Турция поробител, Русия – освободител... а не бива

Нейнски: България да е добронамерен глас за Анкара в ЕС
21 дек 2015 11:07,
550
Турция поробител, Русия – освободител... а не бива
Снимка: bTV

След последния конфликт между Москва и Анкара Турция отново стана освободител, а Русия – освободител. Това обаче е политически примитивно и не отговаря на интересите на България, обяви посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски пред bTV.

Тя коментира визитата на турския премиер Ахмет Давутоглу у нас през миналата седмица.

Още по темата

Според Нейнски конфликтът между Турция и Русия е преминал на друго ниво. Тя припомни, че макар напрежението да продължава словесно, на хоризонта не се забелязват санкции в сферата на енергетиката.

Посланикът ни в Анкара обясни, че страната ни има интерес да поддържа добри отношения със съседите си. Тя съобщи, че посещението на Давутоглу у нас е било само за опипване на почвата. Сериозната среща между България и Турция предстои през април, когато двете правителства ще разговарят.

По време на визитата на Давутоглу миналата седмица темите са били две – изграждането на интерконекторна връзка между България и Труция и пускането на високоскоростен влак от София до Истанбул.

Нейнски обясни и че доминантната тема в момента е сближаването на Турция и ЕС. Според нея страната ни има полза от съсед, за който важат европейските правила. Затова България може да е добронамерен глас за Турция в ЕС, но без това да е в ущърб на интересите ни.

Посланикът ни в Анкара съобщи и че България и Турция работят по възстановяването на желязната църква Свети Стефан в Истанбул.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
12
 
5
 
! Отговори
българин преди 8 години
Всички наши революционери пишат против Русия: Бенковски,Левски,Ботев,З. Стоянов,Иван Вазов .....и др Добре че не сме били 500г под руско иго че щеше да се затрием като Волжка България.
271
0
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Искам само да се извиня пред всички ***, които ме поправят за правописа, като им съобщя, че пиша на латинска клавиатура и е възможно в бързината да допусна някоя грешка. Обикновено пиша български доста правилно, но всяко правило има и изключение. Не е необходимо да ме поправят с такъв ненужно обиден тон. Аз не пиша тук за да се включвам в каквато и да било полемика, изказвам само моето мнение. Доколко то се харесва или не- не ме интересува. Аз не съм историк и не претендирам.
270
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето заради такива политици като тази няма да се оправи България. Някой замисля ли се защо в Турция като сме живели толкова добре 500 г. няма българско малцинство, но в България има турско. Защо само един двама повдигат въпроса за земите в одринска тракия - Турция ни дължи 10 млрд долара, казва го Божидар Димитров... Всяка държава трябва да си преследва националния интерес, а след това да подкрепя другите. Откъде се взехте, доморасли политици?!
269
0
 
3
 
! Отговори
ан преди 8 години
за сведение на 375испанците са били но до 14 век и все пак това си е доста време да се забрави ,а пък и са се освободили хитро ,та не са оставили арабушници да се разкарват помежду има ние само 130 години сме свободни ,плюс асимилацията на родопите ,плюс останалата сюрия ,която все се изнася към анадола и все остава туккак да ги обичам като отида на запад и чернилчета плямпат френския като роден ,а аз знам родопски диалект,а прадедите неграмотни,заради турско присъствиее не ги мраз
268
17
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
РУСИЯ Е НАЙ - ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ !!!!! ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ЗНАЯТ ЗАЩО !!!!
267
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бореца"Като чета коментариитв направо побеснявам!А бе нещастници такива забравихте кланетата през всичките тези 500 години тръгнали сте да обяснявате колко било хубаво през тези години и ако не беше Русия сега щяхме да сме само някъкъв спомен че е имало народ по тези земи и се е наричал БЪЛГАРИ а този който иска да живее в Турция да мине през сюнетчията и да заминава за Анадола!А за Надето е ясно тя е една долна личност която освен *** друго нищо не може!"+1
266
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ни въведе страшен кръвен данък. Никой не е избивал българи както *** поставени от Русия.След ДЕВЕТИ Сталин изпрати 1 неграмотен Ген. Филатов с 1000 главорези.Четете да разберете какво значи руски освободител. Навремето Княз Светослав , купен от Византия , опожари Б--я и набучи на КОЛ 22 000 български войника. В историята има 1 период казва се ИЗГОРЯЛСТВО 1810 г. Русия изгаря Свищов и др, Градове. Кутузов също опожарява Свищов.
265
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Русский--369; И нямаше да е лошо. По лошо от руското иго няма. Чети Достоевски ,той пише как са живяли българите , когато дойдоха руснаците, Ние бяхме по свободни от тях.З. Стоянов пише; Руския камшик БОЛИ повече от турския. На 1 джамия се е падало по 3 църкви. В България е имало 1500 у--ща, колкото в Англия. В Русия е имало 1200.
264
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Турция премахва робството 1550 г... " По-нататък не ми и трябва да чета :)Браво, бе! Ама те даже преди европейците! :)))Я виж що пише у уикито: "As late as 1908, female slaves were still sold in the Ottoman Empire" А за твое сведение робството в някои форми съществува дори и в съвременна Турция
263
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен--363;Моя пра--пра--прадядо е ходил на БОЖИ ГРОБ 1825 г . Притежавал е 12 000 дк. ниви и лошите турци не са му я взели.
262
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен--357;Турция премахва робството 1550 г Александър подписва указа 1861 г ,а 1872 г подписва М--СКИЯ указ. Българите не са заставяни да говорят турски. Имали са собственост, пътували са свободно и са носили оръжие.Помниш ли комунизЪма? Руснаците до 1960 г нямаха паспорти.Руско --комунистическото робство беше по страшно от Турското. Варварите след ДЕВЕТИ окрадоха имотите на българите.От 90% собственици направиха 100% наемни работници.Това ни донесе" освободителката " Русия.
261
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Въпрос към разперените русофили искам да задам, като ни лъгаха толкова години как зад желязната завеса я бил гнилия капитализъм който щял да се разпадне всеки момент, помните ли ? Дали пък не са ни поизлъгали малко и с историята ни ? Логично е и е неоспоримо"Като гледам минусите, които са ти натракали, май някои още чакат да се разпадне "гнилият капитализъм". Горките!
260
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Сложили ми некви черепи в Батак и фалшифицирали историята..."Клането в Батак не е извършено от турци, ама кой да ти чете историята?
259
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Доб352"Въстанник от кое въстание?Я погледни в документите.Трябва да е било преди 1826г.Тогава се разформироват еничерските корпуси.Та в кое възстание е възстанник твоя прадпрадядо?Я виж!"Пише се ВЪСТАНИК и ВЪСТАНИЕ, турчино.
258
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До чекист--338; Искаш не искаш с Турция сме съседи и трябва да живеем като такива. След Руско-Турската война нищо лошо не сме видели от нея , а от Русия само злини. С Турция бяхме съюзници през ПСВ. За предпочитане е пред Русия. Голям пазар е.От Русия внасяме за 5-6 милиарда а изнасяме 500--600 милиона.Дей Киро на кирия,Освен това Русия ни натресе пещерния комунизъм.
257
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПОЯСНЕНИЕ"КРЪВЕН ДАНЪК---за "ЕНИЧАРИН"....За да станеш еничарин се искало сила, здраве и красота ...защото това са личната гвардия на Султана Всеки еничарин--- получава пари , земя и ставал "едър земевладелец" ....като нашите АРЕНДАТОРИ В ДОБРУЖА ....С ПОМОЩА НА БКП"Я не се занасяй с тези предателски измислици! Един от прадедите ми е бил еничарин! И е успял да избяга! И е станал въстаник! Има документи, има ПАМЕТ!ЗАЩО СЕ ТРИЕ ГОРНИЯ МИ ОТГОВОР? ТОЗИ САЙТ БЪЛГАРСКИ ЛИ Е ИЛИ ТУРСКИ??Пр
256
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПОЯСНЕНИЕ"КРЪВЕН ДАНЪК---за "ЕНИЧАРИН"....За да станеш еничарин се искало сила, здраве и красота ...защото това са личната гвардия на Султана Всеки еничарин--- получава пари , земя и ставал "едър земевладелец" ....като нашите АРЕНДАТОРИ В ДОБРУЖА ....С ПОМОЩА НА БКП"Я не се занасяй с тези предателски измислици! Един от прадедите ми е бил еничарин! И е успял да избяга! И е станал въстаник! Има документи, има ПАМЕТ!ЗАЩО СЕ ТРИЕ ГОРНИЯ МИ ОТГОВОР? ТОЗИ САЙТ БЪЛГАРСКИ ЛИ Е ИЛИ ТУРСКИ??
255
3
 
12
 
! Отговори
без лъжа преди 8 години
Както винаги, Надето нещо не е вдянала. Не Русия свали турски самолет над Турция, а турците, подло и коварно, свалиха руски самолет над Сирия и техните Сиви вълци екзекутираха двама руски военни! Не Русия е заплаха, а точно обратното. НАТО трябва да защити Русия, България и останалите съседи на Турция от войнствения ислямизъм на режима на Ердоган!
254
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да каже, драги зрители, получавам заплата от българския бюджет, но защитавам интересите на Турция в България, заради сините ми очи.
253
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"България НЕ може да е добронамерена към Турция. Все едно да плюем върху гробовете на хората, дали живота си, за да има отново България. Заради такива, като тази абсурдна фигура Нейнска, 500 години българите са били под турско робство. Срам за народа ни!"+1