Въоръжен Хамбург. Протестиращите все по-яростни

Полицията продължава с арестите
8 юли 2017 09:35, Петя Славова
156

Снимка: БТА

Германската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разчисти хамбургската улица "Шултенблат", където съпроводените с насилие протести срещу срещата на Г-20 може да засенчат разговорите на световните лидери, предаде ДПА.

Тази сутрин полицията съобщи, че само в една сграда са били арестувани 13 души. Като цяло обстановката в квартал Шанценфиртел, където бяха съсредоточени протестите, се успокоява.

Още по темата

Драматични телевизионни кадри показват как полицаи влизат в сградите, стоят на покривите на кооперациите, а в небето кръжат хеликоптери, които осветяват с прожектори района. За преодоляване на барикадите, издигнати от протестиращите, бяха използвани бронетранспортьори.

Полицията каза, че е била атакувана от демонстранти, въоръжени с бутилки със запалителна течност, метални пръти, камъни и прашки, около 500 души са разбили, ограбили и подпалили супермаркет и няколко по-малки магазини, предаде Асошиейтед прес. .

Говорителят на хамбургската полиция Тимо Цил каза, че потресен от насилието, започнало в четвъртък. Никога не сме се сблъсквали с такова равнище на омраза и насилие, каза той. Ранени са 197 служители на реда, но няма сериозно пострадали. Няма достоверна информация за ранените сред протестиращите.

Говорител на полицията заяви за германската телевизия N24, че са били задържани общо близо 100 участници в протести.

Днес, във втория и последен ден от срещата на Г-20, се очаква около 100 000 души да се включат в главната протестна акция, организирана на един от площадите на Хамбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не иска путин на негова територия . Вижте каква стана там....:)
71
2
 
11
 
! Отговори
Asan преди 6 години
ако изкукуригалото бабе не беше лезбо и ставаше за нещо можеха да и направят един генгбенг:)
70
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНО СРЕД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИМА ПОНЕ ЕДИН СНАЙПЕРИСТ!!!!! ДРЪЖТЕ КЪПУТИН ДА НЕ СЕ ИЗМЪКНЕ ЖИВ ОТ СРЕЩАТА НА Г20!!!!
69
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДОКОПАТ МАСОВИЯ УБИЕЦ ПУТИН И МИ ВИДЯТ СМЕТКАТА :DТО СЕ Е ВИДЯЛО, ЧЕ КОМУНСТИЧЕСКИТЕ РУСНАЦИ НЕ СТАВАТ И ЗА *** ЗА ЗЕЛЕ ТА ЩЕ ТРЯБВА ДРУГ ДА ИМ ЛИКВИДИРА ДИКТАТОРА!!!!
68
12
 
3
 
! Отговори
бай хой преди 6 години
Гледам, че се прокарва тезата, че който е против *** е гей. Това е най-главната опорна точка, а? Да демонстрираш хетеросексуалност като руснаците нищо не значи. При тяхната казармена система има доста прикрити гейове. Когато в Русия настъпи свобода тогава ще видим кой какъв е и *** също..., ако доживеем естествено.
67
1
 
24
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Вчера над Алтона имаше 30 хеликоптера. На всяко кръстовище имаше по 10 полицейски коли, със регистрации от цяла Германия. Някой много го е страх. От двумилионен Хамбург половин милион бяха на улицата.
66
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ !!!! А ТАЗИ СРЕЩА Е ПОЗОР ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩОМ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ЕДИН МАСОВ УБИЕЦ НА ХРИСТИЯНИ УЧАСТВА !!!!
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там си живеят като в комунизма - храната евтина, дрехите що годе се намират ,транспорта и услугите и сметките са скъпи .Но най интересното е че храната не се дояжда ,хвърля се ! Материализма е на високо ниво - сменят телефони техники на месец два . Сега обаче има опасност тия благини дасевършат заради новите европейци от Африка ,Сирия, Афганистан ,Иран ИракЩе се научат къде ше ходят.И килимчета и бурки фесове даже ше сложат в името на Алах Европа ЩЕ СЕ ИНТЕГРИРА В МЕГА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА
64
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ!!!!!!КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ПРЕГОВОРИТЕ!!!!БРАВО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ!!! ЩЕ МИ ПРОВЕЖДАТ ТЕ СРЕЩА НА ВЪРХА СЪС УЧАСТИЕТО НА МАСОВИЯ УБИЕЦ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ БЕЗОБРАЗИЕ!!!И АЗ БИХ ПРОТЕСТИРАЛ АКО СЪМ ТАМ!!!!КАКВА НАГЛОСТ ДА СЕДЯТ НА ЕДНА МАСА С МАСОВИЯ УБИЕЦ НА ХРИСТИЯНИ КЪПУТИН!
63
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък искам един глобален свят, в който да имам възможност да черпя от благата му според възможностите и способностите си, а не да получавам даром по равно с некадърниците и мързеливците. Този сценарий сме го разигравали 45 г и накрая всички са нещастни.
62
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОТЕСТИТЕ СА ОРГАНИЗИРАНИ, ЗАЩОТО КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ УЧАСТВА В ПРЕГОВОРИТЕ!!!!!!!!НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я ПОНАСЯ ТАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА КЛОАКА РУСИЯ!!! И АЗ ЩЕ ПРОТЕСТИРАМ СРЕЩУ УЧАСТИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ В СРЕЩАТА НА Г20!!!!!!!!!
61
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунисти - антиглобалисти, но инак интернационалисти. Всъщност, ако поговориш с тези диваци, те не са против глобализма, стига да е замесен с комунизъм. Те също като глобалистите искат да контролират световните блага и да ги разпределят ''между всички''. Дотук добре. Проблемът е, че на комунистите сме им яли попарата и резултатът от ''равенството'' е повсеместна бедност, безстопанственост и един благоденстващ елит, разпределящ зле управляваните блага.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плячкосват магазините. Един протестиращ е бил прегазен с танк.
59
0
 
12
 
! Отговори
восср преди 6 години
Какво е премълчал Карл Маркс/Кашел Мардохай е еврейското му име/,който няма един ден трудов стаж--как банките създават мними пари от хартия и лихви.Плащали са му да се бори не с банкерския,а с индустриалния капитал,който видите ли експлоатира.Експлоатира,но създава,а банкерите само грабят.
58
0
 
5
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Тоя да не се чуди, че има омраза и насилие. Те са още по-големи, по-добре че не се показват, защото Хамбург ще им се види тесен.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама сами са си виновни. Това забраниха, онова забраниха.... Гледат някои диктатори и им течат лигите
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато свободата се превърне в свободия,анархията идва!
55
4
 
4
 
! Отговори
И ДА ЗНАЕМ ! преди 6 години
Ние никога за нищо няма да послужим за пример на германците !! Там не стачкуват срещу капитализма . Ако имаха социализъм като нашия щяха отдавна да гният без съд и присъда по трудови лагери и колонии . МНОГО Е ТРУДНО ДА СИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РАБОТОДАТЕЛ НА ГЕРМАНЦИ ! МНОГО Е ТРУДНО ДА СИ ГЕРМАНСКИ ДЪРЖАВНИК . НАРОДА Е ОТМЪСТИТЕЛЕН СРЕЩУ ВСЕКИ С НАЧЕНКИ НА КОМУНИЗЪМ СОЦИАЛИЗЪМ ИЛИ ГЛОБАЛИЗЪМ И В ТАКИВА СЛУЧАИ ИЗВАЖДА ЖИВОТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРЕЗ НОСА ИМ ! ТАМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗНАЯТ КАКВО ГИ ЧАКА !
54
8
 
9
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Путин е организирал протестите. Да се наложат още санкции.
53
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немската полиция дава урок как се разправя с разни безделници и мърляви наркомани. Гена на Хитлер е жив слава богу. Бий с куршуми и не с тия водомети, а с огнехвъргачки с ***! И нашата полиция да се поучи, ако пак тръгнат срещу правителството на бате Бойко, този път да ги смажат в зародиш, с бтр му минаваш отгоре и с калашниците довършваш.