Москва се отказа да разполага Ту-22М3 в Крим

Експерт: От бази в България може да бъдат поразени руски летища
Обновена: 28 юли 2015 14:11 | 28 юли 2015 11:14, Елка Василева
155
Москва се отказа да разполага Ту-22М3 в Крим
Снимка: архив, Reuters

Руското министерство на отбраната се отказа - поне засега, от планираното разполагане на ескадрила бомбардировачи с далечен обсег Ту-22М3, пише "Московский комсомолец".

"Главнокомандващият Военновъздушните сили Виктор Бондарев заяви, че в момента на полуострова бездруго има достатъчно сили и средства за решаване на задачите", пояснява изданието.

По-рано обаче източници от министерството на отбраната и дори от външното неведнъж огласяваха идеята да бъдат прехвърлени в Крим 10 такива ракетоносци, които могат да носят ядрени оръжия, напомня вестникът.

Тази година в румънската база Девеселу ще започне да носи бойно дежурство комплекс от системата за ПРО на САЩ с 24 противоракети Standard SM във вариант земя-въздух. Според руското военно ведомство тази база ще е сред първите мишени за руските ударни средства, ако САЩ атакуват Русия, писа миналата седмица електронният вестник "Взгляд".

Още по темата

Главнокомандващият руските ВВС опровергава тази новина, но допълва, че ако бъде поставена тази задача, "ние като военни ще я изпълним в посочения срок".

Редица експерти заявяват, че обсегът на Ту-22М3, ако са базирани в Крим, би могло да обхваща както базите на НАТО в Източна и Южна Европа, където сега усилено се разполагат и обикновени оръжия, и елементи от европейската ПРО, така и на практика всяка точка от Западна Европа.

Затова самолетите "стратези" в Крим ще са реален възпиращ фактор за недоброжелателите на Русия. Съчетани с комплекси "Искандер-М", чийто обсег според ракетите варира от 500 до 2000 километра, те ще накарат западните "ястреби" сериозно и за дълго време да загърбят своите "ястребови" планове, пише "Московский комсомолец".

"Експерти вече изчислиха, че за гарантирано унищожаване на комплексите за ПРО в Румъния и Полша, а и на всички корабни групировки на САЩ, притежаващи система за ПРО, в Черно и Средиземно море (естествено, ако заплашват нашата сигурност), за Русия е достатъчно да има на това направление към 22-25 оперативни ракети "Искандер-М" и също толкова крилати ракети на тежки бомбардировачи Ту-22М3", уточнява вестникът.

Няма нужда Москва да разполага такива бомбардировачи в Крим - те могат да действат и от бази в Централна Русия. Освен това на полуострова няма и структури на руското министерство на отбраната, които поддържат ядрено-техническа сигурност, твърди обаче военният експерт Виктор Мураховски.

Ако Ту-22М3 бъдат постоянно разположени в Крим, те ще бъдат уязвими за оръжия на НАТО, "например корабни", каквито пактът може да разположи в Черноморския регион.

Базите на НАТО и на САЩ в България и Румъния, които ще бъдат взети на прицел от руските бомбардировачи, имат авиация, напълно способна да порази предни летища на Русия, заявява специалистът.

Според него за руските войски ще е по-разумно да използват срещу обекти на ПРО в Европа крилати ракети тип "Калибър", с каквито е въоръжен Черноморският флот на Русия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: НАТОРусияКримТу-22 М3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наесен ще има трибунал за Путин и неговата разпасана хунта. Хунтаджиите ще тичат като плъхове към КНДР за да се укриват там, само че другарят Ким Чен Ун е приготвил за тях зенитните оръдия и РПГ-тата, който не си даде доброволно парите заминава в рая при Сталин. Преди 2 дни Русия отмени визовият режим с Хондурас и Никарагуа, вероятно лампичката на руските престъпници е светнала какво ще се случи с тях в КНДР и пренасочиха парите си към Южна Америка, където все още се крият престарели нацисти.
30
2
 
10
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
Не само те. Но съм сигурен , че вече имат готови ракети 20 мах. Китайците също извършват експерименти в тази област. За тези ракети няма ПРО. Американците може би и те имат. Китай половината Русия и половината САЩ ще ицелеят но сателити като нашата държава ще се превърнат в пепелище.
29
2
 
15
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Абе може и да е стар този бомбардировач, но е по-бърз от повечето натовски изтребители. А това е 125 тонен самолет, летящ със свръхзвукова скорост от над 2300 км. Американците нямат нищо, доближаващо се до този бомбардировач.А буквата М означава, че е изцяло модернизиран.
28
12
 
4
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
Кой ги бръсне руснаците за нещо, пълни ***.....
27
6
 
13
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
ЧИСТО И ПРОСТО ЧЕТА ОТЗИВИТЕ НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ПРОТИВ РУСИЯ.ОТ РУСИЯ МЕН НЕ МЕ Е СТРАХ.В БГ ИМА НАЙ МАЛКО 100 000 ХИЛ.РУСКИ ГРАЖДАНИ КОИТО ЖИВЕЯТ В БГ.МЕН МЕ СТРАХ ЧЕ САЩ НИ ИЗЛЪГА И СИ ПОСТАВИ БАЗИТЕ УНАС И НАС НИ ЗЛЕПОСТАВЯ ПРЕД РУСИЯ.РУСИЯ Е ЕДНА МОЩ. КОЯТО НИКОИ НЕМОЖЕ ДА Я ПОБЕДИ.
26
12
 
5
 
! Отговори
Black sea преди 8 години
Ми като целят бази по Черноморието да не забравят и че ще целят близо половин милион руснаци заселили се вече тук. И с БГ паспорти щото референдум като кримския се разбра че не става пък всеки иска в ЕС а не в Евразия. Атака пък изпапка паричките без да свърши нещо на господарите си.
25
0
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 8 години
Как ги изчислихте на 200 000000000 като вчера писаха финансисти, че са около 15 000000000?. Между другото Китай също икупува много, скоро количеството ще намалее на международните пазари и тогава.........?.
24
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли някой нормален човек да застане на мястото на мишените в някой стрелкови комплекс? Естествено че няма! Но нашите политици поставят цяла страна на мишените на руските ракети. Значи, че са ненормалници.
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народния съд наближава.
22
1
 
20
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Въобще не си в час! Ще използват Глонасс за навигация на ракета. Това да не ти е пикник, че да търсиш някой обект. Всички руски ракети използват за насочване инерциална система, която е независима от външна намеса, както и карти и снимки на обекта вкарани в паметта и.
21
4
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Брей, какъв компетентен другар!. От къде добивате такива секретни информаций?. Експертите от НАТО не знаят това а вие го пускате безплатно в медийното пространство.
20
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин го излъгаха, че златото ще си повишава цената и той глупакът от 2010 до 2014 купуваше злато като луд. Вместо да направи далавера споменатият *** изгуби над 200 милиарда долара.
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях сигурен , че руснаците ще заложат на ракетите. Чисто, супер бързо и с огромна унищожителна мощ.
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 26На такива като теб руснаците са го забили преди 70 години на дядо ти и на баща ти, а ето че и третото поколение в твое лице вие от удоволствие.
17
4
 
4
 
! Отговори
ши преди 8 години
няма пари, нефта без стойност, цената на златото пада и резултата е трагичен щом няма работеща икономика
16
14
 
2
 
! Отговори
Арма Москвичев преди 8 години
На Ту-22М3 и трябва писта по дълга от ширината на полуостров Крим да запали чрез дърпане..ха.ха
15
1
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Внимавайте като се навеждате да садите домати някоя ракета да не се забие в задните ви части без да е намазана с вазелин, ще ви заболи.
14
0
 
7
 
! Отговори
ПВО преди 8 години
То дали ще е в Крим или в Ростов - се тая, всички тези експеерти да вземат да погледнат картата ....
13
6
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
ЗАЩО?3-ти март е велика дата за България. На 03.03.1918 година Русия капитулира пред Царство България и подписва Брест-Литовския мирен договор
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема с тия бомбардировачи че на висока скорост ако правят вираж ще минат през четвърт Европа :)Бая търчане от Натовци ще има :)А руснаците не обичат каубойските изпълнения - стига им един Доналд Дък :)