Ото измъчван? Нищо такова, твърди Северна Корея

Грижили се за него според всички международни правила
23 юни 2017 12:37,
72
Ото измъчван? Нищо такова, твърди Северна Корея
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейските власти отрекоха твърденията, че са изтезавали Ото Уормбайър, американският студент, който почина, след като бе освободен в кома от КНДР, предаде AFP.

Още по темата

"Нашите съответни агенции се грижат за всички престъпници според нашите вътрешни закони и международните стандарти", съобщи по местната медия говорител на Националния съвет за поправителните институции.

Американският студент беше върнат в САЩ в кома след прекарани 17 месеца в севернокорейски затвор. При завръщането си той е имал тежки мозъчни увреждания, от които е починал.

Ото Уормбиър беше арестуван през януари 2016 г., тъй като се опитал да открадне пропаганден афиш.

Севернокорейският Върховен съд го осъди на 15 години каторжен труд за подривна дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онзи ден видях новината на сайта на Bbc news - бяха публикували снимка, на която се вижда студента по време на заседанието на съда, на което явно му съобщават присъдата...Момчето плачеше като дете..... Покъртителна гледка! Така и не разбрах дали държеше бяла кърпа в ръцете си или пръстите му бяха привързани..... Чудя се САЩ как са могли да оставят своя поданик в ръцете на тези варвари година и половина! Ото уби ли някого, какво му стана на скъпоценния им лидер, като е свалил един негов плакат?? Култът към една личност е нещо разрушително, те не признават Бог!
42
3
 
0
 
! Отговори
Oleg преди 6 години
До Анонимен 45 - не е и Путин де!Ама никой не го е спрял и той да посави такъв ултиматум. Все пак Владивосток е доста близо до границата на тоя концлагер.
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой упълномощи краварите да раздават ултиматуми където са минали всичко гори след тях и налагат ембарго на СК за да ги държат бедни и гладни. СК все пак успява да храни 10 млн човека армия и ще си направят ядрено оръжие, а после?
40
2
 
2
 
! Отговори
Oleg преди 6 години
До ponti до OlegНе са ми много любими щатите де. Просто не ги сатанизирам.
39
5
 
1
 
! Отговори
Oleg преди 6 години
До АнонименКак е стигнал до военните обекти? Бил е на геостационарна орибта на СК ли? Европеец в Корея си ходи до военни обекти като как точно?!*** останал незабелявзан по обяд в центъра на София нали!!!
38
1
 
15
 
! Отговори
ponti до Oleg преди 6 години
СК си има правила, така както и някой любими съюзници на любимите ви щати - Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. Я пробвай да хванеш гаджето си за ръка на улицата или да пиеш една бира на пейка в парка в тези държави и ще видиш какво ще ти се случи...(емирството Дубай е изключение). В СК не съм ходил, но в гореизброените съм и то доста, така че съм наясно.
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия дали приемат бежанци?
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за плаката е краварската версия на случая.В съда в Пхенян като едно от доказателствата е представен фоапаратът му Nikon с намиращата се вътре карта със заснети военни обекти в страната.
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой го е карал да краде ????
34
0
 
10
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Това са подробности. Принципът е един и същи. Обещават ти нещо за пари - дъниш се, губиш и си носиш последствията.Това че църквата не била Баптискта, а Методистка, че не пасторът, а клисарят обещал парите - това не променя абсолютно нищо.
33
6
 
3
 
! Отговори
ЮЕС преди 6 години
Най добре за коледа да опекат прасето.Доста се е охранило.
32
4
 
6
 
! Отговори
Oleg преди 6 години
Както разказваше Божо Димитров дето питали в един съветски лагер някой - ти за какво си тука?И онзи: за нищо!Те: Ааа не е за нищо!! За нищо дават 10 години, а ти си осъден за 20. Все нещо си направил!
31
3
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 6 години
Не мога да се начудя на желанието на някои индивиди винаги да променят нещата. - църквата е Обединена методистка църква- поръчката не е от пастора, а от член на църквата- към това бил подтикван и от студентсткото Z-обществоА всички тези неща ги е казал в съда, където и ти да беше ще си кажеш и "майчиното мляко". Това обаче не променя факта, че за такова деяние е осъден толкова строго. По тази логика, ние трябваше да "побием на кол" шведа побойник! Но не сме маймуни!
30
10
 
0
 
! Отговори
Oleg преди 6 години
Ponti, харесва ми, че осъзнаяаш, че СК е една отвратителна страна. Просто не ти пука за американците... Ако и руските мижитурки в тоя форум мислиха като тебе щях да съм доволен. Ама те и да мислят ще се правят на интересни. Нищо, че е доста американско за парици да се правиш на ***.
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ото е пратен в лагер защото е взел със себе си плакат на любимия лидер, което се наказва с доживотен лагер, но момчето явно не е знаело. То си представя, че света е розов, и въобще не осъзнава какъв ужас са сталинистките режими. Всеки турист който ходи в Северна Корея трябва да има едно на ум, че подлага на риск живота си! Например, ако не се поклониш пред статуите на Вечния Лидер Ким Ир Сен и на любимия лидер Ким Чен Ир те арестуват и хвърлят в лагер.
28
3
 
2
 
! Отговори
хм преди 6 години
Пропагандния афиш е предназначен за хората .Студентът е искал да го занесе в щатите да пропагандира корейския комунизъм и вожда им.
27
5
 
8
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Ще ги праснат накрая. Искам да видя бебешкото лице на Ким Чен Ун в гримаса пред разреване, нищо повече.
26
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да би мирно седяло, ни би чудо видяло. Той е отишъл на въпросната екскурзия с група от общо 36 американци. Останалите 35 са се върнали по живо по здраво.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, той сам се е вкарал в кома сигурно! 17 месеца в севернокорейски лагер = мъчителна смърт.
24
7
 
4
 
! Отговори
до Oleg от ponti преди 6 години
..Защото не съм толкова Т.Ъ.П, като тебе и американеца! Самите американци имат поговорка - Curiosity killed the cat.