Русия организира хайка за убиеца на пилота на Су-24

Алпаслан Челик е деен член на организацията "Сиви вълци"
29 яну 2016 10:00, Елка Василева
272
Русия организира хайка за убиеца на пилота на Су-24
Снимка: архив, Reuters

Въздушнокосмическите сили на Русия и сирийската армия са организирали хайка за залавяне на Алпаслан Челик, който изяви претенции, че е убил пилота на руския Су-24, свален от турските ВВС. Това пише британският в. "Индипендънт", информира руското мрежово издание "Лента".

На 24 ноември 2015 г. турската бойна авиация свали изтребител-бомбардировач, участвал в руските военни действия в Сирия. Командирът на екипажа загина, а щурманът бе спасен.

Още по темата

Алпаслан Челик, заместник-командир на Сирийската туркменска бригада, заяви, че двамата пилоти са били простреляни от него и бойците му още при катапултирането от машината.

Според "Индипендънт" залавянето на Челик е било сред основните цели на настъплението на сирийската армия в провинция Латакия, когато силите на президента Башар Асад превзеха ред ключови населени места, включително град Рабия - вероятно убежище на издирвания командир от сирийската туркменска групировка.

На 28 януари Челик се появил в Истанбул на погребението на турски активист от Партията на националистическото действие и заявил пред журналисти, че ще се върне в Сирия, за да се бори срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Челик е син на функционер от същата партия и деен член на нейното бойно младежко крило - организацията "Сиви вълци". През декември руското външно министерство настоя пред турските власти да вземат "незабавни мерки за залавянето на Челик и неговите сподвижници, от които да се потърси наказателна отговорност за убийството на руския пилот", добавя "Лента".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne zabriavaite ce Rusia e nai dolnata darjava sled Amerika.Da da
91
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Ха-ха-ха 196Това са обявили самите Руснаци. Няма защо да не им вярвам. Примери Бол 95% от вертолетните двигатели се произвеждаха в Украйна. Военната хунта забрани всякакво производство за Русия. Сега Русия сама произвежда ВК-2500 и ВК-1300 за всичките си руски разработки. Мотор сич и Антонов Великите Украинци в момента ги преструктурират - Разбирай Ликвидират защото нямат работа.
90
8
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 193Само няколко примераПепси с Аспартам държи 100% от всички некалорични безалкохолни напитки в света включително Кока Кола Зеро включително Българската БОЗА, Същата е вносител на огромно количество Хранителни "ПОДОБРИТЕЛИ" ...Проптер и Гембъл с всичките си брандове от боя за коса до шоколади чии са? МултиСАЩианскиАко сте обявили бойкот на гиганта "Кока-Кола", тогава е по-добре да знаете, че и минералната вода "Банкя" е част от техния асортимент.
89
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Ха-ха-ха 182Хайкка за РЕЕКСПОРТИРАНИ стоки от ЕС. ЕС и Турция имат реално безмитен режим ако Турските стоки са сертифицирани. За ЕС не са сертифицирани в повечето случаи но за *** бързо бързо и лесно под и дори над масата се "сертифицират"
88
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 17760-70% от БВП правят Мултинационалки(Разбирай парите отиват в САЩ) които ВНАСЯТ у нас каквото се сетиш. 10% са енергийните доставки от Русия. останалите 20-30% е реалната икономика на България. Точно за това казвам че сме икономическа колония на запад. В: Ама ние имаме износ към ...О: да на хартия но реално това е производство на Ишлеме
87
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Военнокосмическите сили, от първото изречение почва да става смешно, очакваме блядимир бладимирович путин да промени и автомобилостроенето на русия в луксозноспорната индустрия на русия хи хи хи хи
86
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен184 до кажи ми какво е написано против русия или против путин ? Те едва скриват колко са зле руснаците ти това за против ли го броиш ? Едва скриват обедняването, инфлацията, раждаемостта, бедността която нараства постоянно, наркоманията, просяците, нито едно престъпление не става в русия ако четеш този вестник, нали ?
85
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха-ха-ха182 майтап на страна, истински случай, гугъл ит, пруснаците бяха закъсали за платове с които да шият тениски срещу Ердоган защото платовете идват от турците а ха ха ха ха ааа ха ха ха е тия ако не са жалки и трагикомедия не знам какво са
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ден в този вестник да не пише за русия и за путин, не пишат за нищо друго, за нито една друга страна или президент, само за русия и путин, русия и путин и всичко е в бъдеще време, ще и т.н.
83
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен179 проруските бг вестници в България пишат смешката военно космическите сили на руската *** не ние , както и да е , голям майтап с тези москвичи :-)))
82
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен175 пак стигнахме до обиди, здраве да е, но ще ме извинявате но военно космическите сили на страна като Русия е просто смешно, американците ще стъпят на Марс след някой ден но русопитеците още спорят дали са стъпвали на луната...
81
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 171Руските версии на А213 и С-400 имат противоспътникови възможности както и противоракетни
80
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 151И изнася по около 8 Милиарда $ в различни ценни метали като обогатена руда
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен169 че кой грамотен човек знае руски език? А и защо наскоро *** к ин си ги преименува? Те преди не бяха ли въздушни сили?
78
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изпепеляването на турция се превръща в хайка за залавянето на някакъв сириец? Е нали путин беше толкова страховит и безмилостен че може да превърне всеки когото пожелае в "радиоактивна пепел" ?
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен164 така са братче, това са болни хора, психопати, фанатици, от край време са така, готови бяха да дадат България на НаСеСеСеРето за 16та република тези предатели, жалки са, НО ДОБРИ НОВИНИ, ВИДЯХМЕ ГИ ВЧЕРА КОЛКО СА и стават все по малобройни по естествени причини
76
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убиеца на пилота е лично пуйлйо Колко пъти ердоган предупреди да не му навлизат във въздушното пространство ТРИ ПЪТИ колко пъти турците предупреждаваха преди да стрелят ДЕСЕТ ПЪТИПраснаците от край време НАРОЧНО се завираха в чужди въздушни пространства доближават самолети военни и цивилни летят с изключени транспондери както застрашават гражданската авиация
75
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда плюнкин е фен на междузвездни войни за това си е преименувал старите таралясници на военно космически сили :-D
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спомням си преди месец писахте как русия организира хайка т.е. пакет мерки лично приготвени от путин за поставянето на турция на колене като например забрана на руснаците да ядат пресни чушки и домати, или забрана на рускините да се чешат по турските курорти...всякакви новини от русия са просто смехотворни :-)
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби днеска е на смяна, заработва яко че рублата съвсем поевтинява и трябва повече да заработва да компенсира обезценяването на рублите си