Русия е изпратила зенитни ракетни системи в Сирия

Трябва да се предотврати рискът от похищение на руски самолети
5 ное 2015 10:08, Елка Василева
93
Русия е изпратила зенитни ракетни системи в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Русия е разположила в Сирия зенитни ракетни системи за отразяване на евентуален удар по своите сили там, както и за предотвратяване на отвличане на боен самолет. Това заяви главнокомандващият Въздушно-космическите сили на Русия генерал-полковник Виктор Бондарев.

„Взели сме предвид всички възможни заплахи. Изпратихме там не само изтребители, щурмовици, бомбардировачи, хеликоптери, но и зенитни ракетни системи. Защото са възможни различни форсмажорни обстоятелства“, каза Бондарев в интервю за „Комсомолская правда“.

Генералът обясни, че една от тези възможни извънредни ситуации е отвличане на самолет и удар по руските военни в Сирия. „За това трябва да бъдем готови“, каза той.

Освен това Виктор Бондарев опроверга твърдения в медиите, че на руските летци в Сирия не им достигат ракети. По-рано в медиите беше съобщено, че в един от заводите от руския отбранително-промишлен комплекс се работи на три смени, тъй като на пилотите в Сирия не им достигнали ракети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ха ха ха на руснаците не им стигали бомби то като знам при нас кво чудо беше и се чудихме кво да ги правим мога само да предполагам при тях какво е
11
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Модернизираният вариант на тоя самолет на снимката няма аналози в света. Стига сте бълвали митове за "допотопни руски технологии", светът ви видя, че лъжете и даже вече самите вие не си вярвате. Тъкмо РЕБ-системата на тоя самолет отказа от служба 30 морячета от "Доналд Кук". Тоя същия самолет, макар и съветски по форма, може да лети на автоматичен режим на 15 метра от водната повърхност със скорост 800 км/ч. Такова нещо американците нямат!
10
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айвъне, Айвъне .... кратуно русофобска май само ти си вярваш на приказките .....
9
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новината не е цялата. Една от споделените догадки на руското командване, е директен намек към Израел. Руският генерал казва, че "други страни планират въздушен обстрел с ракети извън територията на Сирия". Тъкмо с далекобойни ракети израелската авиация няколко пъти през последните години обстрелваше обекти в Латакия, същевременно летейки извън зоната на обхват на сирийските ПВО. Е, сега ще се налетят евреите - вече като изобщо няма да могат да излитат от базите си! Зиг транзит...
8
4
 
67
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Който се е заял с руснаците - е ял дървото. Факт !
7
38
 
23
 
! Отговори
Айвън преди 8 години
Човек само като види на какво прилича този самолет и на каква писта каца, мани мани. Играят си на война и се перчат с допотопните си технологии :)Май само руснаците си вярват, че имат някакво световно влияние :)
6
0
 
26
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
"отвличане на боен самолет" !?
5
0
 
32
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 8 години
Логиката е желязна, самолета се управлява от 1 човек. Човешката психика е сложно нещо. Зенитните системи се управляват от екип, по лесно се контролира.
4
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще ги ударят със самолетите :)много питаш, важното е небето да е чисто и другите да не се месят в руските полети, то джихадист и да отвлече самолет, какво ще го прави, това да не е тойота с картичница.
3
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо Израел свали руския граждански самолет? Защото разузнаването докладва, че това бе краят на израелските ВВС! Сещате се защо... Такива са евреите, само дяволът умее да си отмъщава по тоя гнусно-циничен начин.
2
36
 
21
 
! Отговори
Вкусно Теле преди 8 години
А какво ще стане ако тези зенитни ракети попаднат в ръцете на джихадистите
1
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обяснението е изключително наивно, но установките са факт и разполагането им може да наведе на размисъл тези които имаха намерение да се намесват в конфликта