След възхищението... признанието на Тръмп: Русия е проблем!

Посланичката на САЩ в ООН: Те се опитват да разпънат чадър над Асад
6 апр 2017 11:00, Елка Василева
199
След възхищението... признанието на Тръмп: Русия е проблем!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп гледа на Русия като на проблем. Това става ясно от изявления на посланичката на САЩ в ООН Ники Хейли, предаде Франс прес.

"Критикувала съм Русия повече пъти, отколкото мога да преброя, защото ако те правят нещо, което не ни харесва, ще им го казваме", каза четирийсетгодишната консерваторка на международен женски форум в Ню Йорк.

Още по темата

"Те направиха разни неща с Крим и Украйна... а сега се опитват да разпънат чадър над Башар Асад. Това са неща, които няма как да подминем", заяви тя.

"Имах разговори с президента, по време на които той каза, че смята, че Русия е проблем", добави Хейли.

При все че президентът на САЩ неведнъж е изразявал възхищение и "уважение" към своя руски колега Владимир Путин, Ники Хейли е критикувала Москва и преди. През последния уикенд например тя увери, че действията на Москва срещу Киев и евентуалната руска намеса в американската изборна кампания може при нужда да бъдат наказани, посочва АФП.

"Смятаме, че е време руснаците да помислят наистина добре дали да продължат подкрепата си за режима на (сирийския президент Башар) Асад", каза държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън след предполагаемата химическа атака в Сирия във вторник. Според него "няма никакво съмнение", че "сирийският режим под ръководството на Башар Асад е отговорен за тази жестока атака".

На 11 и 12 април Тилърсън ще разговаря в Москва с руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Доналд Тръмп нарече нападението, приписвано на режима в Дамаск, публично оскърбление към човечеството и заплаши да премине към действия в Сирия, добавя АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Чичо Саммечти и научна фантастика а на *** ще и паднат зъбите ако някой успее да влезне в москва ще разбереш какво прави мирния атом
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците в колабса си и със статута си на бивш световен господар барабар с абортир алия им нов световен ред пробваха стратегията на въртене на опашка към Русия но Масква не вярва на сълзи и сега пак почнаха да влачат слюнка бяс и лига :D Ама няма мъдки за война така че да си трайкат докато Раша си играе на конче
134
2
 
2
 
! Отговори
? преди 7 години
Тръмп разбира сега ОНОВА, което ние разбрахме още преди 2 години:1.Путин отиде в Сирия да ЗАЩИТИ АСАД, а не да се бори с ИД.2.Обама не изпрати войски, защотот разбра, че Путин иска СБЛЪСЪК: САЩ са против Асад, Путин избива противници на Асад.3.Сега като се срещне с Лавров, Тръмп може би ще е подготвен, че Лавров ЛЪЖЕ и отрича хлоднокровно, както и Песков, както и говорителката на Путин Мария.Две цели има Путин: или да се УСТАНОВИ завинаги в Сирия( както руснаците 1944 - като "освободител") и
133
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблем са петродоларът и продажбите на оръжие за Саудитска Арабия, с което налагат салафизма на целия Близък Изток.
132
1
 
9
 
! Отговори
до Укранците преди 7 години
Укр. са вече без визи за ЕС!-----Верно, бе!Сега, в рамките само на година 25% от населението на 40 милиона Ук. ще напуснат "Свободна и Процъфтяваща" Ук. завинаги!Първи ще са висококвалифицираните специалисти от всички области на науката, културата и IT технологиите!След тях, средния бизнес и средните специалисти от производството и промишленоста!А, и да не забравяме труженичките от най древната професия и наркодиларите!Е, мечтата им се сбъдна, ами сега???Путин е виновен.
131
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, и САЩ направи "разни неща" в Иран, Ирак, Египед, Сирия, Виатнам, да напомня и какво направи в Япония и още не е съдена за него. Вкараха едни хорица в ЕС, заради война, която създадоха за да не сключи ЕС търговско споразумение с Русия, напълниха ни с бежанци, а сега се правят на миротворци. Как го казваше дамата горе- е като правите"разни неща, ще ви ги казваме" право в очите. Този свят е и наш. Принадлежи на всички хора, не само на американците, не знаехте ли!?
130
6
 
9
 
! Отговори
ф преди 7 години
Елена Йончева е талибанка.
129
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай ушaнките бай Дончо!
128
2
 
9
 
! Отговори
Украинците преди 7 години
са вече без визи за ЕС! Интересно, кога този сайт ще го публикува!
127
17
 
11
 
! Отговори
Чичо Сам преди 7 години
Има Русия - има проблем. Няма Русия - няма проблем.
126
18
 
11
 
! Отговори
тръмпи преди 7 години
мачкай руснаците! Хак да им е газа!
125
0
 
9
 
! Отговори
NE SI MNOGO UMEN преди 7 години
До Анонимен 165 NIKOI ,NIKOGA NE E VAZHVALIAVAL TRAMP-NAIASNO SME S AMERIKANSKATA STRATEGIA, A TRAMP E EDNA PIONKA -TAKAVA KAKVATO SA VSI4KI PREDI6NI PREZIDENTI NA USA.
124
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите възхваляващи Тръмп да не ги повали някакъв мор? Къде изчезнаха?
123
0
 
10
 
! Отговори
OTKRIHME AMERIKA ! преди 7 години
NI6TO NOVO POD SLANCETO, OBRATNITE ZAVOI V POLITIKATA NA USA SA POZNATI - EDINSTVENNATA IM ME4TA E SVETOVNO GOSPODSTVO S CENATA NA VSI4KO. AMERIKA NE SE UPRAVLIAVA OT PREZIDENT, AMERIKA SE UPRAVLIAVA OT ILIUNINATITE I TEHNITE LOBISTI V SENATA.
122
2
 
7
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Тръмп вдига големи пушилки с противоречивите си изявления,но от друга страна действа тихомълком и доста ефективно.Вместо да се конфронтира пряко с Русия просто завладява големи територии в Сирия(чрез кюрдите).
121
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствено в България, Куба и Северна Корея се възхищават на Русия щото им е толкова ...
120
6
 
13
 
! Отговори
extremist преди 7 години
евентуалната руска намеса в американската изборна кампания може при нужда да бъдат наказани - KAK TAKA СТАНА ЧЕ ТАЯ "ВИСОКО" ТЕХНОЛОГИЧНА ДТРЖАВА САЩ ДОПУСНА ЕВНТУАЛНА РУСКА НАМЕСА В ИЗБОРНА КАМПАНИЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ???
119
3
 
15
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Тръмповидния много бързо смени "предавката" под "мекия натиск" на ЛГТБ сенаторите в сената!Първо омекна с казуса "бежанци"Второ - с медецинското осигуряване на Обама (Обамакеър)Трето с така наречената "борба с тероризма"Четвърто Предаде/продаде съветника си по Национална безопастност Майкъл Флин на разтерзание на противниците си!Не е чудно, че дори Джиймс Матис (Бясното куче) и доста от близкото му обкръжение промениха риториката си в полза на противниците на Тръмповидния!Много издънки бе
118
4
 
18
 
! Отговори
extremist преди 7 години
КОГА САЩ ЩЕ ИЗПЛАТИ РЕПАРАЦИИ НА ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ ДЪРЖАВИ ОТ ПРЕДИЗВИКАНАТА СВЕТОВНА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА 2008г ?
117
2
 
16
 
! Отговори
extremist преди 7 години
КОГА ЩЕ СЕ ИЗНЕСЕ САЩ ОТ ОСТРОВ ОКИНАВА ?!