Турция поробител, Русия – освободител... а не бива

Нейнски: България да е добронамерен глас за Анкара в ЕС
21 дек 2015 11:07,
550
Турция поробител, Русия – освободител... а не бива
Снимка: bTV

След последния конфликт между Москва и Анкара Турция отново стана освободител, а Русия – освободител. Това обаче е политически примитивно и не отговаря на интересите на България, обяви посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски пред bTV.

Тя коментира визитата на турския премиер Ахмет Давутоглу у нас през миналата седмица.

Още по темата

Според Нейнски конфликтът между Турция и Русия е преминал на друго ниво. Тя припомни, че макар напрежението да продължава словесно, на хоризонта не се забелязват санкции в сферата на енергетиката.

Посланикът ни в Анкара обясни, че страната ни има интерес да поддържа добри отношения със съседите си. Тя съобщи, че посещението на Давутоглу у нас е било само за опипване на почвата. Сериозната среща между България и Турция предстои през април, когато двете правителства ще разговарят.

По време на визитата на Давутоглу миналата седмица темите са били две – изграждането на интерконекторна връзка между България и Труция и пускането на високоскоростен влак от София до Истанбул.

Нейнски обясни и че доминантната тема в момента е сближаването на Турция и ЕС. Според нея страната ни има полза от съсед, за който важат европейските правила. Затова България може да е добронамерен глас за Турция в ЕС, но без това да е в ущърб на интересите ни.

Посланикът ни в Анкара съобщи и че България и Турция работят по възстановяването на желязната църква Свети Стефан в Истанбул.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Само че такава е Историята, а не на кой както му хареса.
231
6
 
2
 
! Отговори
Христо хибридния преди 8 години
Изповядвам единний светлий комунизъм казал Христо Ботев. А сега де. Май и той е бил комунист от КГБ и ДС. Я колко е прав Анонимния!
230
6
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
...ТО ЦЕЛАТА РУСКА ВОЙСКА СЪС ЧУЖДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ И НАШИТЕ -- Е БИЛА --200-ХИЛЯЯДИ ,БЕ....
229
2
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
за ЦСКА.......ами ,чете човека -----ТО , СЛЯПОТО ОКАТО ПРАВИ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА
228
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusnacite sa dali 120 000 zertvi - da popitam liberal demokrarite turkofili na kolko srebarnika im ocenqvat prolqtata krav?
227
6
 
4
 
! Отговори
ПОЯСНЕНИЕ: преди 8 години
КРЪВЕН ДАНЪК---за "ЕНИЧАРИН"....За да станеш еничарин , наистина се искало сила, здраве и красота ...защото това са личната гвардия на Султана ...като СС-войските на Вермахта!Всеки еничарин---след службата получава пари , земя и ставал "едър земевладелец" ....като нашите АРЕНДАТОРИ В ДОБРУЖА ....С ПОМОЩА НА БКП/бсп!!!
226
6
 
4
 
! Отговори
Левски: преди 8 години
/..Който ви "освободи"---Той ще ви пороби отново.../НАИСТИНА ..ГЕНИАЛЕН Е.....!!!!
225
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 310 ОПРЕДЕЛЕНО НИКОГA НЯМA ДA БЪДЕМ РУСКИ РОБИ, товa aко не го пaнимaеш, ще имa клaне и дръвникa ще е зa вaс руските подметки!
224
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Васил Левски е бил унгарец от Сегед. И това ли не го знаете "ОСВОБОДИЛА"....друг път....
223
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че какво му е било лошото на турското робство та дойдоха руснаците и ни развалиха рахатът. Аз сега искам да съм си роб ама американски роб щото те не работят и им дават много помощи. Между другото аз съм този Анонимен дето ви дразни толкова много "ОСВОБОДИЛА"....друг път......!
222
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освобождение след 5 века ????????????????????????? Вие нормални ли сте, една от многото рускотурски войни в която Русия спечели и разпарчедиса загубилата Турция, нищо повече
221
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русофили в Бългaрия сa сaмо крaдливaтa подкупнa върхушкa, нaреченa " политическa клaсa", кaто г- жaтa Нейски, Бългaрите нищо добро не сме видели нито от русиятa им, нито от турция. Бългaрия ХИЛЯДИ ГОДИНИ Е БИЛA ЕВРОПЕЙСКA И ЩЕ БЪДЕ, ДОКAТО Я ИМA! Вън рускaтa мaфия от стрaнaтa ни, Укрaйнa ни покaзa кaк стaвa!
220
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Селяни, като пишете за Бенковски , някой знае ли ,че той е поляк избягал от каторга???"Леле, момчета, и това ли доживяхме? А бе вие в Копривщица не сте ли ходили? Вас в училище не са ли ви учили, че истинското име на Раковски е Съби Стойков Попович, на Захари Стоянов - Джендо Далакчиев, на Левски - Васил Иванов Кунчев, а на Бенковски е Гаврил Хлътев?Какви патриоти сте? Май когато не става дума за величието на Владимир Владимирович, сте направо гола вода.
219
12
 
6
 
! Отговори
БАТАК Е-ГРОЗНА ЛЪЖА преди 8 години
...ЗАЩОТО СЛЕД Т.Н."ОСВОБОЖДЕНИЕ"----Предводителя на башибозука от с.Барутен /помаци/--Барутанлията ,идва на кон в Батак и е посрещнат от батачани ,СЪВСЕМ радушно .../пак по З.Стоянов/Той дори не е и съден....!!!!
218
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая па......това си е твое мнение, не го натрапвай на народа.... в тази държава наи-големите поразии са направили *** ни политици незачитащи мнението на народа
217
4
 
16
 
! Отговори
MИМИ преди 8 години
На тази крадла на гаража на УБО Михайлова свършиха ли и прите от грабежа, че се натресе посланик в Турция ?Този нафталин ще ни дава съвети как да се държим с Турция и Русия !!Видяхме какво стана с другия от Дондуков 2, последва го крадеца на аптеки Софиянски, Народът ги проклина, няма да закъснее и тая русофобка-крадла Михайлова-Нейнски ! Амин !
216
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До демократ290 голата истина си написал
215
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен291 и как русия ще раздели турция на три ? Чрез молене за извинение и компенсации ли ? Хи хи хи хи хи
214
6
 
1
 
! Отговори
ТАКА ,ЛИ...ХА,ХА,ХАА преди 8 години
....а , с чий пари БЕНКОВСКИ Е ВЪОРАЖЕН СЪС ПУШКА --УИНЧЕСТЪР.. И ПЛАЩА ДА МУ ИЗКОВАТ САБЯТА --СЪС РУСКИ ЕКАТЕРИНКИ/руски наполеони/...??!
213
4
 
9
 
! Отговори
ЩОМ!!! преди 8 години
сме платили 32т злато на руснаците за нашето "освобождение" означава че сме били богати по време на турско. А и за да има пари да се финансира априлското въстание и това говори много. А сега финансирайте въстание де!!!