Броят на жалбите за нападения в Кьолн достигна 379

Полицията отмени шествие на крайнодесните в града
9 яну 2016 20:24, Анисия Иванова
225
Броят на жалбите за нападения в Кьолн достигна 379
Снимка: БТА

Броят на жените, които подадоха жалби за нападения през новогодишната нощ в Кьолн, достигна 379, предадоха Франс прес и ДПА.

Около 40 на сто от случаите засягат обвинения в сексуални нападения. Съобщава се, че мнозинството извършители са били от северноафрикански произход, според изявление на полицията. Повечето заподозрени са бежанци или нелегални имигранти.

Досега се съобщаваше за 170 жалби във връзка с нападенията, извършени през новогодишната нощ.

Още по темата

Полицията в града отмени шествие на десни групи в Кьолн, след като по силите на реда бяха хвърлени бутилки и пиротехнически средства, предадоха Ройтерс и ДПА.

Полицията призова участниците, някои от които скандираха "Меркел да се маха", да се върнат на площада до гарата, откъдето започна шествието им в Кьолн. Когато те продължиха да хвърлят бутилки и бомбички, полицейските сили за борба с безредиците използваха две водни оръдия срещу излезлите на протест десни екстремисти, включително поддръжници на антиислямското движение ПЕГИДА. Двама души са ранени при сблъсъците.

По данни на местни медии са били нападнати журналисти. Голяма част от участниците в протеста на десните сили са били в състояние на алкохолно опиянение, отбелязва ТАСС.

Днес в Кьолн се състояха едновременно няколко протеста, свързани със събитията, случили се в новогодишната нощ. Първоначално ПЕГИДА събра няколкостотин души, към които се присъединиха десни екстремисти и футболни фенове, съобщи БТА.

"Цари много напрегната ситуация", отбеляза говорителка на полицията. В контрапротеста срещу расизма, сексизма и в защита на бежанците се включиха към 1300 души. Около 1700 полицаи се грижат за опазването на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
19
 
! Отговори
Касандра преди 8 години
До Анонимен 147 Нямаш представа колко си прав за епидемията ,аз съм лекар в Германия и виждам с очите си бежанци които не са ваксинирани никога ,това е много опасно зашото тук ваксинацията не е задължителна както беше в комунистическа България.
105
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименФеркел (Прасето) отдавна е увиснала на въжето и само вегетира. Чака някой да го затегне, ама нали сме всичките толерастни се не сещаме нещо
104
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами хората не искат това, защо им налагат тия чужденци. Меркел върши глупости.
103
2
 
9
 
! Отговори
Чибо преди 8 години
Нещо не ми се позволява да пиша коментар и да лайквам - чакам обяснение като по соц-времената!!!
102
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо не мога да ви разбера бе хора, тук всички се загрижили за немските крави, че ги опипвали, за канцлерката им, че била изкукала, че мъжете им за нищо не ставали, защото не ги пазели, че полицията им била страхлива и т.н. и т.н. Ей стегайте се че в България положението е 100000 път по зле, а вие сте тръгнали да оправяте другите. Нали сте всите войводи и всичко знаете, защо така настървено не скачате по наишите политици, които защитават монополи и чужди интереси и съсипват народа?!?!?!?!?
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 97Точно така, колега, едва те разчетох, че си 97. След малко може да те (ни) няма, удобно за някого. Майната им, няма да ги спасят бункери и консерви, нито няква цензурка...
100
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз се чудех къде са съвецките *** , а те гледай къде били. Сега са на вълна "отсраняване на Меркел" ,хехехеВсеки ден борба, всеки ден нови опорки, а и финансирането на клоуна Сидероглу май намаля...
99
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейците уж не харесват араби, пакистанци, роми и африканци, а пък гласуват за Меркел и другите демократи, а жените им се женят за араби, пакистанци, роми и африканци. В България е същото и все повече гласуват за ГЕРБ, а жените се женят за араби, пакистанци, роми и африканци в ЕС.
98
1
 
0
 
! Отговори
I ribar sum преди 8 години
Drislio NIKOGA NE ZNAE , OTKUDE KOGA SHTE SE IZSIPE SAMOSVALYT S AKI DETO GI E TROPAL KYDETO MU PADNE , VURHY GLAVATA MU
97
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде бяха тези 1700 полицаи преди 9 дни. Нещо н е е наред. Меркел ще яде дървото, така ми се струва
96
3
 
44
 
! Отговори
Толерастия преди 8 години
На протеста в подкрепа на мигрантите се развяваха знамената на гейовете, лесбийките и трансексуалните. Явно само откачалки, педофили и третополови същества са в покртепа на тези ***.
95
1
 
45
 
! Отговори
Странно преди 8 години
Кой ли спонсорира кьолнската полиция да действа като защитник на ислямския тероризъм, вместо да защити жителите на Кьолн, които апропо им плащат заплатите? Докога немския народ ще толерира това извращение?
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плана сработи добре. Организираха ги, направиха си театрото и сега ще свалят Меркела. Явно навсякъде работи тази схема. Тук я прилагат често.
93
1
 
3
 
! Отговори
Old Smugler преди 8 години
Abe tazi velika strana Germania veche ya niama. Poveche ot 25 milona zaginaha da zashtitat tazi izkluchitelna nazia v 2 svetovni voini za da zapaziat neveroiatnata si Kultura i istoria koiato se vizda navsiakade v Evropa.Tova e nai goliamoto predatelstvo ot poslednite 100 Godini napravo ot shepa parzali, no Dano da se sabudi at I da pochnat da Machkat skoro.
92
3
 
0
 
! Отговори
аз преди 8 години
До Анонимен139 Като гледам накацаните ти минуси,ядно доста хора са се хванали
91
10
 
1
 
! Отговори
Черномидин преди 8 години
Товарищ Путин сосет сосиску :)
90
18
 
7
 
! Отговори
секретно преди 8 години
Жалба: Г-н полицай глутницата мина покрай мен и не ми обърна никакво внимание! Мъжа ми Фриц от години не ми обръща внимание, защото си има негов мъж! Моля ви обърнете внимание! Може ли така!? ЕДНА ОТ 379.
89
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВАДИЩ ПУТИН ВВИДИ ВОЙСКА В ЕВРОПА И БОЛГАРИИ,СПАСИ НАМ ОТ ЙУДЕЙСКОЙ И ИСЛИАМСКОГО ГНЕТ
88
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги жалете чак толкова немците, сами си ги поканиха тези бежанци, а като източноевропейските членнки се вдигнаха срещу бежанците ни заплашиха със санкции същата тази Меркел и Оланд. Двамата най-слаби лидера в Европа от десетилетия насам.Аз както го виждам Великобритания ще излезе от ЕС и той ще се разпадне, защото германците жените не могат да си спасят пък какво да говорим за ЕС.България най-вероятно ще отиде към Русия, като преди това може и да има война с ислямските орди.
87
3
 
13
 
! Отговори
скин преди 8 години
Немци ли!? Боли ме *** за тези ***!