Северна Корея готова за война, ще отвръща на ядрена – с ядрени удари

Напрежението между Пхенян и Вашингтон се покачва
22 апр 2017 10:18, Александър Попов
221
Северна Корея готова за война, ще отвръща на ядрена – с ядрени удари
Снимка: Reuters

Северна Корея е в готовност за война. Външното министерство на страната съобщи, че страната е миролюбива, но е готова да прибегне до крайни мерки за защита от заплахите от страна на САЩ, пише РИА Новости.

"Непреклонно желание на КНДР е да отиде до края, ако САЩ възнамеряват да продължат своята конфронтационна политика. Армията на КНДР вече ясно посочи, че нейните контрамерки ще включват и внезапни изпреварващи удари и други мерки", пише в заявлението на министерството.

Още по темата

В документа се подчертава, че Пхенян ще отговори "на тотална война с тотална война, на ядрена – с ядрени удари" и  "непобедимата революционна армия на КНДР следи внимателно всяка маневра на САЩ и е готова да реагира незабавно на всяка една провокация".

Представителят на Външното министерство оправи критики и към отказа на Щатите да се откажат от изпращането край Корейския полуостров на авионосеца "Карл Винсън".

Ударната група на американският самолетоносач "Карл Винсън" се очаква до дни ще пристигне в района на Корейския полуостров, заяви в Австралия вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

"Нашето очакване е, че групата плавателни съдове ще бъдат на позиция в Японско море в рамките на дни, преди края на този месец", обясни Пенс.

Междувременно американски изтребител падна в морето при опит за кацане на самолетоносача "Карл Винсън" южно от Филипините, предаде АП, като се позова на Седми американски флот. Пилотът е катапултирал и е бил спасен невредим.

Изтребителят Ф/А-18Е е извършвал рутинен полет при транзитно преминаване на самолетоносача през море Сулавеси. Инцидентът се разследва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
2
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 7 години
*** американските бараки ,ония ден падна хеликоптер Блек Хоук ,вчера ф 18 . Тея не ги бива консервна кутия да направят читава ,а тръгнали да воюват. Нещастници.
159
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A NAS AKO NI UDARI NQKOI MOJE DA OTVYRNEM SAMO S GOLO DUPE
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 159 американците официално загубиха тая война, неофициално загубиха и други войни, ама не си признават....
157
6
 
4
 
! Отговори
Ми Ко толкоз преди 7 години
Тръмп ще опече корейското прасе за два часа. Видя се *** колкото и да им се иска не могат да спрат томаховките. Прасчо няма шанс.
156
2
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
До Анонимен 165 Браво приятел! Най после един наистина смислен коментор за виетнамската война.Но на кого го обесняваш? На тези дето се възхищават на прасето ли?
155
4
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
До Анонимен 108 Повода е налице. корейците готвят нов ядрен опит.Направят ли го с тях е свъшено.И Путин няма да се обади изобщо.
154
2
 
8
 
! Отговори
РККА преди 7 години
Леле.... схванатите американци ще торпилират собствения си самолетоносач....явно имат доста голем процент в графата жертви от приятелски огън...
153
3
 
8
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Фактите показват, че от материално и *** презадоволен атлантик боец не става, той воюва само чрез копчетата на машинариите си, ама когато машинариите му блокират, какво прави тогава!? Пълни памперсите и отпред и отзад и подава молби за напускане на армията!
152
3
 
10
 
! Отговори
до 164 от славянин преди 7 години
Интересно като ''нямат загубена битка във Виетнам'' как така чобаните загубиха войната!? ''Демократичната логика'' винаги ме е впечатлявала!
151
3
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До Гepманистaн Убepалec - Явно си малък, и което е по-лошо и малко четеш. Това за кока колата беше пропагандирано от тъпите идеолози на БКП, които в тези години даже трудно четяха. Освен това има още много живи хора, които помнят и са свидетели на избиването на всички обучени и образовани хора за да заемат местата им във властта без образование и без дори да могат да четат.
150
8
 
5
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
НА ПРИКАЗКИ Я ДОКАРВАТ ЖЪЛТУРКИТЕ ! САЩ ПРАЩАТ КОРАБИ В БЛИЗОСТ 400 КМ . ОТ КНДР ! АКО ИМ СТИСКА НА ЖЪЛТИТЕ НЕКА И ТЕ ПРАТЯТ ВОЕННИ КОРАБИ НА 400 КМ. ОТ САЩ !
149
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самолета на САЩ не успял да се приземи.Жалко,след великия удар по Сирия, един самолет не могат да опазят.Да не са го уцелили северна Корея:))))
148
7
 
3
 
! Отговори
СЕВЕРНА КУРЕЯ преди 7 години
Ние, Северно Курeйците сме страшни защото имаме нови технологии на принципа Kukurea Dupedavalis, която е най-нова технология и не е позната още на umos erektolapalis! Северно курейците са решили да напад на всяка цена, независимо на коя страна ги насочат:- Ние Северно Курейците ще защитаваме нашата територия - Северна Курея от Южна Курея ми! Няма да им се дадем щом ни кажат! Засега ще нападаме само Америка, а после вече може и Расия! Ще видим.
147
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Педорашките отдавна са отучени да воюват. Навсякаде, ако нямат числено превъзходство 1:1000 ги тепат като маче у дирек. В казармите им цари пълна дедовщина, всеки новобранец го посрещат с изреждане на цялата рота. Това се твърди че заздравявало дружбата, както античките македонци на Ацето Педарот.
146
7
 
22
 
! Отговори
**** преди 7 години
Я някой да ми отговори,защо сащ нападна Сърбия когато започна да прави прочистване в косово,а Русия като влезе в Грузия,Украйна,сащ само врещи,каква е разликата между сърбия,и Русия,май с Русия се съобразяват краварите,иначе ще научат по трудният начин,как се воюва с Русия.
145
8
 
17
 
! Отговори
руски агент преди 7 години
Тя Северна Корея си е готова, ама амириканците ги е шубе.
144
12
 
6
 
! Отговори
ссдд преди 7 години
До Анонимен 159 :Как можеш да съдиш по войната във Виетнам която е била преди 60 години с една евентуална война в днешни дни ,при положение ,че живеем в годините на технологиите,а САЩ безпорно са световен лидер на тая тема и с 50години преднина пред другите държави.Ти си абсолютен олиго*френ.
143
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Личният полк за забавления на Вожда с напърчени цАци като писне мощно ура, или както е там на корейски и от всичките самолетоносачи ще им изпопадат самолетите.
142
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като се били толкова добре във Виетнам защо след три години не го победиха?
141
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната във Виетнам била "безсмислена"? Просто тогавашните " тръмписти" показваха мускули на света точно като днес - виждате ли ни колко сме велики. Което значи, че и днес на голяма част от американците не им дреме за броя на жертвите, стига да успеят да го докажат. Това е отвтатително, античовешко поведение и не може да се толерира от народите. То се толерира само от продажните, подкупни политици.