От Москва: България е добра възможност за руските туристи!

Руската федерална агенция по туризъм с неочакван обрат
9 дек 2015 22:00, Елка Василева
189
От Москва: България е добра възможност за руските туристи!
Снимка: архив, Булфото

Ще се радваме, ако повече руски туристи сега предпочетат България за своята почивка, тъй като вашата страна е една добра възможност. Това каза ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов на среща с министъра на туризма на България Николина Ангелкова. Двамата се срещнаха в Москва по инициатива на българския министър, съобщи пресцентърът на туристическото министерство.

"Ние сме амбицирани да предложим най-добрите условия за руските туристи. Продължаваме да проучваме всички възможности за предлагането на допълнителни облекчения при издаването на визи, в това число и с откриването на още изнесени визови центрове", е припомнила министър Ангелкова.

Още по темата

Тя се е ангажирала да продължи диалога с министерството на външните работи в тази посока и припомнила, че през изминалата година министерството на туризма преведе средства от своя бюджет, за да обезпечи дейността на консулските служби в Руската федерация. Така в момента визи се издават в 21 изнесени визови центрове, като времето за издаване на необходимите документи е ускорено максимално.

Министър Ангелкова и нейният колега Олег Сaфонов са се обединили около мнението, че българо-руската кръгла маса, състояла се в София през ноември, е дала много добри резултати и е била силен знак, че туристическият бизнес от двете страни може да си сътрудничи много добре, а туристопотокът да се увеличи.

В тази връзка през февруари догодина се планира да бъде проведена реципрочна кръгла маса в Москва. "Българският бизнес има готовност и желание да участва в подобно събитие", е подчертала Николина Ангелкова. Договорено е също на международното туристическо изложение в Москва през март да бъде организирана и още една B2B (business to business) среща между България и Русия за насърчаване на детския туризъм.

Очаква се в края на януари в България да се проведе и междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, за която Олег Сафонов да пристигне в страната ни. В тази връзка е взето решение един от дните да бъде посветен на обсъждане на двустранните отношения в сферата на туризма и мерки за насърчаване на туристопотока.

Сред другите теми на срещата е била съвместна работа за разкриване на специализиран кол център в България, който да дава актуална информация на руските туристи. Двете страни са се ангажирали да проучат възможностите за изпълнение на подобен проект и да подновят разговорите в най-кратки срокове.

При визитата си министър Ангелкова се е срещнала и разговаряла и с Владимир Черников, ръководител на Департамента за национална политика, междурегионални връзки и туризъм на град Москва, както и с първия му заместник Сергей Шпилко, който е и президент на Руския съюз на туриндустрията. Проведени са и срещи с ръководството на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР). В разговорите са обсъдени широк кръг от въпроси и набелязана програма с конкретни мерки за по-нататъшното сътрудничество в сферата на туризма между двете страни.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
Сега е моментът да привлечем руските туристи , които със сигурност няма да отидат в Турция или Египет! Те са и най- благодатните туристи , не са стиснати като западняците!
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали на путин му беше писнало от тези българи и ала бала, цуни муни с ердоган ? В крим не става нали ? Тъмно е, в Египет не става и в турция ви забраниха що остана тогава ?
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пепиЩе дойде довечера като си легнеш.
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хер кто к вам поедет,у нас долго помнят как ваша страна палки в колса вставляла. Ждите беженцев в качестве туристов.
75
9
 
0
 
! Отговори
пепи преди 8 години
според мен не борисов при путин ,а путин да доиде да се моли на бойко
74
2
 
9
 
! Отговори
Стойчо преди 8 години
Влошените отношения между Русия от една страна и Египет и Турция от друга в областта на туризма, са шанс за България.Нашата обрулена страна има нужда от всеки лев, евро или долар. Няма вечни приятели, има вечни интереси. Наистина в руските медии, занимаващи се с туризъм не се споменават никакви факти , посочени в статията на *** Василева.
73
5
 
13
 
! Отговори
Живко Марков преди 8 години
Гладна кокошка руски туристи сънува.Защо по бг.пишат едно а по руските друго.Никъде по сайтове и ТВ канали я няма Бг.Дано дойдат ама надали.Путин за ру. е Господ и го слушат.Б.Б. трябва лично да отиде и да му се помоли.
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
туристическият бизнес от двете страни може да си сътрудничи много добре, а туристопотокът да се увеличиОтне им 1 година да стоплят мужиците, ама все е нещо. Те и другите неща ще вдянат, ама трябва време да им стоплят каскетите.
71
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На жужо турците му срaха в ушанкaта и пак обърна палачинката. Много далновидно и последователно това джудже бе - днес туристи, утре газови тръби, вдруги ден ще вдигне и ембаргото за внос.
70
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 165Мися , че след чудовищните и *** изказвания на нашите американски продажници никой няма да се затикне от руснаците да идва в Българияами вземете се организирайте всичките рублофили и си канете алкохолиците по къщите. Така никой няма да ви пречи да им ближете зaдниците.
69
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 166ще се радваме на руски туристи!как ще им се радваш ушaнко? Ти ли ще ги плющиш или те теб?
68
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руската федерална агенция по туризъм с неочакван обратте рашките поначало са си обратни :)
67
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си оправят условията обслужването и храната ,която в момента е пластмаса и няма нужда от конфликт между Турция и Русия за да идват руснаците тук на почивка В момента не може да става и сравнение между нашите хотели и турските ,тук дори 5-звездните не се доближават до 4-звездните в Турция
66
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако нашти политици до лятото пак не се изсерат с изказванията си по повод Русия , ще се радваме на руски туристи!
65
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мися , че след чудовищните и *** изказвания на нашите американски продажници никой няма да се затикне от руснаците да идва в България . Не знам дали министърката прави разлика между руснаци и украинци, но руснаците са изключително горд и признателен народ и не "ВЯРВАТ НА СЪЛЗИ". Министърката се е загрижала, че хотелите и ще останат празни. Да вземе да настанява от любимите и ислямисти в тях. Крайно време е да се разбере, че страната се управлява от некадърни и изключително корумпирани хора
64
19
 
9
 
! Отговори
туроператор преди 8 години
където има руски туристи ,другите бягат.имаме партньорски агенции които изрично изискват техните групи да не се настаняват заедно с руски групи в един хотел. в русия агенциите също продават екстри на руснаци които желаят да не бъдат настанявани заедно с други руски туристи в един и същи хотел.това е факт.
63
3
 
23
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Е, това вече е добра новина ! Парите не миришат и нямат националност - важно е да са повече !Дано да се сбъдне !
62
7
 
14
 
! Отговори
русия форевър преди 8 години
Гледам дежурното сборище с олигоувредени на надник от Американското посолство с ибрикчийските му неправителствени организации са се събрали всичи тукa.Я по полека бе г-да лайнюри.Вие сте безгласни букви в про РУСКА България.Та кой ще пита вас парадните хомо сексу-алисти :-)
61
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 133-----Ко рече ? Рашките имали кинти ?Що не са гръмнеш някъде :)
60
2
 
19
 
! Отговори
най-накрая преди 8 години
До РЕАЛНО ти си истински реалист с това твое мислене майната им на другите НЕЗНАМ защо спорите --но в понеделник излязоха данните на "Световната организация по туризъм" за 2015 година-руснаците са похарчили зад граница като туристи над 50 милиарда долара--и това без купените имоти.....Нищо че има санкции--нищо че уж са фалирали....Та въпроса ми е--защо да не "лапнем" и ние част от тези милиарди--точно сега му е времето.Или както винаги,ще изпуснем шанса си-само да угодим на Чичо Сам..