ЕС и САЩ преговарят за бъдещо търговско споразумение

Европейски НПО-та твърдо против ГМО храните
20 апр 2015 14:06,
147
ЕС и САЩ преговарят за бъдещо търговско споразумение
Снимка: bgonair.bg

Европейският съюз и Съединените щати започват нов кръг от преговори по бъдещото търговско споразумение. Срещата между официалните представители на Брюксел и Вашингтон ще се проведе в Ню Йорк.

Редица неправителствени организации на Стария континент се противопоставят на идеята за по-мащабна търговия между Европа и Съединените щати заради ГМО храните, които се очаква да залеят пазара.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, я кажете пак за "чистата" руска храна пак. Внос от Китай, Бразилия и Турция хахахахаха
42
0
 
8
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До анонимния на заплата към МонсантоPrime Minister Dmitry Medvedev recently announced that Russia will no longer import GMO products, stating that the nation has enough space, and enough resources to produce organic food.If the Americans like to eat GMO products, let them eat it then. We dont need to do that; we have enough space and opportunities to produce organic food. Medvedev
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TTIP ще превърне Европа в американска колония !Всяка промяна на условията за инвестиране ще може да бъде оспорена от инвеститора пред арбитражен съд. Именно това е най-опасният и най-важен пункт в TTIP. Съгласявайки се на арбитраж държавите от ЕС се отказват от правото да взимат политически решения за своята съдба и ги предават на милостта на концерните.
40
1
 
12
 
! Отговори
zeus преди 9 години
За да не си говорим празни приказки потърсете и гледайте филма "Натъпкани", с български субтитри е. Правен е от американци и засяга проблемите с храненето при тях. Който го е гледал да дойде пак да коментира колко е безвредно ГМО.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeusСписок ГМО, одобренных в России для использования, в том числе в качестве пищи населением;- Соя (Линии) - А2704-12, А5547-127,CV127, GTS 40-3-2,MON89788- Картофель - Сорт Russet Burbank Newlea,Сорт Superior Newleaf,Елизавета+ 2904/1 kgs-Кукуруза - Линия 3272 (Сингента),Линия Bt11 ,Линия GA 21 (Монсанто,Линия MIR 162 (Сингента),Линия MON 88017 (Монсанто)........________________Това е само малка част, има и още
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителството на САЩ съобщи, че иска да използва TTIP за обсъждане на монопола в здравните услуги, което трябва да се разбира като атака срещу финансираното с обществени средства на здравеопазването от огромния и алчен американски бизнес на частните здравни осигуровки.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейските норми, отнасящи се за субстанциите, нарушаващи хормоналната система, елиминират от европейския пазар 40 процента от храните, произвеждани в САЩ. Над 90 процента от американското говеждо месо съдържа хормон на ръста, който предизвиква ракови заболявания. Неговият внос в Европа е забранен от 1988 г. Но сега американците причисляват тази забрана към излишните търговски бариери.В САЩ пилетата и пуйките стандартно са чистени с помощта на хлор. В Европа това е забранено от 1994 г.
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те затва руснаците едвам доживяват до 60 години, щото били строги нормите на храните им хахахаха Защо не ви наемат по образовани за ***? Само ни разсмивате тука
35
2
 
9
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До 40В началото на годината руснаците приеха закон за пълната забрана на ГМО, не лъжи както са ти спуснали от Монсанто или който там ти плаща!
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-много ГМО има в страните от БРИКС. Бразилия е рай за ГМО
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeusВ Русия съвсем законно има регистрирани над 20 ГМО култури, и можеш да си ги сееш както и където искаш, сред тях са 4 вида соя, 3 вида картофи и 10 вида царевица. Така че си глеадй работата
32
1
 
8
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До Анонимен 37ГМО културите са разпространени там, където производителите им са натиснали фермерите да си ги купуват. В САЩ и Канада това става с помощта на банките-кредитори на фермерите, не купуваш ГМО, няма кредит и фалираш.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е те в русия вече внасят храна само от турция и китай. чиста била храната хахахахаха
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeusВземи се застреляй, ако се замислиш малко с учудване ще установиш че всъщност ГМО културите са много по-разпространени в страни които нямат никакво търговско споразумение съ САЩ, като Русия например, отколкото тези които имат
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
. 70 процента от храната, продавана в американските супермаркети, е модифицирана генетично. В европейската супермаркети ГМО практически няма, а малкото производители, които използват модификации са длъжни да информират за тях на етикетите. Правителството на САЩ очаква промени в Европа в тази област, разбира се надолу във вреда на хората. Същият проблем стои и с използването на пестицидите, на практика американците не ги отбелязват. Същото ще въведат и в Европа.
28
0
 
9
 
! Отговори
сасенак преди 9 години
ЕС и САЩ преговарят заTTIPзащо никой от европарламента и бг .парламент не даде изявление за отношенито си ,към това споразумение на този етап?Може би ще се изкажат след добре платено мнение.Но колкотои да се продават Трябва да запомнят ,че отровата ,която, сами щедонесат нама да ги подмине и на мигли да се изправят после ще бъдефатално късно.!!!
27
1
 
14
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До Анонимен 32В Русия законите за чистотата на храната са толкова строги, че често забраняват и вноса на продукция от ЕС, в частност и България. Ти ако искаш да ядеш ГМО ходи в САЩ, България е моята Родина и желая тя да остане чиста от тези ***!
26
0
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
И ако дадена американска компания реше ,че не и върви бизнеса, може да осъди съответната държава.
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не им харесва да палят за Путлерланд, нищо че там ГМО е в пъти повече от ЕС :)
24
1
 
10
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До Анонимен 29Ами вземи прочети, че ако се сключи споразумението интереса на корпорациите ще стои над законите на страните и ЕС, при това не само за ГМО.