След атентатите: Затягаме охраната и мислим мерки

Властта се събира на заседание заради терора в Берлин и Анкара
20 дек 2016 12:22,
38
След атентатите: Затягаме охраната и мислим мерки
Снимка: БТА

България засили охраната по границата с Турция след вчерашния атентат в Анкара, обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова. 

Заради терора в Берлин и убийството в Турция властта се събира на заседание, за да прецени дали се налага въвеждането на мерки за сигурност у нас и какви.

Още по темата

"Още вчера сме засилили охраната на границата с Турция на по-висока спепен на бдителност за органите", каза Бъчварова. Тя съобщи, че може мерките да бъдят засилени и по дипломатически път. 

"На заседание на щаба, който имаме със службите и военно министерство, ще преценим дали има нужда от спешни мерки заради това, което виждаме в Германия и Турция", каза вътрешният министър в оставка. 

Тя обясни, че не може да каже дали според нея се налага засилена охрана в страната ни, защото няма цялата информация.

"Когато съберем информацията от всички възможни източници, с които държавата разполага, ще преценим", каза тя.

Бъчварова не можа да коментира информация, че група бежанки с деца са били оставени свободно в столичния район "Люлин" в близост до 9 РПУ. Тя обаче обеща да провери информацията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бдителност за органите", каза Бъчварова.................. Разбрахте ли нещо щото аз не. Какви органи каква бдителност? Значи според това което разбирам трябва да си пазите органите. Но кои по точно шипченката не уточнява. Те органите се делят на много групи *** шипченката. Да не става въпрос за полови органи? Щото ако са ние си ги пазиме и без твойто напомняне!
27
0
 
1
 
! Отговори
pin4o преди 7 години
mislete de nali zatova vi plashtame - no i samo sas mislene ne stava triabva i deistvia i xora da se angazirat
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая в оставка взе да го раздава АКТИВНО ? интересно до сега къде беше ?
25
0
 
6
 
! Отговори
Бай Хасан преди 7 години
Аз не знам защо са се събрали тези "мижитурки от властта"да демонстрират някаква дейност за пред хората, след като добре знаят че дори да бяха дошли у нас всички терористи на ИДИЛ,не биха могли да направят и половината от това което ниесами /без ничия помощ/си направихме в ХИТРИНО . . .
24
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
".....мислим мерки" - E точно това най-не ви се отдава! То не е същото като да мислите за 20-а заплата!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Deistvia sigurnost ne schte prezenim prasni prikaski rumjano deistvia profi polizia
22
0
 
12
 
! Отговори
хей преди 7 години
Засилването на охраната да не би да е в увеличаване на броя на посрещачите, наричани гранична полиция? Предлагам на Бъчвавра да им раздаде и знаменца със знамето на Пророка и надпис "УЕЛКЪМ!"...
21
1
 
11
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Ха-ха-ха ! Нали всички ги виждаме тези затегнати мерки ! По сто и петдесет нелегални залавят на ден Сърбите по границата си с България ! Това е при затегнатите мерки и оградата ви и полицията ви по турската граница !
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си спомням точно годината (2011 или 2012), когато Путин каза това, но си спомням думите му: Светът навлиза в период на засилена турболентност.
19
0
 
3
 
! Отговори
PD до 22 преди 7 години
Много добро наблюдение и свързване на факти. През полския национализъм, е една от центробежните атаки по посока разделяне на европа. Полша е подконтролна на .1. и има силни позиций и подкрепа в .2. И държавата .1., и организацията .2. са всред идейните организатори на атентатите, които лесно приписват на ислямисти. То не че не са си отглеждали и такива, като в пакистан например. А пакистан е подконтролен на ?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз може само да мисли, но може и да не мисли!?
17
1
 
6
 
! Отговори
PD преди 7 години
Динамиката на политическите процеси в световен мащаб е толкоз голяма, че представата на политиците ни, а и на много хора, за предизборна подготовка, избори, консултации, кабинет е безвремие. Няма такава инертност, на политическата система и родния ни елителит, и тази му несъстоятелност много скоро ще бъде показана в реалните събития, които предстоят. Дано поне прецедента ни се смени, преди това. Не че очаквам нещо много от новия, но сегашния ще стои много нелепо на фона на събитията.
16
0
 
7
 
! Отговори
към PD преди 7 години
"Дали е случайно че камиона е с полска регистрация. Едва ли. Скоро ще се появи следа и по тази линия."=========Като чета това (вчера по обяд) и мисля, че следи вече има: ЕП обвинява Полша в пренебрегване на основните европейски ценности и заплашва с въвеждане на санкции срещу Варшава, чак до лишаване от правото на глас в Европейския съвет.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази куха лейка вместо да затвори границите, щяла да мисли мерки. Пфу!
14
1
 
11
 
! Отговори
българина преди 7 години
Народа ще ви измисли на следващите избори и това ви ужасява и плаши, предатели долни. На следващия базар вашите деца да останат там
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя обясни, че не може да каже дали според нея се налага засилена охрана в страната ни, защото няма цялата информация..............е,когато талибаните си дадат информацията,ще сме вече във въздуха. който оцелее - в тюрбани и бурки. никой политик ли не осъзнава как планово искат да мюсюлманизират красивата ни цивилизована европа?
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора стига сте трили коментари. Така не мога да разбера какво е мнението на хората в България за случващото се.
11
1
 
15
 
! Отговори
cxzxzcxzc преди 7 години
Мярката е само една, стрелба на месо по мръсните гранти още на границата, след 40-50 на земята, много бързо ще се разчита и другите ще спрат. А да и парични награди за стрелците и военни ордени. Така много бързо всичко ще се подреди.
10
1
 
16
 
! Отговори
Мдааа преди 7 години
Мисленето не ви се отдава!Вие сте по взимането и укриването!Махайте се!
9
1
 
12
 
! Отговори
PD преди 7 години
Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак.Атентати като този в Берлин, нямат логика на родна почва. Те целят, да формират реакция в централна европа. За нас, ще останат бунтове в центровете и др. бели. А и новини, като хулигански прояви на Българи, щото да се ядосваме, а европейците да се настройват против нас и новите членове. Дали е случайно че камиона е с полска регистрация. Едва ли. Скоро ще се появи следа и по тази линия. А че терориста е пакистанец, е ясно защо? Или още не?