Ото почина! Пхенян го върна в кома след месеци мъчения

Тръмп осъди "бруталния режим" на КНДР след смъртта на студента
20 юни 2017 07:52,
118
Ото почина! Пхенян го върна в кома след месеци мъчения
Ото Уормбиър. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди "бруталния режим" на Пхенян, след като вчера почина американски студент, върнат в САЩ в кома след прекарани 17 месеца в севернокорейски затвор, предаде Франс прес.

"Случиха се много ужасни неща. Но поне го върнахме у дома да е с родителите си", заяви Тръмп малко след като семейството на 22-годишния студент съобщи, че той е починал в болница.

Още по темата

"Това е брутален режим", добави Тръмп по адрес на КНДР.

Ото Уормбиър бе арестуван от комунистическия режим през януари 2016 г. При завръщането си в САЩ той е имал тежки мозъчни увреждания.

Уормбиър бил арестуван за опит да открадне пропаганден афиш докато бил в Северна Корея на организирано пътуване. Севернокорейският Върховен съд го осъди на 15 години каторжен труд за подривна дейност.

Доналд Тръмп подчерта решимостта си "да попречи невинни да изживяват подобни трагедии в ръцете на режими, които не спазват върховенството на закона или най-елементарното благоприличие".

"Няма нищо по-трагично за родители от загубата на дете в разцвета на живота. Нашите мисли и молитви са със семейството на Ото, приятелите му и всички, които са го обичали", заяви Тръмп, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес, Юли 2019та година Доналд Тръмп е приятел със севернокорейския режим. Починалият студент е забравен, жестокостта на режима също. Тръмп е един циркаджия и измамник...
107
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, де да можеше всички нашенски комунистичски кратуни да ги изселим в северна корея където им е мястото
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Warmbier или Топлата Бира се пени и накрая Пи една студена вида. Ще ги цака севернокорейците с плакати, я бегай бе, въшкар.
105
1
 
6
 
! Отговори
Г. Сомов преди 6 години
Към всички *** и разни други психопати. Защо само дрънкате по форумите ? Действайте , вървете там в Северна Корея, при Свинчето. Вашта майка Долна .
104
4
 
6
 
! Отговори
ai Siktir преди 6 години
a v mezdunarodnia sud v Haga...kolko surbi GI pocinaha...14 ili 16 be broikata...
103
10
 
20
 
! Отговори
гошо преди 6 години
Много *** хора има тук, едва ли само за някакъв плакат е всичко, но сигурно е ходил и е снимал където не трябва. И аз съм планирал да отида в Северна Корея, има турове, но е ясно, че снимаш където ти кажат, че може, не показваш средни пръсти към статуите на лидерите им и си купуваш сувенири от където трябва. Спазваш реда и всичко ще е точно. Защо в Сингапур примерно те посрещат с имиграционна карта на която пише, че трафика на наркотици се наказва със смърт и всички спазват реда, а там не ?
102
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега американските *** ще бъдат в траур цял месец...
101
23
 
15
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Хак да им е на американците! какво прави някакъв си американски ***.да.л в Северна Корея? Кого е търсил там? Баща и майка си? Баща и майка му са в тъпата ***.да.лска Америка! Американците колко човешки живота са погубили? Много повече,отколкото севернокорейците! Да беше си седял в Америка тъпият американец и нямаше да бъде мъртъв. Всъщност,най-добрият американец е мъртвият американец!
100
17
 
11
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Браво! Браво на севернокорейците! Хак да им е на американците!
99
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този случай не го знаех, днес прочетох за това момче и чух по телевизията и плаках. Дори да е откраднал, такова ли варварско наказание заслужава.... какви са тези безчовечни сатрапи, та да го уморят така, за едното нищо?!! Щатите трябва моментално да изличат от земята тази сатанинска държава!!! Това и в шериата го няма!
98
4
 
19
 
! Отговори
Въйййй преди 6 години
До всички червени зомбита:Наистина ли вярвате че САЩ ще прати двуметром млад бял американец за агент в Северна Корея? Защо ли не някой кореец вербуван от вън? Все едно да пратиш Каракачанов за разузнавач под прикритие в Сомалия...
97
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До История даге КаТо е искал да си вземе афиш ,да си купи и сувенири продават .И ти да не си бил там, че знаеш какво е правил . Не е било заради един плакат . Не сме толкова найвни .
96
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Какво разузнаване те гони, бе, човече - момчето е свалило от стената един плакат. ЕДИН ПЛАКАТ!"Альоу, главата почни да я използваш не само за котратежест на задните части. Това ти го казват КРАВАРЦИТЕ. Истината, естествено е друга. Никой, дори Ким, не тръгва да си създава проблеми просто щото е спал лошо.
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Карма А има и сънародници който защитават убиствата на деца в Сирия от САЩ и ССА Нали от ССА заклаха 11 годишното палестинче .
94
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите ви са плашещи за съдбата на българската нация. Хора без никакво познаване на случая, които днес виждат за първи път името на починалия, без нулево познаване на реалността в Северна Корея, пишат безумни клишета по поръчка на още по-извратени "специалисти" по манипулиране на общественото мнение. Заслужавате си мизерията, в която живеете. Ще си останете в нея, докато така си изкарвате парите и прекарвате дните. Срам ме е да ви чета.
93
9
 
9
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Как какво е търсил? Има турове и почивки за Северна Корея и то доста скъпи и аз попаднах на оферти- просто е бил турист ,а не агент и крадец...
92
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ще е било за кражба на плакат, не ще . Има ли наивни да вярват, че е само заради плаката . .?
91
10
 
13
 
! Отговори
Карма преди 6 години
Не е за вяврване, че имам сънародници,които защитават инквизиторите на момчето,а вината му е ,че искал да си вземе за спомен едно парче стара хартия-афиш.....За такива *** като вас и соев салам и сирене от палмово масло е много заслужавате си съдбата...
90
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тоя мамин сладък къв го е дирил там. Сам си е виновен. Влизаш в клетката на лъва и после ревеш, че те е нападнал.
89
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не разбирам тука някои хора. Каква кражба е това, чувате ли се какво говорите. За такъв афиш трябва да унищожиш човек ли? Съжалявам, но явно тук, има много мутанти.