Русия струпва оръжие и армия на украинската граница

Ройтерс: Това е доказателство за съгласувани действия на военните!
Обновена: 28 май 2015 14:04 | 28 май 2015 10:00, Бойчо Попов
322
Русия струпва оръжие и армия на украинската граница
Снимка: Reuters, архив

Руската армия струпва голямо количество войници и въоръжение, сред които и мобилни ракетни установки, танкове и артилерия в импровизирана база близо до границата с Украйна, предава Ройтерс.

Много от превозните средства са без регистрационни табели и опознавателни знаци, а много от военнослужещите са премахнали емблемите от своите униформи. Това напомня силно на появата на военни части, забелязани в източната част на Украйна през миналата година, за които Киев и западните му съюзници считат, че са били прикрити руски отряди.

Струпването на войски на полигона "Кузмински“ на около 50 км от границата според агенцията е едно от най-сериозните доказателства до момента за съгласуваните действия на руските военни в региона.

По-рано през този месец ръководителят на НАТО генерал Филип Брийдлав заяви, че сепаратистите се възползват от примирието, което влезе в сила през февруари, за да възстановят силите си и да се подготвят за нова офанзива. Тогава обаче той не даде подробности за твърденията.

Русия винаги досега е отричала, че е замесена в конфликта в Източна Украйна, където подкрепени от Москва сепаратисти се борят срещу силите, лоялни на прозападното правителство в Киев.

Министерството на отбраната на Русия заявява пред Ройтерс, че няма да коментира твърденията за струпване на военни части. Няколко войници обаче са заявили, че са били изпратени в базата заради военни учения, което нямало никаква връзка с положението в Украйна.

На въпрос на агенцията дали присъствието на голям брой военни сили без обозначителни знаци означава руска инвазия в Украйна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е отговорил по време на пресконференция: „Считам, че словосъчетанието подготвяна инвазия е неподходящо“.

Оръжията в близост до украинската граница включват ракетни установки "Ураган", танкове и самоходни оръдия - оръжия, които са били използвани по време на конфликта в източната част на Украйна между силите на Киев и сепаратистите. Размерът на военна техника в базата е около три пъти по-голяма, отколкото през март тази година, където журналисти на Ройтерс са били и преди.

В течение на четири дни журналистите на агенцията са забелязали четири товарни влака с военни превозни средства и войници, които са пристигнали на гара в региона на Ростов в южната част на Русия. Най-малко две композиции са отпътували за база "Кузмински“.

Още интересни - световни и икиномически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
15
 
5
 
! Отговори
габ преди 8 години
който,харесва Русия толкова много, да си обърне парите в рубли, а не в долари, да прати децата си да учат в Русия, а не Англия, да си продаде западната кола и да си купи Лада и незабавно да напусне пределите на България, останалото е лицемерие.
65
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, както знаем от Ройтерс редовно се разхождат из редиците на руската армия и им проверяват маркировките и серийните номера... Айде стига поръчкови журналистически съчинения.
64
2
 
16
 
! Отговори
до Бранник преди 8 години
Пич много си зле, колкото вие укрите сте европа, толково етиопия е финландия!
63
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 78 На опашка за долари, соросоидчета. Лично ви ги печата на кило посланника от Вашингтон. Все пак няколко хилядарки в повече няма да са в ущърб на американската икономика, която е образна. Ако не бяха военните конфликти сега в америката от глад щяха да се бият помежду си негритата с другата *** събрана от цял святсвикнала да плюска наготово.
62
2
 
19
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Ройтерс да си прати доклада на Маккейн - най-сетне да му светне, какво му казаха американските генерали - че руснаците винаги ще могат да доставят оръжие и войски в Украина по-бързо, повече и по-едрокалибрено, отколкото НАТО. Не е само геополитика, но и обикновена география.
61
0
 
12
 
! Отговори
циника преди 8 години
73, ами като има агресия от чужда сила в Украайна, тогава хунтата в Киев да обявява война на Русия, бе! Ами те в Киев твърдят, че Русия ги е нападнала, а пък в същото време не смеят да обявят война. Не може хем едно, хем другото. Или ако твърдиш, че си нападнат, обявяваш война или си налягаш парцалите и си мълчиш. Точка!
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румбо, той и Сталин не вярваше, че Хитлер струпва огромно количество войска срещу СССР и знаем после какво се случи. Лъжливото овчарче като се прояви ще ги питам тия *** от Вашингтон що така Путин си взе и източна Украйна. Има време, споко.
59
20
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
зa москaлa- куршум в челото и плитък гроб. Слaвa ВСУ чaкaме ви нaступлението ве ***! Укрaiни це Европa!
58
2
 
14
 
! Отговори
Добър преди 8 години
Вечерта на 26 май в резултат на обстрела украински силовиками жилищна сграда в Горловка под Донецк, са загинали четирима души, включително 11-годишно момиче. Днес указ на глава Донецк народна република Александра Захарченко в ДНР обявен за ден на траур за жертвите на агресията армия на Украйна. Категорично "примирие" в Донбас.
57
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
72 На границата на Русия няма Гражданска война а има чижда агресия и то руска Терористите от ДНР и ЛНР не биха исържали и седмица без Русия
56
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
68 Не се очаква от теб да имаш понятие от военна стратегия , щом като хората казват че е опасно такова струпване значи е опасно
55
3
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
На границата на Русия има гражданска война, НАТО какво очаква, Русия да предисолцира всички войски по границата с Япония ли. Когато Турция струпа войски и танкове по границата със Сирия, никой нищо не каза.
54
3
 
12
 
! Отговори
42 преди 8 години
ТОВА СТРУПВАНЕ НА ВОЙСКИ Е ПРЕДИЗВИКАНО ОТ ФАКТА, ЧЕ НЯКОЛКОСТОТИН ТРАВЕСТИТИ ОТ АМЕРИКАНСКАТА И УКРАИНСКАТА АРМИЯ СА БИЛИ ГЛАДНИ ЗА ПЛЪТ И СА РЕШИЛИ ДА АТАКУВАТ ВОЙНИЧЕТАТА ОТ РУСКАТА АРМИЯ.
53
4
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
"Ройтерс" продължава да се изявява в стил "Лъжливото овчарче',но когато руснаците наистина тръгнат,дали няма да стане така,че никой да не им повярва?Да няма после филм "Аляска-возвращение на родину"?След това-"Калифорния-возвращение на родину" и така цяла поредица.Ха-ха,Одисей 1,къде си?
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
66 а ако нападнат , тогава какво ще напишеш
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руската армия е на 50 км от Украйна- тоест руската армия е на руска територия... Колко странно, кой би го очаквал...
50
18
 
3
 
! Отговори
Десен сектор преди 8 години
Руски черен дроб със зеленчуци е любимото ни ястие.
49
2
 
14
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Поредната новина манипулация от РОЙТЕРС. Леле Ей сега РАшките ще нападната Украйна. Леле срупаха техника. Леле срупаха въоръжение.Ройтерс да ви кажа, че вашата аналитична агенция Стар форс миналата година беше дала военни сценари за Украйна - Русия ако влезе за 4 дни и 40000 човека са и необходими за да вземе всички области без Киев и западните нациски области. 40000 човека са 8-9 батальона.даже няма една армия като военослужещи
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами не ви вярваме. Поредната пропаганда
47
1
 
14
 
! Отговори
xlcr преди 8 години
До Анонимен 8Твърде плиткоумно. Могат ли действително 50 изребитела F-22, и 100-тина танка да смажат Русия за 2 дена. При високоточните възможности на руските ЗР-комплекси и противотанкови установки, поне половината от самолетите ще бъдат свалени, а бронираната техника напълно унищожена. И това са оценки, които натовски експерти дават за възможностите на руските оръжейни системи. Затова е целият този вой. И накрая, НАТО предприе разширяване на изток, а не обратното.