Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен

България ще е гарант за свободна и независима Македония
Обновена: 20 май 2015 22:25 | 20 май 2015 21:17,
807
Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен
Снимка: архив, Булфото

Външният министър Даниел Митов определи като крайно безотговорно днешното изказване на руския министър на външните работи Сергей Лавров пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация и особено направените от него внушения за евентуална подялба на Република Македония между Албания и България.

Това се посочва в изявление на министъра на външните работи Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"Твърде пресни са нашите спомени за премеждията, които преживя Република Македония по пътя на установяването и укрепването на нейната независимост и суверенитет. През цялото това време именно България бе страната, която даде най-голямата подкрепа за независимостта на Република Македония и стана гарант за нейната териториална цялост”, коментира Митов, като припомня, че че България бе страната, която първа призна Република Македония и това решение бе ключово за стабилността в Югоизточна Европа.

"Опитите да се поставя под съмнение европейският ред в региона и териториалната цялост на Република Македония са недопустими. Стабилността на всички страни от Югоизточна Европа е от първостепенно значение за нас и опитите на външни за региона страни за нейното подкопаване чрез подобни внушения трябва да бъдат прекратени", се посочва още в изявлението на министър Митов.

Министърът гарантира още, че България ще продължи да бъде гарант за независимостта и териториалната цялост на Република Македония и в това не може да има никакво съмнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


807
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даниел Митов: Георги Бенковски е крайно безотговорен. Христо Ботев и Цар Освободител са крайно безотговорни.
406
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V TAYA STRANA BALGARIA NYAMA LI BALGAROFILI? - MAY SA SAMO BALGAROFOBI. BALGARIA - NYAMA TAKAVA DARJAVA. S TEZI POLITICI DUPEDAVCI ME E SRAM CHE SAM BALGARIN. TRYABVA DA SE ZABRANI NA HOMOSEKSUALISTI DA ZAEMAT DARJAVNA SLUJBA I TO SAS ZAKON.
405
0
 
19
 
! Отговори
BG преди 8 години
Руски, излезе с българските сайтове! Коментар на лъжата си в Русия!
404
1
 
19
 
! Отговори
Tanya Burgas преди 8 години
Лавров в София за последен път се срещна яйца и песен за Путин - Путин ... ле ле ле ле ...
403
1
 
31
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Ха Лавров е по-българин от този *** и пионка Митов. Човече страх те е от сянкатата ти. Какво може да каже жалко министърче на малка безпомощна колония. Срам ме е от теб Митов. Ти не си мой министър и си джудже.
402
3
 
22
 
! Отговори
шуов преди 8 години
До Tanya Burgas - ей русофобче предателско внимавай кого хулиш платено писанче - всички русофоби са предатели и не са българи. Всички вас ви чака ада.
401
8
 
20
 
! Отговори
Tanya Burgas преди 8 години
С руските фашисти като цяло не могат да водят диалог. Лавров и Путин като лъжец и убиец.
400
6
 
20
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ако Македония и Сърбия искат да трупат дивиденти на гърба нас България, нормално е ние да си защитаваме интересите. Тръбата трябва да бъде Южен поток, но с ревизирана цена и съобразена с Европравилата.
399
2
 
25
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Ами то ЦРУ преди колко години още беше съставило такъв план, за да удари сърбите, но докато албанците са си албанци и си искат велика Албания, *** "македонци" дори не си признават, че са от български произход. Затова никой разумен българин не би си и помислил да ги присъедини.В изказването си Лавров коментира, че вече се водят разговори за задълбочаване на федерализацията на Македония, което ще доведе до разделяне. И на практика ще стане така. Македония и Украйна са изкуствени държави.
398
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 567Ти нормален ли си изобщо?
397
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Личи си, че като малък са го обличали в роклички и си е играл с куклички.
396
4
 
29
 
! Отговори
защо е прав Лавров преди 8 години
Защо е прав Лавров в изказването си?Защото Македония не подкрепя санкциите срещу Русия.Следователно както Сърбия бе приятел с Русия и бе спретнато това в Косово като България даде коридор да се бомбардира суверенна Сърбия и част от територията и-Косово бе дадено за държава на терористите от Косовската армия за"освобождение"така е възможен и сегашен вариант срещу Македония.
395
4
 
45
 
! Отговори
x преди 8 години
Лавров е топ дипломат,човек който знае какво става зад кулисите ....освен,че и безкрайно интелигентен,но в истинския смисъл на думата.Въпреки,че е назначен от Путин-една от последните колосални политически фигури в световната история,някои казват,че не е част от вътрешния му кръг.Но това едва ли е разбираемо за закостенели мозъци разделящи света на комунисти и капиталисти...
394
31
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров е дърта комунистическа фашага и нищо повече. Или кратко казано руска ***.
393
36
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров е един дрът ***. В Хага вече са му приготвили килията.
392
13
 
24
 
! Отговори
Некъф Човечец преди 8 години
БЪЛГАРИЯ е независима държава - от нея нищо не зависи! Ако Митов не го е разбрал, Лавров го знае и си приказва каквито лъжи си иска! И нищо не можем и няма да му направим!
391
24
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов, недей ядосвай тов Лавров, сега той има нови огромни дертове. Трябва да реши сложната задача, хем да върне обратно ЛНР и ДНР на Украйна, хем това да изглежда като нова голяма победа на Русия. Лошото е че той предложи на Кери и Меркел да върне ДНР и ЛНР, но те пък поискаха да върне и Крим и тогава задачата на Лавров стана многократно по трудна. Как да върне и Крим обратно на Украйна и руската вата да остане с впечатлението че Крим все още е руски? Русофили помогите на тов. Лавров.
390
7
 
43
 
! Отговори
seira преди 8 години
Г-Н МИТОВ,ОПИТИТЕ ЗА ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕ И ЕВЕНТУАЛНОТО "РАЗЦЕПВАНЕ" НА БЮРМ СА ДЕЛО НА САЩ И НЕГОВИТЕ МАРИОНЕТКИ ОТ КОСОВО.А ТВЪРДЕНИЯТА ВИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е "ГАРАНТ" ЗА ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА БЮРМ СА ЧИСТА ПРОБА "ПОЛИТИЧЕСКА ПОРНОГРАФИЯ"!!!
389
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Митов, чадо недорасло, прахта от обувките мо'еш само да му дишаш на Лавров!
388
7
 
40
 
! Отговори
Георги Бяндов преди 8 години
Някога БЪЛГАРСКИТЕ държавници мечтаеха някой да им предложи Македония...сега НЕБЪЛГАРСКИЯТ "министър" Митов не иска. Що не си ходи в Израел?!