Кървавият атентатор от Берлин – застрелян в Милано

Анис Амри е бил убит в престрелка в Милано
Обновена: 23 дек 2016 12:25 | 23 дек 2016 11:51,
99
Кървавият атентатор от Берлин – застрелян в Милано
Снимка: Facebook

Тунизиецът Анис Амри, заподозрян за атентата в германската столица Берлин в понеделник, е бил убит в престрелка полицията в Милано, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Италианският министър на вътрешните работи Доменико Минити ще даде пресконференция, която ще започне след броени минути, в 11.45 ч. българско време.

Според първоначалните информации мургав мъж на видима възраст между 20 и 30 години е бил спрян в 3 часа през нощта при рутинна контрола на площад "Първи май" в северния квартал Сан Джовани .

Служители на реда са поискали той да покаже документ за самоличност, вследствие на което заподозреният е извикал „Аллах Акбар“ (Аллах е велик, б.ред.) и е стрелял по двама полицаи, съобщи германското Spiegel, като се позова на Corriere della Serra. 

Службите по сигурност са отвърнали на огъня и са го улучили смъртоносно. Един италиански полицай е бил ранен.

Вътрешният министър на Италия потвърди, че убитият е именно заподозреният за атентата в Берлин.

"Нямаме никакви съмнения, че Амрил е бил убит", заяви Доменико Минити на пресконференция. Самоличността на 24-годишния тунизиец е била потвърдена от пръстови отпечатъци, съобщи Reuters, като се позова на източник от италианската полиция.

Броени минути по-рано датската полиция съобщи, че мъж, отговарящ на описанието на Амри, е бил забелязан в град Олборг, Северна Дания, предаде още Reuters. Тя обяви, че провежда операция, и призова хората да избягват района.

Германската полиция извърши нов обиск в джамията в квартал Моабит в Берлин, където Амри е бил забелязан във вторник сутринта, предаде ДПА, като се позова на свой репортер на място.

На свой ред хамбургската полиция съобщи, че разследва дали Амри не е убиецът на момчето от Алстер – случаят разтърси Германия преди няколко месеца.

Тогава ислямист наръга до смърт 16-годишно момче, което се разхождало край реката с приятелката си. Според разследващите е възможно убиецът да е Анис Амри.

Междувременно федералният министър на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер съобщи, че според следователите терористичната атака в Берлин „с голяма вероятност“ е извършена от основния заподозрян - тунизиеца Анис Амри.

"Можем да съобщим, че имаме нова информация, според която заподозреният с голяма вероятност е истинският извършител“, заяви министърът пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Анис Амри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната false flag operation. Да бяха сменили сценария, че този вече се изтърка.А овцете си блеят преди заколение, с песнички и плакати от сърца на мястото на трагедията.
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как можаха да убият кроткия лекар или инженер, адвокат...невинен горкият..
38
1
 
10
 
! Отговори
алтер швабе преди 7 години
Това малкото арабче му викат пушечно месо. Там където се дялка падат трески (немска поговорка).
37
7
 
17
 
! Отговори
f преди 7 години
Полицията го е спряла за проверка. Значи е бил на 1 м. от полицаите. Стрелял е, а няма ранен или убит полицай. Освен това още от 19 годишна възраст Анис е бил в приюти за бежанци. Кога е взел книжка, за да кара толкова дълъг камион в такъв голям град като Берлин. И не е могъл сам да убие шофьора- поляк висок 1,90 и тежащ 120 кг. На мен не ми е ясно.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи всичко е наред и другите придошли са миролюбиви, работливи приятели:-)Не бе, базикам се.
35
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ МАЙ ГЕРМАНЦИТЕ ОЩЕ НЕ ЗНАЯТ КОЙ Е ИЗВЪРШИЛ АТЕНТАТА, АМА ОБВИНИХА ТОЗИ, ЗА ДА СПАСЯВАТ УВИСНАЛИЯТ РЕЙТИНГ НА КАНЦЛЕРКАТА.
34
3
 
23
 
! Отговори
Чико преди 7 години
Още от началото казах, се до 23. ще приключат случая, за да успокоят малко народа, за да не ги избеси по стълбовете. Тоя гръмнатия е бил толкова шофьора на камиона колкото и аз.
33
1
 
4
 
! Отговори
Между редовете преди 7 години
До Анонимен 37Бай ти Рашо изглежда добре чува петела, а не е заблуден, като тебе от "блясъка" на евроатлантическите "ценности" (за малко да кажа съкровища). Кой ще им бутне на италианците иначе 20 млрд. ? да оравят "крена" в банките си? Само помисли, кога са го свитнали карабинерите.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако предполагаемият атентатор от Берлин не е стрелял срещу проверяващите карабинери, е нямало да бъде убит. Така че не се чудете защо са го застреляли, преди да проверят самоличността му. Не се съмнявам че това е същият който се е врязал с камиона в тълпата в Берлин, след като и италианският министър на вътр. работи го оповести официално. Но възникват много въпроси -напр. как тунизиецът е влязъл в Италия без док. за самоличност или с фалшив такъв? Как се е промъкнал в Дания, как е напуснал Германия след атентата...... и изобщо излиза, че италианската полиция е най -будната в Европа: )
31
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тук кутевската измеет се е е превърнала в разбирачи по всички въпроси.
30
0
 
23
 
! Отговори
mery преди 7 години
Карабинерите и италиянската армия не си играят, охраната е много стабилна! За всеки туристически обект пропускателен режим и скенери, а в историческите центрове на Болоня и Флоренция пролетта се разхождаха карабинери, военни с автомати и бронирани машини. Никой не притеснява туристите, но всяват респект и наблюдават!
29
12
 
37
 
! Отговори
Бай Рашо преди 7 години
Не съм предполагал че администрацията на Меркел ще паднетолкова ниско, за да представя "нарочени" от нея хора за мнимиатентатори, към които няма оповестени никакви ПРЯКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА във вината им !?Спете спокойно деца, за Коледните празници !Г-жа Меркел и шайката около нея обезвредиха всички лоши чичковци !?До следващия кървав атентат в Европа . . .
28
9
 
21
 
! Отговори
Мм Даа преди 7 години
Трупата на кукления театър илюминат този път се издъни ,повечето хора вече не са толкова наивни колкото си мислите.Този "атентатор" въобще не е напускал Италия неизвестните ги оставям на вас да помислите.Само ще кажа че всички атентати си приличат като две капки вода и как всички отиват да правят атентати с документи за сомоличност.
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази диверсия продължава поне от "сухия режим" на Горби, та досега. Явно е много успешна.
26
0
 
13
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Дори да не е ТОЙ,то той е друг ТОЙ ,така,че се случват нещата!
25
6
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
До 29Добре, че в България има във всяко село казанки за варене на ракия. Макар че и тях щяха да закрият с евродиректива.Иначе по алкохолизъм не отстъпваме на руснаците. Апропо видяхме и англичаните, че не пият никак малко.А, случката с "Бояришник" силно прилича на диверсия ...
24
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ако ЕС се разпадне (което е ужасно слабо вероятно), та какво - "Боярищник" ли ще поевтинее, другари, че такава радост?ЕС няма да се разпадне, дори руските политици не искат това. Имат там влогове, вили, децата им живеят там... Грам интерес нямат.
23
6
 
51
 
! Отговори
Евротолераст преди 7 години
Бързо да се организират протестни митинги с букети, мечета, сърчица, тениски и лозунги "Welcome Refugees" и топло какао срещу зверското убийство на момчето-бежанец"! Да се самосезира и Миланския Хелзински Комитет! Да се докаже, че убилия го полицай е ислямофоб и да бъде съден по бързата процедура! Убития - Човек на Годината, или поне на месеца!
22
2
 
23
 
! Отговори
ваш Вергил преди 7 години
Обажда се и те си знаят работата.Тифозите също допринасят тези маймуни да не си развяват коня,палки ,ножове,пистолети.Тъй че,шебеците много трудно ще си развяват коня в Италия!
21
9
 
57
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Всички ужаси, които наблюдаваме са единствено благодарение на Европейския съюз!Всички терористи са араби и мюсюлмани! Щеше ли да има терористични актове ако не се пускаха мюсюлмани и араби? Естествено че НЕ!Щеше ли да има изнасилвания и ужаси от този род ако не се пускаха араби, пакистанци, афганистанци и прочие? Отговора отново е НЕ!Мултикултурата е антиприродна като система, подобно на комунизма. Господ е създал хората различни, но новите комунисти в Брюксел са явно над природата и Бог!