Путин на крака при Ердоган, ще има ли ново партньорство?

Курсът на Анкара се промени на 180 градуса
10 окт 2016 10:00,
121
Путин на крака при Ердоган, ще има ли ново партньорство?
Снимка: Reuters, архив

Днес руският президент Владимир Путин ще направи посещение в Турция, което се очаква да направи Анкара отново ключов партньор на Москва в Близкия изток. Основно събитие вероятно ще бъде предвиденото подписване на спогодба за изграждане на газопровод "Турски поток" - не по-малко значение обаче има геополитическият дневен ред, пише "Комерсант".

В контекста на предприетото от сирийската армия с участието на руска авиация настъпление срещу Алепо Москва държи да си гарантира подкрепата на Анкара, която си остава член на западната коалиция, но избягва да критикува Русия.

"Съответно при нарастващия натиск върху Москва от страна на Запада евентуални договорки с президента Ердоган може да отворят за руското ръководство възможности за дипломатическа контраигра със Запада", посочва вестникът.

Освен това ръководството на Русия се стреми да убеди Анкара да затвори каналите, по които получава помощ блокираната в източните квартали на Алепо въоръжена опозиция, разчитала досега именно на турската подкрепа, добавя "Комерсант", цитиран от BBC.

Курсът на Ердоган се променя на 180 градуса, което поражда въпроси - най-вече дали Турция е надеждна ако не като съюзник, то поне като партньор на Русия, пише в редакционен коментар "Независимая газета".

Западните експерти не виждат траен и надежден партньор на Москва в лицето на Анкара, независимо че както се твърди, между Путин и Ердоган има много прилики. И двамата се смятат за бащи на нацията, и двамата имат скептично отношение към Запада, недолюбват опозицията и недържавните медии. С една дума, между Москва и Анкара може да има само тактическо партньорство особено защото Русия не може да предложи на Турция повече, отколкото западните страни, се казва в материала.

Руско-турският конфликт открои една ясна тенденция от последните години: враговете на Русия се множат, а истинските приятели не стават повече. Днешните партньори и съюзници на Русия най-често са съюзници по интереси. Защото Русия не успява да формира някаква общност от страни, обединени с нея от общи ценности, принципи и стремежи, констатира "Независимая газета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: путинЕрдоганвизита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
5
 
! Отговори
Киро преди 7 години
Защото виждат в русия светло социалистическо бъдеще.
40
7
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Най-обичам индивиди, които не са стъпвали в руската ***, или са го правили преди 30 години да ме убеждават в предимствата на руския начин на живот. И то от европейска България.
39
6
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
До Боби....................80% от РФ население е Градско за останалите съм почти 100%..Боби, боби, лъжеш повече и от Путин! Стига с тая долнопробна пропаганда. дори в русия ще ти се смеят!
38
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Киро 43Изложи се Киро като Кифладжия80% от РФ население е Градско за останалите съм почти 100% че наистина ползват септични ями за да се отърват от бубуто.ами то и в България е така 90% поне от селата нямат Черен Водопровод а колко са тези дето имат черен водопровод имат пречиствателни станции?
37
1
 
2
 
! Отговори
Ами преди 7 години
До Учителя 45Те по това много си приличат.
36
4
 
6
 
! Отговори
А преди 7 години
Уста в уста ще се целуват ли ?
35
10
 
5
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
Ердоган да внимава, защото договорите сключени с руснаците, не струват даже колкото хартията, върху която за написани.
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са ония ,които ходят на крака при Ердоган.Необяснимо е как го прави.Ей богу, незнам. Този човек никога не изглежда глупаво.Винаги е заема централно място в световен план.Респектиращ и влиятелен.
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Човек.......Русия е световна сила , авелигата Б-я евогейска такава къде е. Колко подводници имаме ние и колко те, да не би ние да сме постоянен член в СС на ООН....Русофилите сте били, човеци! Не знаех и може да се спори по въпроса, но защо сравняваш подводниците на България и килата и с тази на Русия? Сравни ги със САЩ! Защо не го правиш? Ние нямаме претенции да сме световна сила, нямаме претенции да диктуваме на света да живее така, както ние разбираме за правилно. Както го прави ***
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КАКВО МОЖЕ ДА ДАДЕ "гиганта" ЕСТАМ СЕ КАРАТ КАТО МАХЛЕНКИ
31
4
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
До хохолите ***..............До Ха- ха- ха ти си укрофашист ами *** там, какво правиш тук?Тук ми е Родината, за разлика от теб. И не си в състояние да нареждаш кой къде ще ходи. А ако има някъде фaшиcти, то те са в Кремъл а най-гланият е на снимката.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И БОКО ХОДИ НА КРАКА ПРИ ЕРДОГАН, НО СЕ ВЪРНА С ПРАЗНИ РЪЦЕ. И КОЙ ЗНАЕ ЗАЩО ХОДЕШЕ РАЗКРАЧЕН.
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До gtf................До хахаПутин е политик, не корумпирано мекотело без грам мозък, като вожда ти от Банкя.......Путин е психопат и масов убиец, а банкянската Тиква е негов пудел!
28
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До kiroЕдинственото което прави Русия след Предишната Криза с Украйна когато Русата фурия спря целия газ за Европа е да не се повтори същото в пълен или частичен вариант. Северен Поток е наред и даже се разширява. След осигуряване на "южния коридор" програмата е изпълнена. А Украйна ще го д у х а окончателно.
27
5
 
11
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Страхотно заглавие. Само да ви кажа че Путин е И на световен енергиен форум там. Нали знаете че Путин работи в името на народите, не за лични облаги?! Като казвам работи - значи работи, прави нещо, което има резултат. Щото има и такива дето ходят насам-натам, но...... абе те си знаят защо.
26
5
 
10
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До хахаПутин е политик, не корумпирано мекотело без грам мозък, като вожда ти от Банкя.
25
11
 
6
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Единственото което прави жужи плешивий е да да се върти около гиганта ЕС като дете около майка си, с цел да отскубне някой евро за бонбони. Дори е способен да го налапа на султана само за да си навие на ината руски.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kiroКирлив Кирчо, политика бистри.
23
6
 
5
 
! Отговори
хохолите капут преди 7 години
До Ха- ха- хати си укрофашист ами *** там, какво правиш тук?
22
12
 
7
 
! Отговори
ATAKA преди 7 години
DA ZAPAZIM CQLA VE4NOST V DU6ITE SI OMRAZATA NI KAM TURCITE. TOVA 6TE POMOGNE ZA PROSPERITETA NA BALGARITE. ATAKA NAD VSI4KO