От Русия: Знае ли Борисов колко ще загуби България?

Руски медии: По българското рамо все по-болезнено потупва Вашингтон
8 сеп 2016 08:44, Елка Василева
515
От Русия: Знае ли Борисов колко ще загуби България?
Снимка: архив, Reuters

"Властите в България упорито подкрепят политиката на санкции" към Русия от страна на Европейския съюз, пише "Росийская газета".

Наред с други вестници московският официоз коментира изявленията на българския министър на външните работи Даниел Митов пред Ройтерс. Митов каза, че страната му няма да подкрепи вдигането на европейските санкции, наложени на Русия, която по думите му не спазва международните закони в украинската криза, пише руският вестник.

Още по темата

Германските власти и външните министри на Великобритания и на Полша също заявиха по-рано, че още не е дошло време да се отменят санкциите срещу Русия, отбелязва "Комсомолская правда".

"Росийская газета" припомня, че съдейки по изявленията на украинския президент Петро Порошенко, "антируската му външна политика вече е струвала на страната 15 милиарда долара".

Вестникът се пита дали българският премиер Бойко Борисов има данни колко губи и предстои да загуби България "от санкционната война с Руската федерация". "Вероятно обаче националните интереси минават на втори план, щом по българското рамо все по-красноречиво и явно болезнено потупва Вашингтон", пише изданието.

България се обиди заради "Южен поток" и подкрепи антируските санкции, пише на сайта си "Експрес газета".

България много се надяваше да поднови сътрудничеството с Русия по този проект, но руският президент Владимир Путин заяви, че София още не е представила пълни юридически гаранции. Освен това строителството в тази посока временно или завинаги изгуби актуалност във връзка с размразяването на проекта "Турски поток" - тази информация едва ли е зарадвала българското правителство, смятат аналитици, цитирани от агенция ВИСТАНЮЗ.

От разпадането на Съветския съюз политическият елит в България "е ориентиран към Запада и се ръководи на първо място от сигналите от Брюксел и Вашингтон, а по тези от Москва - на второ" място, коментира мрежовото издание "Ридус".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
0
 
0
 
! Отговори
бойка преди 7 години
Борисов знае българите неразбраха
432
2
 
2
 
! Отговори
Роло преди 7 години
Нашите гъзодавци /Р.Овч;С. Станишев и др./ срещу комисионна бяха подписали да си изплатим дела /на собствена територия/ за 30 години БЕЗ ТРАНЗИТНА ТАКСА! Станишев си купи замък в Швейцария и си би камшика. А жалките *** тук чакат още 240000 работни места и заплата 1000 лв. ЧЕСТИТ 09.09.01944 на голо и гладно!
431
1
 
2
 
! Отговори
бойка преди 7 години
И пак за неразбралите 360 000 000 евро годишно сигурни пари това изгуби България. Американците немогат да спрат Гърция и Турция всеки си гледа интереса никой не пита може или неможе само българите питат затова сме на тоя хал. И ако незнаеш Украйна получава същите пари годишно от трансфера на руския газ ако не са тези пари отдавна да са умрели.
430
1
 
1
 
! Отговори
hotlips преди 7 години
До 481 и до 483 много *** парчета сте ей на такива като вас разчита Бойко
429
0
 
0
 
! Отговори
hotlips преди 7 години
Гърците и турците наистина работят вие българите само ще лапате мухите и ще пишете по форумите то друго няма да има.
428
0
 
0
 
! Отговори
бойка преди 7 години
Ссмешко 360 000 000 милиона е цената която плаща за трансфера иска да отреже Украйна .8000 човека работят и в Гърция и в Турция ти май никаде не пътуваш затова незнаеш докато има невежи като вас винаги ще сме на това положение .та темата ине че с тези сигурни пари България щеше да е много добре.
427
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че споменаваш Северен поток. Прочети в Гугъл да си изясниш, че финансирането му е принципно различно от това на Южен поток. Освен това там са се включили германци, не са само руснаци. Светна ли ти сега кой е бил добър в сметките? Точно така. Не са руснаците.
426
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Именно. Цялата шумотевица около Южен поток намирисва на нещо, което не са мислили да реализират. Най- малкото в първоначалния му вариант. Менделеев може да е руснак, но в историята си Русия е правила много гафове от недомслици и недооценяване на реалната ситуация.
425
1
 
2
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Само едно не ми е ясно как простите руснаци изчислиха северен поток 1 и две а пък Южния го объркаха 5 пъти руснаците могат да по пиват почти колкото поляците но определено смятането не им е слаба страна.Май Цилковски Лумоносов и Менделеев не са от бьлгаросоросоиден произход а от руски.
424
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като говориш за милиардите на Бойко, защо не кажеш, че за Южен поток по договор трябваше да теглим над 10 млед. долара от руска банка, случайно собственост на протеже не Путин. Стига си ми ги хвалил тези смотани руснаци! Нищо добро не е дошло от там.
423
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, те нали и германците ги разкриха, че няколко месеца преди Путин да се изцепи от Турция, той лично е бил уведомен, че проекта е безумно скъп и банките спират финансирането. Само наивните смешници в БГ смятат, че сме изпуснали кой знае какво.
422
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вината на Бойко е, че когато Путин се подигра с нас, той не му каза в очите, че от няколко месеца е било ясно на Газпром и на италианската и холандската банки, че този проект е икономически труп. И приказките за "почти завършената" компресорна станция от руска страна се оказаха другия кьорфишек. Нова ТВ отиде и видя там само една буренясала поляна. И местния областен управител не беше и чувал нищо за строеж на каквото и да е. Никакви документи, никакваи процедури за отчуждаване на земя. Бла, бла
421
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойке , кои държави ще взимат тези 36 милиарда, нали, или бъркам? Милиарди, от транзит? На газ? За колко десетки години? Срамота, говориш глупости.
420
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** си ти. Още през юни 2014 е било ясно, че Южен поток няма да струва 15 млрд. долара, а над 50. Това е от протокол на заседание на Газпром. Милер още тогава казва, че този проект е мъртав. Съответно месец преди това двете западни банки спират финансирането. Трябваше само да се намери удобна причина да се съобщи защо няма да се строи газопровода. И естествено, Путин си изми ръцете с нас. И до ден днешен няма официално становище на Русия. Няма как и да има, защото ще излязе истината.
419
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бойка, ха, ха. Ха! Къде ги преброи тези 8000 работници? По незапочнат проект?! Турският поток ще бъде, ама няма да го бъде, защото САЩ, не са съгласни един затапен, "Т" образен проект! С гаранция.
418
4
 
7
 
! Отговори
бойка преди 7 години
За многото *** тука който още не са разбрали това беше офертата на века за нас и турците ни я взеха под носа балгария ще е с празни ръце за 200 години напред. В Турция и Гърция работят по 8000 човека по газопровода и после държавите ще взимат по 360000000 евро годишно само от транзита. Хайде сега сметнете загуби ли България? 18486
417
0
 
3
 
! Отговори
Колио преди 7 години
До економиста руския дирижабъл го захрава Газпром а българския гол гьс пром без чифте пищови пром.
416
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 471МВФ прогноза за 2016 -1% увеличение с 0.2% тоест в началото на годината прогнозата е била -1,2%МВФ прогноза за 2017 +1% не се е променила през цялата годинаРуската банка докладва валутни резерви(според тяхната си система за изчисление)2.9.2016 - 394 Млрд $3.6.2016 - 388 Млрд $1.1.2016 - 368 Млрд $2.1.2015 - 386 Млрд $
415
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен Айдее с 20-22% ги намали към 06.2016 се измерват на 398 милиарда $ (като много малка част от самия резерв е в долари)
414
3
 
1
 
! Отговори
ДК вариант втори преди 7 години
Ария на Баце към Жужи, Отело, трето действие:- Ти на мене, аз на теб, тръбата вкарваме подред!Жужи отвръща:- Слънце грее, дъжд вали,ГАЗ търси в Симитли!Баце влиза остро с бутонките:- Щом не даваш ГАЗА голям, заминавам с Ердуган!