
16
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
Със сигурност не е прилошаване на пилота, защото въпреки строгите ограничения за сигурност на кокпита,той може да се отвори откъм салона със специален код. Тънката подробност е, че намиращият се в кабината пилот може да "откаже" отварянето на вратата със специален бутон, в рамките на 30 сек от сигнализацията за "отваряне на кокпита с код".
102
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сънувах го преди седмица. Видях как пада. Винаги когато видя падащ самолет след няколко дни или седмица се случва. Не знам защо. Веднъж сънувах, че падат умишлено. Някой решава да падне и пада. Разбира се това са сънища но интересно защо сънувам това.
101
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Taкива неща не стават в щастливия Запад. Путин е виновен, налагайте нови санкции на Раша!
100
1
 
23
 
! Отговори
fr преди 9 години
Малко нескопосано се е опитал да успокои близките в края на изречението "Робен съобщи, че от записите на черната кутия се разбира, че пътниците са започнали да пищят в последния момент преди удара и смъртта им е била мигновена, пише БТА."Кое му е мигновеното?! Изпитали са неописуем ужас като са видели, че приближават планината. Да не дава Господ подобна ситуация никому. Били са страшни писъци и викове. Да видиш, че приближаваш скоро смъртта и нищо не можеш да направиш. Ужас.
99
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги трябва да има по двама в пилотската кабина. Ако на единия му се допикае да влиза старши стюард в кабината защото човешко е пилота да получи инфаркт, да гушне букета или да изперка. Все пак в самолета се возят хора а не чували с картофи. Жалко за загиналите. Страшна смърт с ужасен страх в последните секунди на живота. Нещо което не си очаквал да ти се случи и да се питаш истина ли е това.
98
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една от версиите за малайзийският самолет е също самоубийство на един от пилотите.
97
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО ЯСНО ЧЕ ЩЕ ХВЪРЛЯТ ВИНАТА НА ПИЛОТИТЕ ЗАЩОТО ГИ НЯМА ДА СЕ ЗАЩИТЯТ. А ИСТИНАТА Е СЪВСЕМ ДРУГА. ТОЧНО ПРЕДИ ПОЛЕТА ТОЗИ САМОЛЕТ Е ИМАЛ 30 МИН. ЗАКЪСНЕНИЕ ЗАРАДИ ПОВРЕДА. ТАЗИ ПОВРЕДА Е УЖ БИЛА ОТСТРАНЕНА. КАПИТАЛИСТА Е ТАКОВА ЖИВОТНО КОЕТО МНОГО МРАЗИ НЯКОЙ ДА МУ БЪРКА В ДЖОБА. А ЗА ДА СЕ ПОДДЪРЖАТ САМОЛЕТИ СЕ ИСКА ЯКО БЪРКАНЕ В ДЖОБА. 30 ГОДИШЕН САМОЛЕТ ПУСНАТ ПО НИСКОТАРИФНИ ЛИНИИ РАВНО НА САМОУБИИСТВО. СЛЕД ТОЗИ ИНЦИДЕНТ ПИЛОТИТЕ НА ЛУФТ ХАНЗА ОТКАЗВАТ ДА ПИЛОТИРАТ 30 ГОДИШНИ САМОЛЕТИ.
96
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно е ,че едно време германците бяха по-готини. Моя близка, която е студентка в Мюнхен казва ,че днешните са се изпеде--ли.