Борисов към българка в Лондон: Да си махнеш листчето!

Премиерът се срещна със сънародниците ни в британската столица
Обновена: 4 фев 2016 14:00 | 4 фев 2016 13:07, Елка Василева
322
Борисов към българка в Лондон: Да си махнеш листчето!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Спешното временно затваряне на външните граници на Европейския съюз ще помогне за решаване на мигрантската криза, заяви на среща с българи в Лондон премиерът Бойко Борисов.

Той, министрите на външните работи Даниел Митов и на правосъдието Екатерина Захариева имаха специална среща в посолството в Лондон с българи, живеещи във Великобритания, предаде БНТ.

Бързото въвеждане на електронно правителство, референдумът за Европейския съюз във Великобритания, идеята на премиера Дейвид Камерън за орязване достъпа на европейци до социални плащания бяха част от темите, по които присъстващите българи искаха да чуят мнението на премиера. Интерес предизвика темата за невижданата мигрантска криза в Европа и имаше въпрос какво предлага България за решаването й.

"Нашето предложение и това, което сме се разбрали като политика да водим, е да не се търси решение за една или друга страна. Това, което правят седем страни в Европа, да се заграждат, това не е решение. Напротив, това е отстъпление от най-важните ценности, които е придобил Европейският съюз", отговори Борисов.

Още по темата

По други теми премиерът обеща до 2018 година да бъде завършено електронното правителство, за да може административното обслужване на българите в чужбина да става бързо и евтино.

Външният министър Даниел Митов обясни, че преговорите с Великобритания по много въпроси, включително социалните плащания, сега започват.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева пък представи плана за изпълняване препоръките на Европейската комисия от мониторинговия доклад.

В началото на срещата жена прочете от тефтерче предварително написана петминутна реч, в която обвини премиера за спирането на "Южен поток" и за причинени от това загуби.

Въпреки бурното недоволство на присъстващите в залата жената продължи да пречи на срещата. Борисов не се смути и помоли жената да не чете, тъй като той също не чете отговорите си.

"Може ли да си махнеш листчето и да се опиташ да го кажеш. Защото аз ще ви отговоря, без да го чета", каза Борисов.

Борисов, Митов и Захариева са в Лондон за участие в глобална конференция в помощ на пострадалите от конфликта в Сирия. Във вторник вечерта по време на официалния прием за ръководителите на делегациите премиерът е успял да разговаря с американския държавен секретар Джон Кери, с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и с британския си колега Дейвид Камерън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
4
 
37
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
НЕДОРАЗУМЕНИЕТО БОРИСОВ
121
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко ли трябва да си безгръбначен, за да се обръщаш тук с "г-н"към банкянското недоразумение.Представям си какво *** на дебелия му дирник би било при реална среща.Гади ми се!
120
7
 
23
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
Борисов голям си ***
119
21
 
5
 
! Отговори
До 167 преди 8 години
Колкото и да се опитваш да прикачиш прозвището "пудел" на други няма да успееш.Всички като се каже пудел се сещат за един само..със или без перхидролен,ама става дума за ...*олен
118
10
 
35
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
Тато управлява 45 г., а неговият портиер Боко ще управлява Тиквенландия пожизнено!Каквото народът сам си е надробил, това и ще сърба, няма никакво право да се оплаква!
117
8
 
17
 
! Отговори
8 преди 8 години
До до 138И ДРУГИ БЪЛГАРИ,ЖИВЕЕЩИ В ЧУЖБИНА,СА КАЗВАЛИ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА,ЧЕ ТЕХНИТЕ ДЕЦА НЯМА ДА ЗНАЯТ ТОЯ ГАДЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК,ЗАЩОТО НЕ ИМ Е НУЖЕН,НО,КАТО СЕ ОБЪРНЕ ПАЛАЧИНКАТА,ТОКУ СИ ДОФФФФТАСАТ.А ПРОПО,А ЗАЩО ИМАШ ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО?!
116
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Среща на премиера Борисов с български емигранти в Лондон napishesh tova v Utoba.. I shte vi stane yasno kolko go obichat
115
13
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да чете от листчето, жената е трябвало да си свали обувките и да го замери с тях. Всички присъстващи е трябвало да направят същото. После боку да коментира големината на купчината.
114
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bulgari v Anglia - mnozinstvoto biha se prodali za pari na poslednia Negar, ako imat kelepir. Te sa poslednite hora, koito shte opraviat Bulgaria.
113
37
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някоя циgанка от бАтака е сричала там да излага цяла България. ..
112
4
 
7
 
! Отговори
alf преди 8 години
ujen potok, 7 mi blok na AEC, AEC belene,l 2 golemi VEC-a, dopuskane do mrejata samo vajni bosove sobstvenici na centrali s slunchevite kolektori (za obikn hora iskat taksa vkluchvane =30000lv). DA ne revne naroda posle che nqma pari i tok
111
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tipichno po bulgarski - vmesto da karat neshto hubavo kavga i skandal. Goliama gordost.
110
6
 
31
 
! Отговори
до 138 преди 8 години
Аз съм българин в чужбина и ще задам въпроса, какво правят българите в чужбина за да подобрят България? Ще ти дам отговор от първа ръка: НИЩО! Аз нищо не правя, защото не ме интересува вече. Вече съм и с двойно гражданство. От 15 години плащам здравни, застраховки, данъци в чужбина. Но ако някой българин в чужбина чака просто на готово някой да оправи държавата отвътре, то тогава той няма право да задава такива въпроси. Да се върне и да направи гражданска инициатива за проектозакони. А не да рев
109
9
 
39
 
! Отговори
тюю преди 8 години
Абе що не кажете, че българите там са го попиляли с въпросите си е бил като попарен?!
108
16
 
64
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
Пак се е изложил, какво като чете? Важното е какво казва жената. Наистина имаме пропуснати милиардни приходи от Южен поток и това не може да се подмине с една шега на адаша Бойко.
107
6
 
12
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
До КикоРемсистите останахте тук !!! Справка: Ти,Баце, ***...
106
2
 
25
 
! Отговори
Костов преди 8 години
А какво ще каже най-знаещият в страната, на който не са му необходими листчета по въпроса, че макар че еврото не е въведено като платежно средство у нас, на сметките на М-тел, след сумата в лева е изписана и стойността й в евро? Това да не е подготовка за въвеждането на еврото у нас???
105
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гн Борисов несе разкарвайте като дери бей,еми отиди занеси ядене и вода на водачите на коли в гърция,умират от глад и студ.Отивай да решаваш този проблем,несе разкарвай като цветарка нагоре и надолу.
104
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За това сме на това еб... дереже,защото харесваме премиера.НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДАСЕ ХАРЕСВА НИТО ПРЕМИЕРА НИТО МИНИСТРИТЕ.ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ИМ ТРИЕМ СОЛ НА ГЛАВИТЕ.КУ.А КОЛКОТО ГО ГАЛЕШ НАДИГА ГЛАВА,И ТЕ СА СЪЩИТЕ.ВИДЯХТЕЛИ ПРИ ЕДНА МАЛКА СТАЧКА И БОРИСОВ ЩЕШе ДАСЕ *** ДА СМЕНИ МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО.БОКЛУ.И ЩЕСИ ОСТАНЕМ.И ЗАПОМНЕТЕ ЕДНО ЕМИГРАНТИТЕ БЪЛГАРИТЕ И ОПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕНИ ОБИЧАТ,АЗ СЪМ ОТ 28 ГОДИНИ НА ВЪН И ГО ЗНАМ ОТ ОПИТ.ВМЕСТО ДА МУ ИСКАТЕ ОСТАВКАТА ВИЕ ГО ЗАЩИТАВАТЕ.ВИЖТЕ КАКВО ПРАВАТ ПЕЕВСКИ И ДОГАН.А ВИЕ БАЧКАЙТЕ РОБИ ЗА ПРЕХРАНАТА И ЗА ЕДНА СТАРА КОЛА.
103
3
 
23
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Що са ходили да си губят времето само !!!