Броят на жалбите за нападения в Кьолн достигна 379

Полицията отмени шествие на крайнодесните в града
9 яну 2016 20:24, Анисия Иванова
225
Броят на жалбите за нападения в Кьолн достигна 379
Снимка: БТА

Броят на жените, които подадоха жалби за нападения през новогодишната нощ в Кьолн, достигна 379, предадоха Франс прес и ДПА.

Около 40 на сто от случаите засягат обвинения в сексуални нападения. Съобщава се, че мнозинството извършители са били от северноафрикански произход, според изявление на полицията. Повечето заподозрени са бежанци или нелегални имигранти.

Досега се съобщаваше за 170 жалби във връзка с нападенията, извършени през новогодишната нощ.

Още по темата

Полицията в града отмени шествие на десни групи в Кьолн, след като по силите на реда бяха хвърлени бутилки и пиротехнически средства, предадоха Ройтерс и ДПА.

Полицията призова участниците, някои от които скандираха "Меркел да се маха", да се върнат на площада до гарата, откъдето започна шествието им в Кьолн. Когато те продължиха да хвърлят бутилки и бомбички, полицейските сили за борба с безредиците използваха две водни оръдия срещу излезлите на протест десни екстремисти, включително поддръжници на антиислямското движение ПЕГИДА. Двама души са ранени при сблъсъците.

По данни на местни медии са били нападнати журналисти. Голяма част от участниците в протеста на десните сили са били в състояние на алкохолно опиянение, отбелязва ТАСС.

Днес в Кьолн се състояха едновременно няколко протеста, свързани със събитията, случили се в новогодишната нощ. Първоначално ПЕГИДА събра няколкостотин души, към които се присъединиха десни екстремисти и футболни фенове, съобщи БТА.

"Цари много напрегната ситуация", отбеляза говорителка на полицията. В контрапротеста срещу расизма, сексизма и в защита на бежанците се включиха към 1300 души. Около 1700 полицаи се грижат за опазването на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
13
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Дами и господа,Току-що разбрах, че всички, които демонстрират срещу мигрантите, са само рубладжиите на Путин! В Германия нетолерантно отнашение към мигрантите, които са САМО И ЕДИНСТВЕНО майки с дечица, инженери, лекари, интелектуалци, бягащи от режима на Асад, НЯМА!
65
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече си имаме сериозен конкурент по тъпотия в лицето на Германия.Боце стегни се бе поне едо първо място да запазим.
64
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно ако ч алмите опитат подобно нещо в Москва какво ще се случи? Не че не се знае де.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роско и Баце,къде са бе?Нещо се загубиха тия ора.Що тъй?..Пипат ги млади арапи между чатала.
62
0
 
28
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
А,няма проблем,скоро ще започнат и да ги ко.лят по улиците.Щом им харесва-нека!Само да не карат и нас да се вкарваме в тоя филм!Щото ако Германия може да си позволи 100-200хил. жертви,България не може!
61
0
 
25
 
! Отговори
Вълчан преди 8 години
Къде са прословутите германски неонацисти????
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да спрат интернета е Карлуково,че ВАСИЛЕВ чак се е развихрил.
59
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си виновни мюслетата. Що не отидат в КНДР и да опипват момите и девойките там? Ще им пръснат задниците самите моми и девойки. Как? С подръчни материали. Както в изостанала и излирана нация. Как си представяте млада корейка да се оплаква на мъжа си , че някой я опипвал в метрото? Доказателството, ще е труп неопознаваем.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZAPADNO EWROPEZITE TRIABVA DA RAZBERAT CE S PLAKATI I PROTESTI NE STAWA SAMO BOMBI I DA SE SLAGAT TAM KADETO TRIABWA TE PONE SA PO PARALII I MOJE DA SE IZMISLI KAK DA SE SNABDIAT SAS WZRIVNI VESHISTWA SLAGANE NA BOMBITE KAKTO IRA I ETA PRAWEHA TAM KADETO TRIBWA NA VINOWNIZITE KOITO SAZDADOHA MULTIKULTURALIZAMA I IZKRIWENITE PRAWA NA COWEKA
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Desk dogg рапър номер 1 в Германия!
56
0
 
16
 
! Отговори
ИД-ценоразпис: преди 8 години
Заменям 3 жени за 1 камила
55
0
 
40
 
! Отговори
До 73 преди 8 години
"Интересно, за нова година водата ли са били спрели, профилактика на оръдията ли е имало, или полицаите ги е било страх да не ги обвинят в расизъм?" Просто така са наредили господарите кравари. По международните новини се върти изказване на бишият вече шеф на полицията, който каза че му е наредено да спестява всички прояви с емигрантите и да отговаря само ако ирично го питат журналисти, а на журналистите им било намекнато, че това е тема, която е политическа и да не задават такива въпроси...
54
25
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Винаги ще победи доброто, защото зад каузата ЕС стоят най умните хора!!!Който и да плюе ЕС, не може да предложи по добра алтернатива, която ще направи хората по солидарни, заможни и толерантни!Агент Кларк Гейбриъл!ЦРУ!!!
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ги "Червените бригади". Набарат някой банкер или щатски агент, шикалка в главата и мир. Но скоро ще се върнат. както и в Турция. Прокурор оневинява полицай за убийство на ученик, идват двама турски комунисти, снимка с личната карта и сбогом - това в съдебната палата. Реформа, значи, радикална значи.
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роско и Баце,къде са бе?Нещо се загубиха тия ора.Що тъй?
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевЕ, на теб ти личи, че генът ти не е монголоиден по твоето разбиране за "монголоид"(не знаеш, какво е "монголоид", защото ако се съди и по правописа ти, ти си леко илитерат), защото алкохолът, който си погълнал по празниците още не се е разградил.
50
0
 
20
 
! Отговори
deso dogg преди 8 години
Полицаен ги е било страх да не на*** и тях! И за тва са се скатали!
49
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, за нова година водата ли са били спрели, профилактика на оръдията ли е имало, или полицаите ги е било страх да не ги обвинят в расизъм?
48
0
 
13
 
! Отговори
до 54 преди 8 години
нали , и аз забелязах ге,йските знамена .Явно ***,де,расите са обидени
47
0
 
45
 
! Отговори
Вълчан преди 8 години
Преди време кмета на Дуизбург беше казал ,че ако българите и румънците напуснат града му,е съгласен да приеме 2 пъти повече бежанци.Ха сега да са им честити!!!!