От Русия: Знае ли Борисов колко ще загуби България?

Руски медии: По българското рамо все по-болезнено потупва Вашингтон
8 сеп 2016 08:44, Елка Василева
515
От Русия: Знае ли Борисов колко ще загуби България?
Снимка: архив, Reuters

"Властите в България упорито подкрепят политиката на санкции" към Русия от страна на Европейския съюз, пише "Росийская газета".

Наред с други вестници московският официоз коментира изявленията на българския министър на външните работи Даниел Митов пред Ройтерс. Митов каза, че страната му няма да подкрепи вдигането на европейските санкции, наложени на Русия, която по думите му не спазва международните закони в украинската криза, пише руският вестник.

Още по темата

Германските власти и външните министри на Великобритания и на Полша също заявиха по-рано, че още не е дошло време да се отменят санкциите срещу Русия, отбелязва "Комсомолская правда".

"Росийская газета" припомня, че съдейки по изявленията на украинския президент Петро Порошенко, "антируската му външна политика вече е струвала на страната 15 милиарда долара".

Вестникът се пита дали българският премиер Бойко Борисов има данни колко губи и предстои да загуби България "от санкционната война с Руската федерация". "Вероятно обаче националните интереси минават на втори план, щом по българското рамо все по-красноречиво и явно болезнено потупва Вашингтон", пише изданието.

България се обиди заради "Южен поток" и подкрепи антируските санкции, пише на сайта си "Експрес газета".

България много се надяваше да поднови сътрудничеството с Русия по този проект, но руският президент Владимир Путин заяви, че София още не е представила пълни юридически гаранции. Освен това строителството в тази посока временно или завинаги изгуби актуалност във връзка с размразяването на проекта "Турски поток" - тази информация едва ли е зарадвала българското правителство, смятат аналитици, цитирани от агенция ВИСТАНЮЗ.

От разпадането на Съветския съюз политическият елит в България "е ориентиран към Запада и се ръководи на първо място от сигналите от Брюксел и Вашингтон, а по тези от Москва - на второ" място, коментира мрежовото издание "Ридус".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби...................Глупаво ти е изказването защото:............Когато посредствения ум не може да разбере нещо го обявява за глупаво. Руската империя не може да направи вече нито териториална, нито икономическа експанзия. Дори и в рамките на Евразийския съюз не може да се налага. А когато една империя не може да се разширява започва да гние. Колко-въпрос на време. Справка Римска и Османска. А руската империя се свива от 1917 г. с малки периоди на възход, като тенденцията се запазва.
392
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 440Ано "Умни" Понеже Русия е Северна страна равнинна предимно(изключвам района на Кавказ) там не могат да се отглеждат нито *** ни то Крави(Факт). Там има Лосове, Елени, Бели мечки и прочие. Така че дори и най големия професионалист сред Краварите няма какво да работи/дири там.
391
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен...................Кравар с една дума..........Докато има пияни руски *** и телета ще има и кравари!
390
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 437До Анонимен..........Да не говорим, че не САЩ Освободи Косово, а Косово се освободи само и след това по собствено конституционно желание се сдуши с НАТОА на теб ,каквото ти и мисленото , такъв и ти и мозъка-САЩ-пропагандистки. Кравар с една дума
389
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 436Написах го преди пак го повтарям - Глупаво ти е изказването защото:След като САЩ правят ООН и налагат принципа на самоопределение и свободния пазар - Бившите колониални страни губят ГАРАНТИРАНИТЕ СИ ПАЗАРИ на тях се намества в повечето случаи САЩ.О там насетне ЗАРОБВАНЕТО Е ИКОНОМИЧЕСКО ОСНОВНО. Ти си икономически придатък на този дето ти владее пазара. Е РФ има под 10% от Българския пазар(или формиране на БВП).Отговори на Въпроса останалите 90% къде отиват?
388
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен..........Да не говорим, че не Русия анексира Крим, а Крим се присъедини към Русия по собствено конституционно желание................А на теб ,каквото ти и мисленото , такъв и ти и мозъка-руско-пропагандистки. Вата с една дума.
387
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби................Глупаво изказване сооори................Ами като не можеш да го разбереш, глупаво ще бъде
386
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Shopp 432Шоооопеее праиш се на по-по че НАЙ-"УМЕН"Ако беше реализиран Южен Паток 2-3 "Кубика" щяхме да ползваме ние. Останалите щяха да отиват към Гърция(ако иска), Южна Италия(Италианци държаха 50% от Патока като инвестиция и искаха голямо собствено потребление), Сърбия, Австрия (Ако иска), Северна Италия, Унгария(ако и е по-евтино от Северен ПатокЗа БеляНЕ съм съгласен но поради технически причини не политически а не говорим изобщо за икономикаОстатъците от Армията намалиха МИГРАНТИТЕ
385
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шоппе, когато армията ни беше 100 000 имахме право на ВПК, което имаше нетен годишен приход колкото ни е днес целият държавен бюджет, да не говорим за такива неща като артилерийския симулатор който беше ЕДИНСТВЕН в света и тук се обучаваха от цял свят, а сега дадохмее плановете му на други, които да събират такси за обучение, а ние го закрихме. А както В МОМЕНТА се вижда, без кашици и кльонове В МОМЕНТА ни ядат. Само се разходи вечер около ЦУМ в София, или в Харманли и ще видиш за какво е армия
384
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
428, каквато ти е фразата "... се стреми да бъде може да оцелее...", такъв явно ти е и акълът. Русия няма нужда да оцелява чрез издръжката и инвестирането Крим - ако бяха толкова зле в Русия, нямаше да инвестират толкова пари. Да не говорим, че не Русия анексира Крим, а Крим се присъедини към Русия по собствено конституционно желание. Същото желание имат и в незаконно задържаните територии на изток от Украйна - не е зле да попрочетеш малко международно право. Също и основите на икономиката.
383
4
 
3
 
! Отговори
SS преди 7 години
"Знае ли Борисов колко ще загуби България"....боли го уяя..
382
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 428Глупаво изказване сооориУмнико в РФ(втората в света страна след ЕС допускаща Гастербартери) има от 8 до 10 милиона чужденци работещи ЛЕГАЛНО на руска територия. Тоест на тях им липсва както прираст на населението така и бройки население да задоволят сегашните им икономически потребности от работна ръка. Имай предвид че Запада изсмукава по поне 10 000 мозъци и/или по-добре подготвени висшисти всяка година. Тоест Тяхната образователна система действа. Разрастване ДА - Икономическо
381
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 426Ами да не беше коментирал вместо да пишеш глупости
380
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една империя каквато путинова Русия се стреми да бъде може да оцелее единствено като се разширява териториално. След анексията на Крим и войната в Източна Украйна Запада даде на Русия да се разбере, че няма да позволи ново териториално разширение. На жизнеспособни ономически блокове Русия не е способна. Остава и да вегетира и да си мечтае, че ЕС и НАТО ще се разпаднат врамките на гофина-две или, че САЩ ще фалират.
379
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Shopp 424Шопе Политическия ЕЛИТ(Пърдон Продажни Невевстулки) направи точно това.Спрете Южен Паток - Определено МИНУС за нас Украйна иска ли или не тези обеми да минават през нейна територия?Направете Бази на САЩ и дори си затрийте Армията и дори плащайте на САЩ/Полша да ви пази - Ядрените Искандери в Крим са насочени като минимум към командния център до Варна. От 1990 до 2015 към нас постоянно не беше насочено ядрено оръжие.СанкцииФлотилии2% за оръжие Какво ли още не измислиха
378
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
415, Русия, викаш, няма потенциал? Абе не би трябвало изобщо да коментирам, както не коментирам и други вицове, ама... Няма финансов - четирите най-големи американски финансови компании са собственост на руснаци, а за приходите от т.н."санкции" можеш и сам да си намериш статии. Демографски - Русия дори войните си печели именно благодарение и на демографския си потенциал. Научен - "бащата" на химията не е руснак сигурно, Русия не е първата, създала стабилна инсталация за плазма ("Токамак")...
377
2
 
7
 
! Отговори
Ридус - пидус преди 7 години
През 1990 България бе продадена на САЩ. Никой нищо не ни е питал. Единствената уговорка, е да се запази руската номенклатура непокътната. Днес агентите на КГБ се надпреварват да слугуват, без значение на кого. така са ги учили и подбирали.
376
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 417Умнико БВП на Русия е намалял за последните 3 години с 5-7% общо Като над 30% от физическия експорт даващ по онова време до 80% от приходите беше износ на Нефт и Газ.Доста производители на Петрол имат подобна СБЪРКАНА данъчна/икономическа политика. сега рашките променят това. Тоест приходите от Петрол като са 30% от физическия износ да генерират 30% от доходите. Да това увеличава данъците в другите области но да кажем че Русия ще Фалира? Едва ли Имат Евтини суровини за продажба
375
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дървени фолософи, убягва ви една наистина дребна подробност. След 50-100 години Русия ще я има със сигурност. Но виж, за българите не се знае. Дори по-лошо, от бан твърдят че едва ли ще са останали българи по тия земи... За това мислете, а не си завирайте **** там дето големите си мерят ***овете.
374
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички, които утре ще празнуват и милеещи за комунизма и русия им пожелавам да се наврът там от където са излезнали първоначално - от на майка им *******!