Всеки трети жител на Монако е милионер

В Цюрих и Женева те са съответно 24% и 17%
4 авг 2016 16:52, Елка Василева
9
Всеки трети жител на Монако е милионер
Снимка: архив, Reuters

Монако продължава да привлича богатствата - всеки трети жител на града-държава е милионер, сочи проучване на анализаторската компания WealthInsight, цитирано от френската бизнес телевизия BFMTV.

"Изглежда, че дори в Монако улиците вече не са сигурно място. Милиардерите вече не смеят да излизат вечер, тъй като там бродят милионери", шегува се белгийският хуморист Филип Гелук.

И е прав! Според проучването делът на милионерите в княжеството е най-големият в Европа - много по-голям, отколкото в Цюрих. В Париж милионерите са едва 2 процента от жителите на френската столица.

Като определение за милионер анализаторите са приели лице, чиито активи надвишават 1 милион долара, без основното му жилище. Спрямо предишното проучване отпреди две години делът на милионерите в Монако се е увеличил с 6 на сто.

Друго проучване от 2015 година на британската кантора Approve Index сочи, че в Монако делът на милиардерите е най-голям в света: 1 милиардер на 12 600 жители. Изглежда много, но населението на княжеството е едва 38 000 души.

След Монако най-много милионери в Европа се срещат в двата швейцарски града Цюрих и Женева - съответно 24 и 17 на сто от жителите, показва проучването на WealthInsight.

Лондон е на едно от най-ниските стъпала в класацията с 3,4 на сто, следван от Осло (2,9 на сто).

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста от тия милионери са руснаци. Честни патриоти, обичащи Русия. Принудени да търпят несгодите на Монако. Да се къпят в морето с гейове, да ходят по улиците между бездуховните европейци. Да ядат и пият ГМО скариди, омари, шампанско и коняк.
4
1
 
1
 
! Отговори
из искам преди 7 години
То добре да отида да живея там,ама ще съм я -първи, я втори...
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за бойко се говори че е най богатия човек в Европа, но сигурно лъжат
2
1
 
6
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Разбрахме- искате да кажете,че всеки милионер се натиска да стане жител на Монако (не на Москва разбира се: там милионери стават само "хора" от червената мафия).
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо няма София в тази класация? В София 50% милионери , 50% милиардери... Питайте Бойко!