Турция поробител, Русия – освободител... а не бива

Нейнски: България да е добронамерен глас за Анкара в ЕС
21 дек 2015 11:07,
550
Турция поробител, Русия – освободител... а не бива
Снимка: bTV

След последния конфликт между Москва и Анкара Турция отново стана освободител, а Русия – освободител. Това обаче е политически примитивно и не отговаря на интересите на България, обяви посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски пред bTV.

Тя коментира визитата на турския премиер Ахмет Давутоглу у нас през миналата седмица.

Още по темата

Според Нейнски конфликтът между Турция и Русия е преминал на друго ниво. Тя припомни, че макар напрежението да продължава словесно, на хоризонта не се забелязват санкции в сферата на енергетиката.

Посланикът ни в Анкара обясни, че страната ни има интерес да поддържа добри отношения със съседите си. Тя съобщи, че посещението на Давутоглу у нас е било само за опипване на почвата. Сериозната среща между България и Турция предстои през април, когато двете правителства ще разговарят.

По време на визитата на Давутоглу миналата седмица темите са били две – изграждането на интерконекторна връзка между България и Труция и пускането на високоскоростен влак от София до Истанбул.

Нейнски обясни и че доминантната тема в момента е сближаването на Турция и ЕС. Според нея страната ни има полза от съсед, за който важат европейските правила. Затова България може да е добронамерен глас за Турция в ЕС, но без това да е в ущърб на интересите ни.

Посланикът ни в Анкара съобщи и че България и Турция работят по възстановяването на желязната църква Свети Стефан в Истанбул.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
2
 
12
 
! Отговори
не се сърдете преди 8 години
Не се сърдете на тази женица! Тя говори това, което мисли. Друг е въпросът, че тя изобщо не мисли.
251
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Тя е посланик в Турция, за да защитава българските интереси в Турция, а не да защитава турските интереси в България"Така е по принцип, но тя е предателка на държавата и народа си.
250
1
 
8
 
! Отговори
Рахой преди 8 години
Абе, уважаема г-жо Александрова или както там се казвате, тя Нейнска е ясна на всички, вместо да и изрежат апендикса, явно са и отрязали срама при операцията. Ами Вие не прочетохте ли какво сте написала цитирам....." След последния конфликт между Москва и Анкара Турция отново стана освободител, а Русия освободител. Това обаче е политически примитивно и не отговаря на интересите на България, обяви посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски пред bTV....." Ако Нейнска го е казала простено и е! .....
249
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя е посланик в Турция, за да защитава българските интереси в Турция, а не да защитава турските интереси в България. За тази работа турците си имат посланик у нас. Кога ще почнат да осмислят ролята на службата, която са захванали?!
248
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България НЕ може да е добронамерена към Турция. Все едно да плюем върху гробовете на хората, дали живота си, за да има отново България. Заради такива, като тази абсурдна фигура Нейнска, 500 години българите са били под турско робство. Срам за народа ни!
247
4
 
11
 
! Отговори
Факти преди 8 години
Другарката Михайлова нагледно показа как чрез използване на няколко женски отверстия се прави кариера.
246
1
 
15
 
! Отговори
тя преди 8 години
На турците не може да се вярва , те правят за момента това , което им харесва и никога не се съобразяват с когото и да било . По- далеч от тях! Готови са да ти подложат " динена ***" !
245
2
 
15
 
! Отговори
тя преди 8 години
Голямата " политичка" се казва Нейски! и тая открадна от народа милиони!
244
0
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Мисля, че спешно трябва да се преразгледа историята и да се вземе единно решение. Всички тези смени: Русия поробител, Турция освободител ми докарват шизофрения.А тази не знам как се гледа сутрин в огледалото. Достойна наследница на Бай ***.Алеко, Алеко, що романи можеш да напишеш за днешните времена и нрави...
243
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората забравили историята си, са обречени да повторят грешките на предшествениците си!
242
1
 
16
 
! Отговори
ес преди 8 години
Тая да напусне БЪЛГАРИЯ и да отива в Турция.
241
10
 
2
 
! Отговори
aнев преди 8 години
Знае се, че от сто години България има един враг и поробител РУСИЯ .........!!!!!!
240
3
 
14
 
! Отговори
Андрей Пантев преди 8 години
"Руско-турската война е велик исторически акт, непоколебим факт от който е, че на картата на Европа се появява нова държава - България... Проявата на благодарност не е раболепие, изразът на признателност не е подмазвачество, а историческият поклон не означава приемане на всички условия, които ни диктуват..."
239
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция поробител, Русия освободител СЪВСЕМ ВЯРНО
238
1
 
23
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
И друго да попитам..Като е било толкова хубаво по време на турското, защо и Румъния и Гърция и Сърбия са гледали да разкарат турците? Понеже са били много свестни? Не ми се вярва. Турците са назадничев, *** и некултурен народ. Те не стават да влизат в Европа. Оставете сегашните политически метани, които им се правят заради бегълците. Турците са си за Азия. Там да си седят.
237
2
 
5
 
! Отговори
СПОКО ,БЕ...ха,хаааа преди 8 години
....не всички кюрди са от ПКК...../комунисти демек/.....ха,ха,хааааааааКюрдите в Ирак/пешмерга/ и Сирия ---са хора верни на Турция...!!!
236
8
 
1
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
...това за "комунизма" на Ботев------Е ПИСАНО В ЦК/БКП.....!НИКЪДЕ НЕ Я ПИШЕ ТАЯ ТЪПНЯ...ХА,ХА,ХААААААААА......
235
2
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Когато тук се пише за това колко е било хубаво на българите по време на турското управление в България не е зле да се погледне колко им е хубаво на курдите в момента. Да не забравяме, че сме православни и ако бяхме както курдите сега под турско управление ми се струва, че нямаше да се отървем само с танкове, а можеше и самолети с бомби с отровен гас да имаше....
234
12
 
4
 
! Отговори
за руснака от 320... преди 8 години
..ЗА ПРОЛЯТАТА РУСКА КРЪВ--СМЕ ПЛАТИЛИ СЪС ЗЛАТО...В ТОНА!/.. има и документи от онова време.../
233
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос към разперените русофили искам да задам, като ни лъгаха толкова години как зад желязната завеса я бил гнилия капитализъм който щял да се разпадне всеки момент, помните ли ? Дали пък не са ни поизлъгали малко и с историята ни ? Логично е и е неуспоримо