Тръмп към световните лидери: Ако има нещо, звънкайте!

Президентът на САЩ с пореден гаф за националната сигурност
31 май 2017 08:23, Мария Захариева
20
Тръмп към световните лидери: Ако има нещо, звънкайте!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ е посочил на световните лидери, че могат да му се обаждат на мобилния телефон и да му задават въпроси свързани със сигурността.

Предложението, което представлява и риск разговорите на президента да бъдат прехващани, е и нарушение на дипломатическия протокол, предаде The Hill, цитиран от Фокус.

Според запознати източници от Белия дом Тръмп е призовал министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо и президента на Мексико Пеня Нието да му се обаждат на мобилния телефон.

По-късно източник от френското правителство посочи, че след срещата си Тръмп и неговият френски колега Еманюел Макрон са обменили номера, но не уточни дали френският държавен глава ще се възползва от предложението.

Въпреки че е нещо нормално хората да си звънят един на друг, разговорите между световните политици са внимателно управлявано дело. Типичният дипломатически протокол предполага разговорите да се провеждат по сигурни телефонни линии.
 


20
Още по темата: телефонТръмпТрюдо
Още от
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А, ако ви се разпуска, аре на по бира и хамбургер в Диснито!
Ваш,
бай Дончо
16
0
 
0
 
! Отговори
Арети преди 10 месеца
Лудостта си има своя, по-силна логика:-)))!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ми така де, прав е. стига с тия потайности. телефона си е най-сигурното.
14
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 10 месеца
на стената у фейсо можем ли да ти драснем баце? или на пейджърут?
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Паметлив
.Впрочем и във Франция негов човек е президент,а и не само там.

да, макарона е червенощитов геронтофил и в това беше голямата заблуда за клетите френски офчици - на финала им бяха даде двете лица, на едно и също нещо.
12
4
 
1
 
! Отговори
Паметлив преди 10 месеца
Май ще се окаже права баба Ванга("Черният президент ще е последен") като гледаме Тръмп.Въпросът е:Какъв е интересът на Рот.шилд от всичко това?Може би идеята е да се разбият институциите и управлението да бъде поето лично от него(неявно,естествено,но по-пряко отколкото досега).Какво пък-скоро ще разберем.Впрочем и във Франция негов човек е президент,а и не само там.
11
5
 
1
 
! Отговори
д преди 10 месеца
Ами нали това иска ЕС -автономия.Лошото е че като им свършат патроните звънкат на чичо Сам и после казват колко е лошав.
10
2
 
14
 
! Отговори
карина преди 10 месеца
Хахахах, тоя образ направо кефи - настанил се е в Белия дом като на вилата си. Докато плеви градинката може да му се обаждат и да си поприказват с него. Човек от народа, хахахх.
9
1
 
11
 
! Отговори
сърдито другарче преди 10 месеца
Този започва да ми харесва - приятели звънкайте , ако сте в махалата. Браво Доналд,добро аверче си ,но не ставаш за водач на бандата.
8
3
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 10 месеца
Папата е бил първи някога. Сега не може да се мери при решаване на свтовните дела. В джунглата как е - правото на по-силния
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Навик им е на USA - Президентите , в рамките на мандата , да се изявяват като втори заместник Бог , първия е Папата , нали така .
6
7
 
5
 
! Отговори
Гост+ преди 10 месеца
Какво ви възмущава? - човекът отговаря за свтовните дела - вижте колко е земен и лесно достижим. За какво трябва да се минава през протоколите? Просто звънкайте!
5
0
 
17
 
! Отговори
проктолог преди 10 месеца
На мен Тръмп ми звъни на мобилния. Казах му вече, да се обади на секретарката ми, да му даде час. Аман от навлеци!
4
11
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 10 месеца
Явно по-бaвно схващаш ето като за бавноравивващ се Тръмп отново умишелно се изплю в лицето на третополовите и сега си пише в Туитера, а те се гърчат от злоба и не схващат, че той им се подиграва .
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 2

Тръмп Е невежа и Е популист.

Най-големият ужас за света е некадърник с достъп до ядреното копче.

И да му се радвате, и да не му се радвате, една голяма грешка на тоя пуяк ще доведе до неприятни последици, както за нас - мислещите хора, така и за вас - тръмпофилите. Радиацията не подбира.
2
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тръмп отново плю една лепкава плюнка в лицето на Хилъри и триполовите. Сега ще го нарекат невежа и популист.
1
1
 
37
 
! Отговори
Коце кмета преди 10 месеца
E кво, може да си звъннат, па да си уредят Тръмпови и Макронови една суинг среща, така като си разменят първите дами, всеки ще бъде с наборка...