Путин за Камерън: Проявява ниска политическа култура!

Brexit-ът няма да повлияе на ЕС за санкциите срещу Русия
Обновена: 24 юни 2016 19:37 | 24 юни 2016 18:15, Анисия Иванова
163
Путин за Камерън: Проявява ниска политическа култура!
Снимка: БТА

Думите на премиера Дейвид Камерън, че "Путин ще е доволен" от излизането на Великобритания от ЕС са некоректен опит да повлияе на британското обществено мнение, заяви пред медиите руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Дори това не помогна да се стигне до резултата, който желаеха авторите на подобни твърдения, подчерта Путин в края на посещението си в Ташкент, където се състоя среща на високо равнище на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС).

Още по темата

"Особено след гласуването според мен никой няма право да говори за някаква позиция на Русия. Това е просто проява на ниска политическа култура", добави руският президент. Той посочи, че Русия никога не се е намесвала и никога не е правила изявления по отношение на референдума за Brexit-a.

"От моя гледна точка се държахме много коректно, внимателно следяхме какво се случва, но по никакъв начин не сме влияли на този процес и дори не сме опитвали да го направим", заяви Путин. Той подчерта, че изявленията на Камерън са напълно неоснователни.

Резултатът от референдума за Brexit-a отразява недоволството на британските поданици, добави Путин. "Никой не иска да храни и субсидира по-слаби икономики, да издържа други държави и цели народи", заяви руският президент.

"Хората явно са недоволни и от решаването на въпросите в областта на сигурността, които днес се изостриха рязко на фона на мощни миграционни процеси", добави той. "Хората искат да са по-независими", смята Путин. Brexit-ът ще има последствия както за Великобритания, така и за Европа и Русия, увери руският президент.

Неизбежните последствия ще бъдат и със знак плюс, и със знак минус. "Пазарите разбира се ще отбележат спад, те вече отбелязаха спад, но без съмнение в средносрочна перспектива всичко ще се възстанови", увери Путин. "Дали плюсовете или минусите ще са повече, ще покаже практиката", добави руският президент, цитиран от БТА.

Според него организирането на референдума и последвалите резултати се дължат на самоувереността на британските лидери и повърхностното им отношение към вземането на съдбоносни решения.

Решението на Великобритания за излизане от ЕС няма да повлияе на политиката на ЕС за санкции срещу Русия, заяви Путин пред медиите. Той увери, че е готов за диалог с ЕС, но ключът към решаването на проблема със санкциите е в Украйна, която трябва да изпълни ангажиментите си според мирното споразумение от Минск, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
23
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
Слаба Европа това иска Путин и Тръмп.
73
0
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До ГиговИ кое според вас е неуспех... Или неуспялият в случая.... Да знаем от кои кадърници сте вие :-)
72
8
 
0
 
! Отговори
Гигов преди 7 години
Всеки некадърник се радва на чуждите неуспехи.
71
1
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 92Този път може и да минат без свален самолет! Ще се опитат да решат проблема с просто поклонение и целуване пръстена на Кръстника!
70
1
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
САЩ, за да примамят в капана Горбачов, допуснаха появата на лидери като Хелмут Шмид, Хелмут Кол и други, с което създадоха в Съветските лидери измамното впечатление, че света става многополярен и могат да се договорят, особено, с Германия и да живеят дружно. Тоест да правят пачки, навар по руски. Днес САЩ спечелиха студената воойна и нямат нужда от тези марионетки, затова в Европа изчезнаха големите политици
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един свален самолет и Британия вън от ЕС!Путин е извънземен!
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е велик и значим! Щом от Кремъл успя да катурне ЕС, значи е по-могъщ отколкото се предполага!
67
0
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Големец е Путин!Имам си една моя теория! САЩ
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
81, руснаците очевидно са по-хубави от турците! Или не си бил в Истанбул да видиш за ква "странна" маса става дума... Убавци до небето! Айде щерка ти да ти доведе един такъв смугльо за зет. Ще се чудиш внучето какво е...
65
1
 
23
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Чудесен отговор на Путин ! Постави на място меката китка Камерън.
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да... и дядо ми разказваше за добрите турци.."Ха ха ха!Ти нали беше от Батак?!там как има останали да разказват за "добри" турци!!аабе к а т и л бегай си играеш с нещо резано и твое! Стига си дразнил!
63
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските тpoлoве почнаха да се правят на турски. Въобще пълна какофония.
62
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Множество са случаите, когато еничари на своя воля помохамеданчвали майките си, бащите си, братята и сестрите си често пъти с насилие и кръв и вършейки това съвсем съзнателно."И това трябва да прави руснаците хубави ли?
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди малко обиколих околните аптеки, търсех к'ондоми. Навсякъде имаше надписи - Памперси няма. Сега си обясних защо - copocoидите са ги изкупили!
60
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А преди двайсетина гидини имаше още стари хора да си спомнят 'добрите' турци от Илинденско-Преображенското възстание!"Да... и дядо ми разказваше за добрите турци с които са били съседи. Ама имаше спомени за руснаците като са идвали, разказваше как бият и крадат от хората.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Множество са случаите, когато еничари на своя воля помохамеданчвали майките си, бащите си, братята и сестрите си често пъти с насилие и кръв и вършейки това съвсем съзнателно."....
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Аз съм от Батак! На мен ли ще ми говориш? Добре, че не сме били под руско робство, ами сме било под турско! Иначе Батак щеше да ти се види детска градина."Ти си Г л упак не си от Батак!де са те рязали под друго робство освен от под османското бе ***?
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
май и ти не знаеш Светослав 1 :)само повтаряш папагалски псевдодоводи!А преди двайсетина гидини имаше още стари хора да си спомнят 'добрите' турци от Илинденско-Преображенското възстание!
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Именно, аз и не казвам, че българският орел е могъщ! При нас става дума по-скоро за коч.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Славянският орел е могъщ!"Ама ние сме българи, а не славяни!