100 руски спасители търсят още отломки от самолета в Египет

Първият самолет с тленни останки пристигна в Санкт Петербург
2 ное 2015 12:35, Елка Василева
20
100 руски спасители търсят още отломки от самолета в Египет
Снимка: Reuters

Спасители от руското министерство на извънредните ситуации откриха днес на местопроизшествието още 12 отломки от корпуса на самолета, разбил в събота на Синайския полуостров. Това съобщи Александър Агафонов, началник на управление в министерството, предаде ТАСС.

В момента на мястото на инцидента работят над 100 руски спасители, които претърсват района на катастрофата с площ от около 20 квадратни километра. Разделени на групи, те търсят останки и лични вещи на загиналите.

Още по темата

Тази сутрин в Санкт Петербург кацна първият самолет с тела на жертви от катастрофата, докарал в Русия останките на 144 пътници и членове на екипажа, съобщи по-рано "Лента".

Еърбъсът се разби на Синайския полуостров в събота сутринта, 23 минути след излитането си от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург. Загинаха всичките 224 души на борда - повечето руснаци, четирима украинци и един беларусин.

Министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков, който е в Кайро, разпореди издирвателните работи на мястото на катастрофата да приключат до 22.00 ч. местно време. Ще продължат работа експертите от руския Междудържавен авиационен комитет (МАК), които съдействат на египетските власти, разследващи случая.

Предвижда се тази вечер от Кайро за Санкт Петербург да излети втори самолет с тела на жертви и техни лични вещи, каза Пучков на видеоконференция с руска правителствена комисия.

Четирийсет съдебно-медицински експерти са заети с идентифициране на вече доставените в Санкт Петербург останки на загиналите в катастрофата, информира първият заместник-министър на здравеопазването Игор Каграманян. Край сградата, където са извикани роднини на загинали, дежурят 5 медицински екипа за спешна помощ и психолози.

Междувременно стана ясно, че руските авиокомпании "Уралские авиолинии" и "Нордвинд" са променили трасетата, по които летят от египетския курорт Шарм ел Шейх за Москва. Те вече заобикалят северната част на Синайския полуостров, предаде ТАСС, като се позова на специализирания сайт Флайтрадар24.

По-рано "Ер Франс" като предпазна мярка също взе решение да избягва полети над Синай. Говорител на "Аерофлот" заяви, че самолети на компанията не прелитат над полуострова, добавя ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, колко сме злобни, цинични , дребнави!!!
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помним как КГБ инсценира терористични актове в москва за да даде повод на путин да вкара силоваците в Чечня. Нищо чудно и сега пак СПЕЦНАЗ-а да е организирал това активно мероприятие за да имат оправдание за войната срещу сирийския народ.Колкото до хората - жалко, но в русия човешкия живот никога не е имал стойност.Иначе никой не го е казал по-цинично точно от генерал Жуков - Жените пак ще народят!
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 3В Украйна пречеха руските терористи, на чиято територия се случи атентата.Нали две седмици им отне да си направят снимки с отломките, както и да ги преровят за Валута и други полезни неща.Такива са руснаците, безверници, нищо че така лицемерно се представят за 'православни християни'. Обикновени руски лъжи.
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кого спасяват тия спасители целта е ясна да се скрие истината и това руснаците трябваше да го очакват трябва като израел с тяхна си охрана и пьлна проверка на самолета от техни хора защото това ги очаква не вземат ли мерки ще проникнат и в русия жалко за хората бог да ги прости
8
2
 
5
 
! Отговори
стоп преди 8 години
То бива бива, ама да си из..род и да го афишираш по този начин - не е за вярване! Тук се подвизават безспорни ид..ти, за които няма нищо свято. Като нямаш душа и ум да разбереш за какво става дума, поне имай силата да замълчиш! Ако се случи на твой близък ще оревеш света, гад долна! не искам дори да повторя гадния ник, който използваш - видял си го в огледалото, нали?
7
2
 
5
 
! Отговори
Не мога да повярвам преди 8 години
колко сте неинформирани. При прекрасни метео-условия, след 23 минути, полет А321 достига крайцерска височина 9000 - 10000 метра и тук, според сайта ФлайтРадар, започва рязко да губи височина, а веднага след това рязко да я набира като американско влакче. И така няколко пъти поред. Следва механическо въздействие и самолетът се чупи на две. Линията на разкъсване не е обгоряла - значи няма взрив.Море от цветя и детски играчки пред входа на летище Пулково. Рейс 9268 Помним Скърбим
6
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
джуджу настъпа мотиката
5
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дребния да праща ковчезите
4
11
 
2
 
! Отговори
аналнологичен слючаи преди 8 години
"100 руски спасители търсят още отломки от самолета в Египет" -Квото търсили , това и намерили !!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Нямам нужда от вашите абсурдни фантазии. Египет е активно ангажиран в разследването, заедно с Русия.
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
търсят,а когато руски терористи свалиха малайзийския самолет оставиха останките на децата да гният 10 дена
1
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, че каквато и да е истината, руснаците ще я потулят и ще изкарат такава версия, която да им е удобна, те са царе на тези машинации и потулване. А целият свят има интерес да се разбере всичко, което се е случило, за да се предотвратява за в бъдеще. Заради това самолетният транспорт е най-сигурният в света. Нужно е международно разследване от експерти по такива катастрофи, като сред тях да не са само руснаци от КГБ.