Кървавият атентатор от Берлин – застрелян в Милано

Анис Амри е бил убит в престрелка в Милано
Обновена: 23 дек 2016 12:25 | 23 дек 2016 11:51,
99
Кървавият атентатор от Берлин – застрелян в Милано
Снимка: Facebook

Тунизиецът Анис Амри, заподозрян за атентата в германската столица Берлин в понеделник, е бил убит в престрелка полицията в Милано, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Италианският министър на вътрешните работи Доменико Минити ще даде пресконференция, която ще започне след броени минути, в 11.45 ч. българско време.

Според първоначалните информации мургав мъж на видима възраст между 20 и 30 години е бил спрян в 3 часа през нощта при рутинна контрола на площад "Първи май" в северния квартал Сан Джовани .

Служители на реда са поискали той да покаже документ за самоличност, вследствие на което заподозреният е извикал „Аллах Акбар“ (Аллах е велик, б.ред.) и е стрелял по двама полицаи, съобщи германското Spiegel, като се позова на Corriere della Serra. 

Службите по сигурност са отвърнали на огъня и са го улучили смъртоносно. Един италиански полицай е бил ранен.

Вътрешният министър на Италия потвърди, че убитият е именно заподозреният за атентата в Берлин.

"Нямаме никакви съмнения, че Амрил е бил убит", заяви Доменико Минити на пресконференция. Самоличността на 24-годишния тунизиец е била потвърдена от пръстови отпечатъци, съобщи Reuters, като се позова на източник от италианската полиция.

Броени минути по-рано датската полиция съобщи, че мъж, отговарящ на описанието на Амри, е бил забелязан в град Олборг, Северна Дания, предаде още Reuters. Тя обяви, че провежда операция, и призова хората да избягват района.

Германската полиция извърши нов обиск в джамията в квартал Моабит в Берлин, където Амри е бил забелязан във вторник сутринта, предаде ДПА, като се позова на свой репортер на място.

На свой ред хамбургската полиция съобщи, че разследва дали Амри не е убиецът на момчето от Алстер – случаят разтърси Германия преди няколко месеца.

Тогава ислямист наръга до смърт 16-годишно момче, което се разхождало край реката с приятелката си. Според разследващите е възможно убиецът да е Анис Амри.

Междувременно федералният министър на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер съобщи, че според следователите терористичната атака в Берлин „с голяма вероятност“ е извършена от основния заподозрян - тунизиеца Анис Амри.

"Можем да съобщим, че имаме нова информация, според която заподозреният с голяма вероятност е истинският извършител“, заяви министърът пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Анис Амри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
39
 
! Отговори
ваш Вергил преди 7 години
Много ясно,че италианските карабинери ще го застрелят,това да не са техните колеги от Европата,които след всеки атентат се държат като гейчета и носят плакати със сърца и призовават за любов с техните убийци.Италианските полицай винаги са на готови,мафията ги държи винаги във форма!Да не забравяме и мафията,представете си един търговец да бъде заплашван от един от тия ***,човека плаща рента на мафията.
19
4
 
57
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
Берлин, Милано... Колко българи могат да си позволят да обикалят Германия и Италия като този 'бежанец'? Ние сме по-зле от бежанците!
18
0
 
33
 
! Отговори
СТРАХ преди 7 години
ZDF: След нападението в Берлин всеки четвърти германец избягва струпването на хора
17
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим винаги е бил руски, дадоха го като административна единица на Украйна в СССР и сега се върна в Русия. Русия си върна зестрата след развода.
16
3
 
56
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Интересното е, че този го знаят, че е терорист, съден е в Италия и се разхожда из цяла Европа като царче.Абе, какви са тия европейски системи за сигурност ????Да не говорим за това, че варианта - убит е най-удобния за Меркел и евротолерастите.Убит - значи край на разследването. Ако беше заловен жив можеше да разкаже някои нелицеприятни неща за евроатлантическата псевдодемокрация.
15
2
 
42
 
! Отговори
ЕС- империя на злото преди 7 години
Това е поредния пример за безумието и предателството на евроге*овете от Брюксел!Желанието им да създадат империя чрез подмяна на населението дава кървавите си резултати.Последната мярка насочена срещу населението е, ограничаване притежанието на автоматично и нарезно ловно оръжие, за да се ограничи тероризма видите ли.Нима тази оркаа, която е била в престрелка с полицията е с регистрирано оръжие?Нима има терористичен акт с регистрирано оръжие? Вместо хората да се пазят, те ги обричат на гибел!
14
0
 
19
 
! Отговори
Европа май преди 7 години
Дания, Италия...бе вие къде се намирате?
13
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКрим е руски. Въпросът е затворен.
12
3
 
25
 
! Отговори
M преди 7 години
Най добрата Коледна новина.Евала на италианските полицаи.
11
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Паспорти, отпечатъци, всичко им оставил, даже извикал. Полицай да си в Европа с такива престъпници. У нас нищо не остават.
10
0
 
24
 
! Отговори
Един резак преди 7 години
по-малко.
9
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 10 RUSSIA the best: "Напълно е възможно атентатора все още да е жив и здрав..." и да се намира в Кремъл !
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей, гонят ги из цяла Европа. Европейска работа.
7
4
 
42
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Напълно е възможно атентатора все още да е жив и здрав , поне с такова впечатление оставам от тази статия.
6
2
 
30
 
! Отговори
Чегевара преди 7 години
Тука има ,тука няма терорист ! Убили го ,пък го преследват, въобще пълно безсилие на службите !
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто тоя си е типичен... Още много такива ще бъдат забелязвани на различни места.
4
2
 
21
 
! Отговори
ПНХ преди 7 години
До 2Това за Ангола някак си съм го пропуснал,но одобрявам.Оказва се,че някои африканци знаят как да се държат като "бели хора",за разлика от мнозина европеиди.
3
1
 
48
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
"Бил убит в Милано ..Броени минути по-рано датската полиция съобщи, че мъж, отговарящ на описанието на Амри, е бил забелязан в град Олборг, Северна Дания"Този да не се е телепортирал ?
2
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами така е, като си забравя паспорта, те тия дето си забравят паспортите под седалките винаги ги убиват. А тоз дори за няколко минути се телепортирал от Дания в Милано за да го убият.
1
1
 
34
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Много реалистично :)