Турция поробител, Русия – освободител... а не бива

Нейнски: България да е добронамерен глас за Анкара в ЕС
21 дек 2015 11:07,
550
Турция поробител, Русия – освободител... а не бива
Снимка: bTV

След последния конфликт между Москва и Анкара Турция отново стана освободител, а Русия – освободител. Това обаче е политически примитивно и не отговаря на интересите на България, обяви посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски пред bTV.

Тя коментира визитата на турския премиер Ахмет Давутоглу у нас през миналата седмица.

Още по темата

Според Нейнски конфликтът между Турция и Русия е преминал на друго ниво. Тя припомни, че макар напрежението да продължава словесно, на хоризонта не се забелязват санкции в сферата на енергетиката.

Посланикът ни в Анкара обясни, че страната ни има интерес да поддържа добри отношения със съседите си. Тя съобщи, че посещението на Давутоглу у нас е било само за опипване на почвата. Сериозната среща между България и Турция предстои през април, когато двете правителства ще разговарят.

По време на визитата на Давутоглу миналата седмица темите са били две – изграждането на интерконекторна връзка между България и Труция и пускането на високоскоростен влак от София до Истанбул.

Нейнски обясни и че доминантната тема в момента е сближаването на Турция и ЕС. Според нея страната ни има полза от съсед, за който важат европейските правила. Затова България може да е добронамерен глас за Турция в ЕС, но без това да е в ущърб на интересите ни.

Посланикът ни в Анкара съобщи и че България и Турция работят по възстановяването на желязната църква Свети Стефан в Истанбул.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Османлията ЯстребЧета ти постовете и се чудя .... за будали ли ни имаш ? Под турско робство били добре , религия , къщи , деца ... чак да ти се прииска да се върне това време ... но без малко !Под турско робство , децата еничари , църквите да са по ниски от джамиите , камбани йок , къща ако няма покрив през ноща , на сутринта се бута.*** да ти викат знаеш ли какво значи ? Че ако те убият отиват в рая ... под турско робство е мечта да живееш !
211
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
колкото и да не им се вярва на турците,Батак е истина,както и това,4е техните пра деди са извър6или клането.Адругата истина е,4е русия 6те раздели Турция на три: м/у Русия,Армения и Гърция.Времето наближава
210
10
 
13
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Добре че не сме били 500г под руско иго че щеше да се затрием като Волжка България. По време на руско иго нямахме право на :имот, религия,език,народност,свободна търговия,взривяваха черкви,бяхме концлагер на руснаците и имаше телена ограда да не избягаме на Турция. А ПРЕЗ ТУРСКО: всичко това го имахме и даже повечето църкви са строени през турско та даже сега не можем да ремонтираме....
209
3
 
3
 
! Отговори
За руски окупатори преди 8 години
....ОСТАВАТ ОБАЧЕ --цели 4-ГОДИНИ ....И ГИ ГОНИ.. ЕВРОПА НА БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС....!/..иначе щяхме да сме руска губерния/
208
7
 
4
 
! Отговори
А , ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ: преди 8 години
Същия този БЕНКОВСКИ ---пали къщите на въстанниците от Априлската епопея ....за да не се връщат у дома да си наглеждат ,жените и добитъка....??!Такъв е случая в с.Мечка!
207
3
 
7
 
! Отговори
руски окупатори преди 8 години
Освободителката предварително се е договорила с великите сили, че ще наложи окупация в освободената територия. В Чл. 7 и чл. 8 от Санстефанския договор е посочено, че България преминава под руска окупационна администрация, поверена на един руски императорски комисар за период от две години.
206
5
 
7
 
! Отговори
ПО ЗАХАРИ СТОЯНОВ.. преди 8 години
ДУМИТЕ НА БЕНКОВСКИ/..или Гаврил Хлътев---агент на граф Игнатиев/..ГЛЕДАЙКИ ГОРЯЩИТЕ СЕЛА , ОТ ПЛАНИНАТА :"АЗ НАПРАВИХ --КАКВОТО МОЖАХ....сега Русия може да заповяда..."
205
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 273 Това е най голямата ви грешка - всичко измервате с пари . И какво като пращат пари на родителите си. Как това се отразява на демографската катастрофа, май никак. Продължаваме да изчезваме.
204
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някой 276И тази виза бе платена (между другото) и с четири работещи реактора на АЕЦ-Козлодуй! А те произвеждаха най-евтиния ток в Европа....
203
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И двете са поробителки бе кво се карате ? Кой 'ОСВОБОДИТЕЛ' БИ ТЕ ОСВОБОДИЛ СЛЕД 5 ВЕКА БИ ? Или и двете са поробители и ние сме били жертва на една от десетината рускотурски войни и лакомията на руснаците за контрол на проливите
202
13
 
6
 
! Отговори
БАТАК Е - ЛЪЖА.... преди 8 години
...ТАМ СЕ ИЗБИВАТ ВЗАИМНО ---БЪЛГАРИ ХРИСТИАНИ И БЪЛГАРИ МЮСУЛМАНИ....!!!!/...защото всички околни села са от "помаци"///ТАКАВА Е БИЛА ЦЕЛТА НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ФИНАНСИРАНО С РУСКИ ПАРИ-----ДА СЕ ИЗКОЛИМ ПОМЕЖДУ СИ ---ЗА ДА ИМА ПОВОД ЗА ВЛИЗАНЕ НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ И ДО БОСФОРА!!!СЪЩАТА ПИЕСКА ---СЕГА СЕ ИГРАЕ И В СИРИЯ!!!!РУСНАЦИТЕ --ПАК СЕ ПРАВЯТ НА "ОСВОБОДИТЕЛИ"!!!!!!!!!!!!!!!!
201
0
 
4
 
! Отговори
Вазов преди 8 години
Кочо втрещен погледна детето. то плачеше, клето ! *** не ще е сама на небето. Рече и замахна като в някой сън и възви глава си, пламнала в огън. Главицата падна , трупът се затресе и кръвта детинска с майчинта се смеси.
200
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм славянин 10 г работих за американска компания ,добри пари взимах но сърцето и душата знае какъв съм
199
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАми скъпи 271 пращаме най много пари за България по уестърн юниън, ти колко пари си пратил или инвестирал в България, то да не излезе че Българите от Чикаго където е четвъртият по големина град в България са по големи Българи от теб защото инвестират в България а ти тролиш за копейки
198
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен267 България намалява по две причини , първо че децата и се раждат в западните държави и второ че останалите в България сме пред американските компютри да се оплакваме
197
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 261 А ти като какви броиш измислените от теб 2 500 000 българи в чужбина. Като такива ,които някога ще се върнат - забрави. Като такива на които децата някога ще се върнат - невъзможно. Освен това сигурен ли си, че наистина са българи.
196
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази що не вземе да се види първо в огледалото на какво прилича и после да дрънка глупости. И Турция и Русия са Азия и местото им е там. После Гърция никога няма да пусне Турция в Европа.
195
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прегледах тука набързо има руски майкопродажници които ми реват че по бай тошово време всеки имал москвич и панелка...Но до там, ами тогава бяхме в СИВ и СССР блока, което ни доведе до най бедната страна на Европа, кой идioт би искал същата грешка да се повтори ? От съседните на Русия страни никой включително и нас. Вие днес в русия били ли сте да видите че е същото като в България, извън градовете е и по зле, кал и без пътища 19Ти век, тогава за какъв бай Тошо ми мрънкате?
194
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Тая не става за посланник,трябва да бъде отзована от Турция веднага,инак кой знае каква ка6а може да сътвори
193
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки ден България намалява със 101 човека. Най вероятно поради много добри условия за живот , осигурени от демократичната общност.