Русия няма да ползва Гърция за "троянски кон" в ЕС

Ципрас осъди санкциите срещу Русия пред Путин
296
Русия няма да ползва Гърция за "троянски кон" в ЕС
Снимка: Reuters

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви днес след среща с руския президент Владимир Путин в Москва, че пътят на санкциите е порочен и трябва да се изостави, предаде ТАСС.

"За да се преодолее тази дълбока криза в Украйна, трябва да се изостави порочният кръг на санкции", каза Ципрас.

По думите на гръцкия премиер, важно е да се осигури мир и стабилност в Украйна и всички страни да подкрепят изпълнението на споразуменията от Минск.

Гърция не се е обръщала към Руската федерация с искане за финансова помощ, но кредити в рамките на сътрудничеството между двете страни са възможни, заяви от своя страна руският президент Владимир Путин.

"Ако ние, например, осъществим някой голям проект, който ще донесе приходи на Гърция, това означава, че с тези приходи може да се извърши и погасяване на тези кредити, за които днес споменахме. Значи става дума не за помощ, а за сътрудничество, в това число и във финансовата сфера, във връзка с конкретни крупни проекти", отбеляза Путин.

Путин каза също, че Русия проявява интерес към участие в търгове по приватизация, ако Гърция проведе такива, и се надява, че руските компании няма да бъдат пренебрегнати в надпреварата с други възможни купувачи, предаде Ройтерс.

Руският президент посочи, че Москва проявява интерес към инвестиции в Гърция, преди всичко в инфраструктурата - пристанища, летища, тръбопроводи. По думите му Русия е готова да продължи да работи и по-нататък в сферата на енергетиката, доставката на енергийни ресурси и промишлеността.

Путин и Ципрас подписаха днес и съвместен план за действие на Русия и Гърция за периода 2015-2016 г., допълва БТА.

Русия няма да използва Гърция като "троянски кон" за уреждане на отношенията си с Европейския съюз, увери Путин и допълни, че този въпрос щеше да бъде уместен, ако той е отишъл в Атина, а не Ципрас в Москва.

Путин изтъкна, че всяка страна има право да решава с кого да сътрудничи в зависимост от националните си интереси, и изрази недоумение, че посещението на гръцкия премиер "кой знае защо се разглежда като необичайно събитие".

"Никого за нищо не уговаряме и не принуждаваме. Ние просто сме открити за съвместна работа, насочена към положителни резултати в интерес на нашите хора и нашите икономики", добави президентът.

Путин подчерта, че Русия иска да работи с цяла обединена Европа, да работи открито, с доверие и в рамките на дългосрочни стратегии.

Той припомни, че Европа като цяло споделя целите на създаването на "единно икономическо и хуманитарно пространство от Лисабон до Владивосток".

"Не виждам нищо необичайно в това, което прави в това направление действащият премиер на Гърция. Ние ще подкрепим тези усилия", каза руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
шопе, Русия има база в Средиземно море, защо са и твоите *** проливи. Сега светът не е вързан с проливи. Сега авиацията лети, а не кораби да ти плават, но толкова ти е акъла. За твое успокоение ние сме в американската неоколониална зона и затова сме толкова демократични фасадно, мутрите и гангстерите са на почит и живеем в охолство със 137 лева минимална пенсия...
101
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Путин има 400 трола, то *** трябва да са поне 40000. Така и така ликвидираха с нареждания армията ни, но пък на *** сме пребогати. Ей го Странджата - най-най-най-най-най-най- жалък ***. Даже по-жалък от най-жалкия соросоиден ***.
100
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анонимен"Страджа, главата да не ти е пълна вместо с мозък с еякулат? Отдавна от теб не съм прочела нито една прилична на мисъл теза. Защо така деградира клетнико. Много си станал СТАБИЛЕН хахаха"...Вярно е - главата ми е пълна с еякулат /долната/... - мога да ти отпусна известно количество...
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много красноречива статистика- ДЪЛГЪТ НА УЖ БОГАТИЯ МАЛЪК ЛЮКСЕМБУРГ Е НАД 3 ТРИЛИОНА ,КОЛКОТО Е И ДЪЛГА НА 1,6 МИЛЯРДЕН КИТАЙ.тия скоро ще фалират. в люксембург са им банките. и ще настъпи май по-скоро, отколкото си мислим.
98
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДО ВАСИЛЕВТи от небето ли падаш бе марамунгел? Не чете ли последните социологически изследвания на Галъп- Само 6 % от българите одобряват политиката на САШ спрямо Русия.
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Например по времето на цар Стефан Душан - 32 години. И на Стефан Дечански, и на Стефан Урош, и на Александър Караджорджевич. Хайде сега дай на човека 4 каси. ***-равно на неграмотен човек. Не можещ да си намери достойна работа да изкарва почтено пари.
96
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия показа, че няма да позволи безнаказано да тормозят нейните хора. И не смачка Потрошенко напълно, защото според *** правила една страна не може да стане член на НАТО ако има нерешени конфликти. Затова в Донбас ще пуши, а ако им дадат автономия, ще запуши на друго място - примерно в Одеса и Харков. Еврогейовете са мислили предварително.
95
4
 
8
 
! Отговори
ДО ВАСИЛЕВ преди 9 години
До ВасилевНЕ СЕ ВПРЯГАЙ ! ВЧЕРА ИМАШЕ ЦЯЛА СТАТИЯ ЗА 400-ТЕ ПЛАТЕНИ ТРОЛА НА ПЪРДУТИН!!!ТОВА ИМ Е РАБОТАТА ДА ПЛЮЯТ ВСЕКИ КОЙТО МИСЛИ РАЗЛИЧНО ОТ ПЪРДУТИН ЗА ТОВА ИМ СЕ ПЛАЩА НО СА СИ ПРОДАЛИ ДУШИТЕ НА ДЯВОЛА ВЕЧЕ И ВРЪЩАНЕ НЯМА ЗА ТЯХ :D
94
3
 
2
 
! Отговори
Асен преди 9 години
До Анонимен150 давам каса водка ако ми докажеш 4е Косово е БИЛО КОГАТО И ДА БИЛО 4аст от Сърбия за поне 10 години
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е разликата между помияра и сороския лакей? Гледаш го - куче... мърляво, проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек... наконтен, облечен, а в душата- соросоиден ***!
92
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ НИЕ СМЕ ГОТОВИ ДА НЕ РАЗМЕСТВАМЕ ВОЙСКИ ЗАД ПРЕДЕЛИТЕ НА ГФР, ДАВА НА СССР ТВЪРДИ ГАРАНЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ" МАНФРЕД ВЬОРНЕР - ГЕН.СЕКРЕТАР НА НАТО, 17 МАЙ 1990 Г.
91
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страджа, главата да не ти е пълна вместо с мозък с еякулат? Отдавна от теб не съм прочела нито една прилична на мисъл теза. Защо така деградира клетнико. Много си станал СТАБИЛЕН хахаха
90
3
 
4
 
! Отговори
Исаков преди 9 години
На руснаците не им трябва Гърция за троянски кон - те си имат България. Няма да правят хергеле троянски коне , я.
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До хахахаха не давам ти реалностите 4е сащ са по силни от русия и ще я затрият като ссср нали се сещаш 4е майдана е в Украйна не в Канада а това 4е *** взе крим превърна 70 процента от населението в Украйна в заклети русофоби за това помогна и тролската ви простотия като ги нари4ахте как ли не НЯМАМЕ никаква полза да се бутаме при Губещите а това е расия НЕ МОГАТ ДА СЕ МЕРЯТ с ЗАПАДА АКО ЩЕШ ГО НАРЕ4и АМЕРИКА И ВАСАЛИ се тази руската инперия е по слаба и ЩЕ Я СМАКФДСМА4КАТ що да горим с тях
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия няма да изпусне момента защото такова нещо се случва веднъж на 50 години.
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм русофил, но ме е яд, че Путин е прав, много прав, а е лидер на Русия. Много по-добре беше да е наш лидер. А Бойко и Странджата да са съсипатели не на България а на която и да е страна, защо не Русия, Русия е голяма и щеше пак да се отърве от такива разсипници. Нашата държава е закъсала, че шепа ***, шепа олигарси и шепа журналисти и шепа пишман политици и разказват играта 25 години. Велизаре, Минчо, Стеле, поведете нас тъпия матрял да се освободим от тая черна робия.
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Загрижили се нашите сороси за демокрацията и реват на умряло по форумите за "незаконното окупиране" на Крим и Донбад. Абе ей, платени плюнковци: Когато САЩ откъснаха сръбската светиня Косово от снагата на Сърбия - област, от която е тръгнало сръбското възраждане, на чиято територия има стотици стари манастири и където сърбите дават последна битка срещу Отоманските завоеватели. Тогава не ревахте. Не ревете и сега, че в сърцето на Балканите САЩ създадоха мюсюлманска ***. Обаче за Крим - ревете!
85
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До НеразбиращБогатите държави пич, дори да имат много суровини както е при Щатите си ги пазят като държавен резерв и купуват от други бедни държави / суровинни придатъци/ - за да могат и те да ядат...
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реално погледнато, Гърция бе добре и и даваха заеми докато бе витрина на капитализма. Ние имаме голяма полза да има нова студена война, така нас щат не щат тия световни олигархични разбойници ще трябва да ни правят витрина на запада пред Русия. Ако може тая война да продължи с такива *** 1000 години. И също Украйна да си мине към русите, за да сме ние витрината. Соросоидииии вийте повече, квичете, блейте, Странджа, препикавай всеки коментар с празния се мозъчен мехур.
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Косово бе откъснато от Сърбия без какъвто и да е референдум. При това- само преди 100 г. там не е имало пукнат албанец, ами само сърби. В малкото Косово има над 60 сръбски манастира- най-важния център на сръбската духовност, от там е тръгнало сръбското възраждане. И когато американците го превърнаха в ислямска *** - вие не ревахте! А сега сте се вторачили в някакви *** детайли по отношение на Крим.