Русия струпва оръжие и армия на украинската граница

Ройтерс: Това е доказателство за съгласувани действия на военните!
Обновена: 28 май 2015 14:04 | 28 май 2015 10:00, Бойчо Попов
322
Русия струпва оръжие и армия на украинската граница
Снимка: Reuters, архив

Руската армия струпва голямо количество войници и въоръжение, сред които и мобилни ракетни установки, танкове и артилерия в импровизирана база близо до границата с Украйна, предава Ройтерс.

Много от превозните средства са без регистрационни табели и опознавателни знаци, а много от военнослужещите са премахнали емблемите от своите униформи. Това напомня силно на появата на военни части, забелязани в източната част на Украйна през миналата година, за които Киев и западните му съюзници считат, че са били прикрити руски отряди.

Струпването на войски на полигона "Кузмински“ на около 50 км от границата според агенцията е едно от най-сериозните доказателства до момента за съгласуваните действия на руските военни в региона.

По-рано през този месец ръководителят на НАТО генерал Филип Брийдлав заяви, че сепаратистите се възползват от примирието, което влезе в сила през февруари, за да възстановят силите си и да се подготвят за нова офанзива. Тогава обаче той не даде подробности за твърденията.

Русия винаги досега е отричала, че е замесена в конфликта в Източна Украйна, където подкрепени от Москва сепаратисти се борят срещу силите, лоялни на прозападното правителство в Киев.

Министерството на отбраната на Русия заявява пред Ройтерс, че няма да коментира твърденията за струпване на военни части. Няколко войници обаче са заявили, че са били изпратени в базата заради военни учения, което нямало никаква връзка с положението в Украйна.

На въпрос на агенцията дали присъствието на голям брой военни сили без обозначителни знаци означава руска инвазия в Украйна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е отговорил по време на пресконференция: „Считам, че словосъчетанието подготвяна инвазия е неподходящо“.

Оръжията в близост до украинската граница включват ракетни установки "Ураган", танкове и самоходни оръдия - оръжия, които са били използвани по време на конфликта в източната част на Украйна между силите на Киев и сепаратистите. Размерът на военна техника в базата е около три пъти по-голяма, отколкото през март тази година, където журналисти на Ройтерс са били и преди.

В течение на четири дни журналистите на агенцията са забелязали четири товарни влака с военни превозни средства и войници, които са пристигнали на гара в региона на Ростов в южната част на Русия. Най-малко две композиции са отпътували за база "Кузмински“.

Още интересни - световни и икиномически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
19
 
! Отговори
агитпроп преди 8 години
Тази статия няма никаква информационна стойност и си е чиста профанна и примитивна антируска пропаганда!
45
5
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
Бре големи *** тука! Преди време когато косово се цепеше 99% бяха против сега кат гледам когато украйна се цепи 99% са за! Епа единствената разлика е че тогава едното беха хамерикаснки гуйна а сега това са гуина на "братушките"! *** земете се оправете бре ора! знам, че тука има голема "братско" влияние и знам, че некой лижат задните части на хамериканките! *** така ли пък не останах Българи дето да мислят и за БГ!?
44
3
 
2
 
! Отговори
От Ройтерс преди 8 години
От утре започваме с поименния списък, за днес списъка включва : Путин, Медведев, Рогозин.
43
5
 
14
 
! Отговори
циника преди 8 години
Нека да ми отговорят господата от Днес.бг. Не ели най-нормално, когато се води война до границата ти, да струпаш войски, за да предотвратиш разширяване на конфликта на своя територия? Ако утре се води война в Гърция или Турция,нали вие ще сте първите,които ще изискате съответното раздвижване на български военни (ако изобщо ги има).И интересно как разбраха, че военните на 50 км. от границата били без опознавателни знаци?Репортерите на Ройтерс са били допуснати на мястото на военните маневри ли:)
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че струпват войски по границата, тази процедура е стандартна, когато в съседна държава се водят бойни действия. По време на терористичните атакив в Македония и ние пратихме армия по границата.
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Крим няма нужда от граничари. Кой се доближи на километър вече се е наакал. Само един залп на Черноморския флот и Потрошенко е в Алабама с каквото е останало от хазната
40
4
 
8
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До 48Нали знаеш, че С-400 е проектирана специално да засича самолети с намалена радарна сигнатура. Рапторите ще бъдат прихванати 200 километра преди да стигнат границата и ще паднат 2-3 навътре в руска територия ;)
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви некомпетентни, *** коментари написани от дрогирани софийски ***. То бива малоумие но чак толкова не е нормално.
38
3
 
20
 
! Отговори
лъжа и измама преди 8 години
Моля, за доказателство, Ройтерс да публикува поименен списък на хилядите руски войници на границата с, вече бивша Украйна, и на териториите на ДНР и на ЛНР! В противен случай, техните думи са лъжа и измама.
37
15
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Само да ти кажа, че рапторите ще си свършат работата преди руснаците да разберат, че са там. Ти не ги мисли тях, американските самолети имат изцяло положителна статистика спрямо руските ПВО и Самолети, докато руските мигове и други прехвалени таратайки НЯМАТ свален американски изтребител във въздухшна битка.
36
4
 
14
 
! Отговори
циника преди 8 години
"По-рано през този месец ръководителят на НАТО генерал Филип Брийдлав заяви, че сепаратистите се възползват от примирието, което влезе в сила през февруари, за да възстановят силите си и да се подготвят за нова офанзива.Е гати нахалника.Опълченците твърдо не искаха примирие. Бяха в тотално настъпление. Примирието беше глътка въздух за хунтата в Киев.И този нахал говори,че благодарение на примирието опълченците възстановявали силите си.Има ли смисъл да се чете каквото и да било от подобни стати
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До donЗа пореден път се доказа че този сайт е про американски---------Естествено че е про-американски. Про-руските сайтове са Взгляд, Комсомолская газета, ИТАР-ТАСС...
34
3
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 39 За да има рейтинг, брачед...ако няма на деня поне една антипропагандна нескопосана лъжа срещу Русия, те от този сайт гладни ще измрът.
33
5
 
23
 
! Отговори
защо? преди 8 години
А защо не пишете, че диктаторите от фашистката хунта в Куев отмениха със закон човешките права в ДНР и в ЛНР?
32
3
 
17
 
! Отговори
даммм преди 8 години
На Лъжливото Овчарче,никой не му вярва вече---до там стигнаха с тъпата си пропаганда.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
37 Кога е това винаги и от кога има Русия
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя "ПАРТИЯ=МАФИЯ" дано взема някоя стотинка за тези простотии дето ги пише , че ако ги мисли наистина значи е за доктор Толев."сащ раздават демокрация" - Боже, Божеееееее колко мъка има ...
29
4
 
18
 
! Отговори
както винаги преди 8 години
Както винаги Ройтерс лъже. Русия не участва в гражданската война във вече бивша Украйна. Русия няма войски в Украйна. Русия няма действия в Украйна. Точно обратното, с изпращането на 300 американски десантника в Украйна, Сащ грубо нарушават Минските споразумения. Точка 10. забранява присъствието на чужди войски и наемници на украинска територия.
28
17
 
7
 
! Отговори
ОБЯВА преди 8 години
ПОСОЛСТВОТО на РФ търси да наеме ***. Изисква се кандифатите да боготворят Путин и Русия и да мразят България,ЕС, НАТО и САЩ. Заплащане- в долари иили евро.
27
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 34Само дето Украйна винаги е била руска територия, ***!