Русия е изпратила зенитни ракетни системи в Сирия

Трябва да се предотврати рискът от похищение на руски самолети
5 ное 2015 10:08, Елка Василева
93
Русия е изпратила зенитни ракетни системи в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Русия е разположила в Сирия зенитни ракетни системи за отразяване на евентуален удар по своите сили там, както и за предотвратяване на отвличане на боен самолет. Това заяви главнокомандващият Въздушно-космическите сили на Русия генерал-полковник Виктор Бондарев.

„Взели сме предвид всички възможни заплахи. Изпратихме там не само изтребители, щурмовици, бомбардировачи, хеликоптери, но и зенитни ракетни системи. Защото са възможни различни форсмажорни обстоятелства“, каза Бондарев в интервю за „Комсомолская правда“.

Генералът обясни, че една от тези възможни извънредни ситуации е отвличане на самолет и удар по руските военни в Сирия. „За това трябва да бъдем готови“, каза той.

Освен това Виктор Бондарев опроверга твърдения в медиите, че на руските летци в Сирия не им достигат ракети. По-рано в медиите беше съобщено, че в един от заводите от руския отбранително-промишлен комплекс се работи на три смени, тъй като на пилотите в Сирия не им достигнали ракети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен41 е с това което си написал напрактика затвърждаваш казаното от 29 помисли
31
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 29 ама знаеш резултата 17 изгорели 34 барабар с ивановците вътре за 1 тигър
30
1
 
22
 
! Отговори
haha преди 8 години
За прекалените птимисти пиша отново ТЕЗИ И ДРУГИТЕ (разбирайте САЩ и Русия ) не искат да спира конфликат и да се решава така че докато не видя сринати джихадистите може да си плещите колкто ис искате че едните или другите са велики ама НЕ СА!!! тойотките с картечниците не намаляват дори се увеличават ако щете и ядрен арсенал да занесете там като не искате да ги убиете е все тая...
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...шпагин от всв исках да кажа.
28
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В руската военна доктрина за водене на конвенционална война, се счита че ранения войник на противника е по-добрия избор. Той ангажира повече ресурс - санитари, лекари, болнична база, и не напоследно място представлява деморализираща гледка за другарите си със свойте вопли и викове. Ето защо Шпаген е добро оръжие. Той сее неточно но масово и причинява ранявяне, а по-трудно убива на място. Това е концепция, а не неспособност да се произведе точно оръжие.
27
4
 
47
 
! Отговори
*/* преди 8 години
Айвън и аз съм се чудил как така правят най-добрите подводници,най-мощните ракети и т.н и всичко свързано с въоръжението.Питах едун руснак веднъж точно по тоя повод,В общи линии отговора беше ,че правят това което другите не могат,а това което другите могат си го купуват...Нали се сещаш че САЩ извеждат спътници(по-тежките) с руски ракети-носители.By the way по тоя повод подписаха договор за 10 млрд.долара(пък казват имало санкции).Та така.
26
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой ще затвори небето над Сирия, а някои газ ще пикаят.
25
1
 
28
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Колю 27За да подкараш самолет ти трябва ключ и пилот. Пилоти на руски самолети по света колкото щеш.За да накараш еди съвременен комплекс дори тези които са на една машина като ТОР/ОСА/ТУНГУСКА/ПАНЦИР/ АВЕНДЖЕР/Спайдър/АДАТС и прочие ти трябва ключ и 2-3 оператора минимум. За по-тежките комплекси ти трябват десетки специалисти
24
2
 
33
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До АйвънЗа колата не знам каква ти е, ама останалото със сигурност е китайско, освен ако не си по евтините турски *** ;)
23
1
 
26
 
! Отговори
Осман паша преди 8 години
Или както казваме турците "Къзъм сана сойлиьорум, гелиним сен анла." на български "Казвам ти дъще, сещай се снахо"
22
1
 
20
 
! Отговори
до Колю преди 8 години
Пречат им морпехите с моряшките фланелки и с острия шансов инструмент в десницата.
21
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе и т34 не е по-добър от Тигъра, ама руския танк е спечелил! Защото войната е нещо по-сложно от сравнение на оръжие с друго оръжие. Гледа се като едно цяло, организация, тактическа маневреност, ресурси и още много други неща...
20
29
 
25
 
! Отговори
Айвън преди 8 години
Абе любители на мечки, ами то по света половината бойна авиация е с променливи геометрии на крила и стабилизатори. Хахах открили топлата вода.Не че са им лоши самолетите, но има и други самолети които ги превъзхождат, да не говорим за всико останало. Нито колата ми е руска, нито телевизора, нито смартфона, нито хладилника, нито климатика...нищо бе - не могат и това си е.Вие си ги превъзнасяйте.
19
18
 
22
 
! Отговори
Колю преди 8 години
Е след като могат да отвлекат самолет , какво им пречи да превземат зенитните установка. Талибане дестват основно подривно, като залагат разни бомби я в кола, яв самоле. Срещу това зенитните установки какво ще направят?
18
4
 
43
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Вчера имаше снимка на Ту-160. Стратегически бомбардировач с променлива геометрия на крилата и с променлива геометрия на хоризонталните стабилизатори на опашката. Още по-уникален.
17
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно е сигурно - полетите на американците ще намакеят значително и все по-често ще има код кафяво :)
16
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е новина, но е напомняне за лудите глави, които може би вече са забравили за наличието на най-съвременни ПВО-системи около Хмеймим.
15
31
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диваците показаха среден пръст на руснаците!
14
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
видехме ги как стрелят тия комплеки на едно клипче - изтрепа си разчета!
13
0
 
44
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Всъщност това не е новина, още от началото на операцията около летището са разположени машини Панцир-С1 за защитата му, освен това руските кораби в региона покриват голяма територия със своите S-300.