10 турски предупреждения и... руският СУ-24 е свален

Според Русия военният им самолетът е летял само в Сирия
Обновена: 24 ное 2015 12:03 | 24 ное 2015 12:00,
771
10 турски предупреждения и... руският СУ-24 е свален
Снимка: Twitter

Турция е свалила руски самолет, който е нарушил въздушното й пространство, съобщи турското президентство, предаде агенция Доган.

Според съобщението самолетът е бил предупреден за нарушението, но не е взел под внимание предупрежденията. При това положение руският СУ-24 е бил свален в съответствие с правилата за реакция на турските въоръжени сили, уточнява президентството.

Още по темата

Турската армия съобщи, че в интервал от 5 минути е отправила 10 предупреждения към самолет от неизвестен произход; два турски изтребителя Ф-16 са свалили бойния самолет, след като нарушил турското въздушно пространство, съобщи Ройтерс. 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е получил сведения за случая от началника на Генералния щаб на армията ген. Хулуси Акар, предаде Анадолската агенция, като разпространи снимка от срещата.

Русия заяви, че руският изтребител Су-24, свален от турските ВВС на границата със Сирия, не е нарушавал въздушното пространство на Турция, съобщи ТАСС.

Според руското министерство на отбраната самолетът е летял на височина 6000 метра. По предварителни данни, летците са успели да се катапултират. За момента не е ясна съдбата им.

Инцидентът се проучва, допълва руското ведомство и отбелязва, че "през цялото време на полета самолетът се е намирал единствено над сирийска територия. Това е регистрирано от обективни средства за контрол".

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу е дал указания на външното министерство да се консултира с НАТО и ООН за събитията по границата, предаде ТАСС.

Турското електронно издание Хабертюрк напомня, че във връзка с въздушните удари на руски самолети по района на тюркмените в Сирия турският премиер Ахмет Давутоглу бе предупредил Москва, че при нарушаване на сигурността на турската граница, Анкара ще действа съобразно правилата за реакция на въоръжените сили, пише БТА.

Турската CNN предаде, че единият от двамата руски пилоти, които са управлявали сваления самолет, е бил заловен от въоражена опозиционна група в Сирия, предаде AFP.

Източници на медията твърдят, че пилотът е хванат от сирийските тюркмени, които водят сражения срещу сирийската армия в планините около турската граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


771
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е другари ами президента ще излезне прав като каза че русия ще търси конфликт на балканите ,все пак турция е част от балканския полуостров. Айде сега обиждайте го пак
392
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мюсюлманин вяра да нямаш. Без значение в коя част на света се намира и на какъв пост е. Двуличието го засукват с майчиното си мляко.
391
2
 
10
 
! Отговори
Мислейки си преди 8 години
Да поразсъдим логично! Кой печели? Не е нито Турция, нито Русия. За мен това е заповед дадена от някой много Натовски военен, чак задокеански. Защо? Ако Турция и Русия оптегнат или скъсат взаимоотношенията си ГЕРМАНИЯ НЯМЯ ДЯ СМЕЕ да се включи в коялицията с Франция, а вече и Англия. Знаете, че *** в Германия са много и Германия ще предпочете неутралитет. Това е ку..енски номер, целящ отново да дестабилизера Европа. Дано се усетят умните глава.
390
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изтегляне на руските туристи от Турция, замразяване на енергийните проекти и може би нов шанс за нас. Или и сега Тиквата ще се оправдава с "началника"?
389
0
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Ммм даааа, някой май ще продължат да си използват газените лампи, защото са много "хитри"
388
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руският самолет е бомбардирал колона с цистерни с петрол идващи от ИД към турската граница. Вероятно Синът на Ердоган, който търгува с джихадистите ,вероятно е бил много притеснен. Последвала е съответна реакция на турската страна ,която е изпратила Ф 16 и са разстреляли руския самолет над Сирия. Турция с това действие показа едно- тя е на страната на ИД! Има ли изненадани? Да заявяваш лицемерно, че се бориш срещу ИД и да свалиш самолет, който е бомбардирал ИД!!
387
2
 
22
 
! Отговори
забравили са преди 8 години
Вари го, печи го, турчинот си е турчин. И друга поговорка ми идва-пущи прасето под одъра, то се качи отгоре. Щото, напоследък покрай бежанската криза си повярваха, че са хванали некой за шлифера. Турция ако си мисли, че НАТО ще влезе във война заради нея, жестоко се заблуждава. Свалянето на самолета беше безкрайно *** постъпка, доказваща за пореден път, че Турция не е мръднала циливизационно от 5-6стотин години насам.
386
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕМИГРАНТИТЕ ОТ СИРИЯ ---ЗАПОЧНАХА ДА ИДВАТ , СЛЕД ВЛИЗАНЕТО НА РУСНАЦИТЕ ТАМ...!ВСИЧКО Е ...."РУСКО МАСЛО" и "АРАБСКИ СОЦИАЛИЗЪМ" ---НА АСАД!!!ТОВА Е НАЧИНА ---ДА РАЗБИЯТ ИКОНОМИКАТА НА ЗАПАДА и ЕС!!!ЗАПОМНЕТЕ:"ПРИ КОМУНИСТИТЕ И СОЦИАЛИСТИТЕ------НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА"!!!!!!!!!!!!!!НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ!!!
385
1
 
14
 
! Отговори
няма да има прошка преди 8 години
Руснаците ще стиснат зъби и може да замълчат ,но в никакъв случай няма да им простят . Тепърво фе$овете ги чакат изненади на които няма да могат да отговорят и никой няма да може да им помогне.
384
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошото другарю е че забравиха цели 45 г да си отидат от . Берлин и стени сториха и хора убиваха
383
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция и страните от персийския залив да се изчегъртат от картата и тероризмът сам ще си отиде.На всички, които са много радостни ,че фесовете са гръмнали самолета, ще им кажа, че скоро ще се изправят срещу 3 милиона имигранти и тогава ще благодарят лично.
382
10
 
11
 
! Отговори
киевстар преди 8 години
Русия, ще си мълчи, за случая, и ще затворят темата, турския поток ако го спрат, увисват!! ако турция затвори босфора пак увисват, от къде ще подържат армиятя в сирия през владивосток или през суецкия канал, и с египет не са добре така че русия няма избор ще мълчат и ще си трайкат, нямъд достъп до сирия от никъде другаде
381
18
 
7
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Българските русофилчета си мислят че рашаните са най великите войници. Затова в битката за Берлин на всеки убит немски войник се падаха 5 руски. Турците много пъти са бъхтели алкохолиците. Добре че беше нашето опълчение да ги спре на Шипка за да спечелят войната иначе я бяха пак загубили. А да и в най тежкия момент на връх Сжети Никола , рашаните избягаха и се върнаха чак когато Радецки доиде а българите умираха но не отстъпиха..
380
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** другари що ревете толко ми самолета летял ли е нар . Турция летял е . Е аз ако реша да се разходя в дома ти въображен до зъби ти руски другарю с кафе ли ще ме посрещнеш
379
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusia da napravi saschtoto s turzite s tija tur4alja ne Mislat li sa pilotite 4e imat Sem. Deza Tova sa mene e ubiistvo
378
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
boj po gadjalite
377
3
 
4
 
! Отговори
GOMOR преди 8 години
Братушките ако се бяха вслушали в думите на Пленелиев Тероризъм ще борим с образование... щяха да си научат географията и да не си карат авионите над чужди страни.Тия дето ни скараха с Русия са национални предатели, не че ги харесвам тия сатрапи ама ни дишат във врата а натото е на май..си в п..ката.Лека им пръст на пилотите.
376
4
 
20
 
! Отговори
Ласи преди 8 години
Много защитници на джихадистите има в сайта.Но така е .Ние българите сме били винаги дупедавци.Турците свалиха /което ще им се върне тъпкано/руски самолет вие пишете простнащини.
375
16
 
14
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Аааа Капуткин, Турция не е Украина да си правиш каквото си искаш или България. Сега пyк започна да плаче. Било нож в гърба и други простотии.
374
5
 
16
 
! Отговори
Вангелия преди 8 години
туркия ке падне.