Критиките на Анкара към Берлин и Брюксел вече са критики и към София

Георги Димов и Мехмед Юмер пред Bulgaria ON AIR
24 авг 2017 11:30, Екип на Dnes.bg
143

8678 гледания   |  Още видео

Турция готви протести срещу оградата, издигната от България по общата ни граница. Протестите са започнали още през 2013 г., но скоро едно турско издание публикува, че турският депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ от Одрин Рафет Сезен е призовал за нови протести.

Още по темата

Депутатът от  нарича 146-километровата ограда по границата между Турция и България "стената на срама", като се отбелязва, че върху оградата са поставени остри като бръсначи заграждения и бодлива тел.

"Турция не заслужава подобно отношение", казва той.

Сезен я нарича "стена на срама", тъй като в съвременния цивилизован свят не трябвало да има граници.

"Това дипломатическо напрежение никак не е случайно, тъй като се случва в навечерието на българското председателство на Съвета на ЕС. Според Сезен ние сме продължение на репресивното подтисничество, което за тях се шири в цяла Европа",  посочи пред Bulgaria ON AIR главният редактор на в-к "Седмичен обзор" Мехмед Юмер.

"Това говорене е в духа на отношението на турския президент Ердоган към Германия. В самата Турция се случва нещо ужасно спрямо човешките права. Правят се опити да се измести акцентът и вниманието към измислените проблеми с ЕС от турските говорители", поясни той.

Според бившия ни генерален консул в Одрин Георги Димов има и позитивна черта на призивите на Рафет Сезен, а именно, че ни поставя на мястото, на което сме.

"Вече критиките на Турция към Берлин и Брюксел са и към София. Така югоизточната ни съседка започва да ни третира като пълноценна членка на ЕС. Би било изключително опасно за нас, ако се отклоним или отдалечим от Съюза", категоричен бе Димов.

Главният редактор на в-к "Седмичен обзор" заяви, че напрежението между нас и Турция трябва да спадне, но също така при евентуална криза трябва да се придържаме към общия европейски план за реакция в подобни ситуации.

"Ние не сме врагове на Турция, но в бъдеще трябва да изискваме пълна реципрочност в отношенията ни – както ние, така и вие", добави бившият дипломат.


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"На турските тролове трябва да им дадат Нобелова награда за тъ.потия."

О не, ние сме много назад в тъ.потията, не мойта а твойта баба хвърля банкноти ВСЕКИ ДЕН с едно ало... Заслужихте си нобела и то отдавна! :-) защото не е лесно да се "борявяш" всеки ден с апаши!
113
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На турските тролове трябва да им дадат Нобелова награда за тъ.потия.
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В бг вече се изселиха доста кюрди, женят се за българки...та и чак и тях хваща турската полиция :-) ще се снимаш ти с шалварите на пкк, ще ми пишеш глупости във фейса и ще ми твърдиш, че нямаш нищо общо с пкк, а приятеля ти пък, който има снимка и с пкк и с идил и той ми е бил света вода ненапита, а?! Турската полиция ще ви сложи униформи с номера отзаде...:-) :-)
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На бълхарите ес то им направиха една тел...и си мислят, че те я направиха!
Ганка повярвай, че има много начини да мине мигрант на гости у вас и като мине казва едно ало на един патриот, разбират се пият кафе и джа към Юроп:-)
110
0
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 1 година
ЗА КЮРДИСТАН ???? МАЛКО ОСТАНА :)))
ТОЧНО СЛЕД ЕДНА ГОДИНА НА ТАЗИ ДАТА, ЖИВОТ И ЗДРАВЕ ПАК, ЩЕ ГОВОРИМ, ИМАМ НЯКОИ НЕЩА В ПРЕДВИД, СЛЕД ЕДНА ГОДИНА КЮРДИСТАН ЩЕ ВИ ЗВУЧИ КАТО ДРЕВНАТА ТРОЯ И ЕЛАДА :))))))))
ХА-ХА-ХА-ХААААААА
109
2
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 1 година
СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ НЕ ГИ РАЗБИРАШ ТЕЗИ НЕЩА, НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ПАДНЕ ЖЕТОНА
ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААА
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците са kомплексари търсещи внимание затова само идват да се обясняват в българските форуми. Реалността е че в анадола живеят в гета и не знаят какво е това асфалтирана улица.
107
1
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 1 година
КЮРДИТЕ НА ЦЯЛ СВЯТ РАЗПРАВЯТ , ЧЕ СА 30 МИЛИОНА, ПЪК ПОСЛЕ НЕ МОГАТ ДА МИНАТ ИЗБОРНАТА БАРИЕРА, СТИГА СТЕ СЕ ИЗЛАГАЛИ КАТО КИФЛАДЖИИ, ИЗЛАГАТЕ И СЕБЕ СИ И ТУРЦИЯ :))))))))
106
2
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 1 година
ПАРТИЯТА КЮРДИТЕ НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА - ДА МИНЕ ИЗБОРНАТА БАРИЕРА- БЕЗ ПОМОЩ ОТ ТУРЦИТЕ- И ТУРЦИ ГЛАСУВАТ ЗА ДА МИНАТ КЮРДИТЕ БАРИЕРАТА - И ТЕ ДА СИ ИМАТ ПАРТИЯ :)))
КАКВИ 30 МИЛИОНА? ХА-ХА-ХААААААААА
МАХАШ НУЛАТА - 3 МИЛИОНА КЮРДИ, А ИНАЧЕ И АЗ СИ МЕЧТАЯ ТУРЦИТЕ ДА СА 1 МИЛИАРД, АМА НЕ СА ХА-ХА-ХА-ХАА
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бла Бла Бла, и затова Световния ред строи фабриките в Турция и износ до всички краища на света....
104
2
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 1 година
КЮРИСТАН ? ХА-ХА-ХАААААААААААА
ОТ 1 ГОДИНА В ТУРЦИЯ НЯМА АТЕНТАТ, ТЕРОРИСТИТЕ НЕ МОГАТ И ДА ПРЪДНАТ, А И 90 % ВЕЧЕ СА 2 МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА, И ПРОЦЕНТА НЕПРЕКЪСНАТО РАСТЕ :)))))))
103
2
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 1 година
ПРОТЕСТИТЕ В ПАРКА ГЕЗИ 2013 ГОДИНА - СПОРЕД ТУРЦИТЕ СА ОРГАНИЗИРАНИ ОТ ЗАПАДА, ОПИТА ЗА ПРЕВРАТ 2016 ГОДИНА - ПАК ОТ ЗАПАДА . НЕ ИСКАМ ДА ИЗПОЛЗВАМ ГРУБИ ДУМИ, НО ТУРЦИТЕ БУКВАЛНО " МРАЗЯТ " ЕВРОПА, ТОЛКОВА МНОГО Я МРАЗЯТ, ЧЕ СИ НЯМАТЕ НА ПРЕДСТАВА :))) В ЕВРОПА СЕ ВНУШАВА ДРУГО- ЧЕ УЖ ТУРЦИЯ СЕ НАТИСКА - ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО ТАКА СЕ ВНУШАВА - ЗАЩОТО ЕС СЕ РАЗПАДА - НЯМА ДА Е САМО АНГЛИЯ- ЩЕ ИМА - ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ, ФРАНЦИЯ :))))))
КОГА ЩЕ ПРОГЛЕДНЕТЕ - НЕ ЗА ДРУГО- ПРОСТО ДА НЕ ИЗГЛЕЖДАТЕ ГЛУПАВО :)))
102
3
 
4
 
! Отговори
Без коментар преди 1 година
30 години след 500 години робство България е шеста икономика в Европа,
30 години след 50 години дружба сме последни в ЕС.......
101
3
 
0
 
! Отговори
Дежавю преди 1 година
Ердоган печели и за Меркел изборите ,след изборите пак ще си ходят на гости.
100
4
 
7
 
! Отговори
До ха-хааааа преди 1 година
Хубаво, след като ни изброи всички екстри на Турция айде и ти и Турция зминавайте си в Азия или където искате. И ни оставете нсай-после на мира. Не ни трябва нищо от Турция, нито великите и заводи, нито инвестициите и. Като им е добре без България и Ес защо само се чудят за какво да се заяждат. Тая ограда я строим не в Турция, а у нас. И ако искаме ще дигнем още 10 огради. И Турция няма право копче да ни каже. За нас да не чуваме за Турция по-добро няма.
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХАААААААА
Ами имаме меки китки,вместо истински управляващи.И Европа не се управлява от европейци,може би затова не им пука какво се случва с Европа.Не слушат и Орбан какво им казва,а той е прав.
98
2
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 1 година
НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШНО, НЕ СЪМ ТРЪГНАЛ ДА УБЕЖДАВАМ И ДА ПРОПАГАНДИРАМ НИКОГО, ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ, ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ :)))
ГЕРМАНСКАТА СИМЕНС ИЗБРА ТУРЦИЯ ПРЕД МЕРКЕЛ, ГЕРМАНСКАТА БОШ ИЗБРА ТУРЦИЯ ПРЕД МЕРКЕЛ, МЕРЦЕДЕС ИЗБРА ТУРЦИЯ ПРЕД МЕРКЕЛ- ИЗВОДИТЕ СИ ГИ НАПРАВЕТЕ САМИ :)))) НЕ ИЗБИРАЙТЕ ТУРЦИЯ, НИЩО НЕ ИЗБИРАЙТЕ - ПО ДОБРЕ НИЩО НЕ ПРАВЕТЕ - НЕ ВЪРВЕТЕ ПО ПОГРЕШЕН ПЪТ - НЕ СЪСИПВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ- БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА ХУБАВО И СВЕТЛО БЪДЕЩЕ - СЛЕД НЯКОЙ ДРУГ ИЗБОР , МЕРКЕЛ НЯМА ДА Я ИМА, НО ТУРЦИЯ
97
6
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 1 година
ГРАМОТНИ ХОРА СТЕ :))) НАПРАВЕТЕ СИ ТРУДА ДА ПРОВЕРИТЕ, ТУРЦИЯ НЕ Е В НИКАКВА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА, ПРОВЕРЕТЕ САМИ, ЧУПИ РЕКОРД СЛЕД РЕКОРД, ДАЖЕ ИМА СТРАННИ КУРИОЗИ - ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯ 1 МЕСЕЦ - ГЕРМАНСКАТА СИМЕНС - ИНВЕСТИРА В ТУРЦИЯ 1 МИЛИАР ДОЛАРА - ЗА ВЯТЪРНИ ТИРБИНИ, ГЕРМАНСКАТА БОШ - 200 МИЛИОНА, МЕРЦЕДЕС БЕНС - 40 МИЛИОНА - ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА КАМИОНИ- ПРОВЕРЕТЕ - ИМА ИНТЕРНЕТ. В ТУРЦИЯ ИМА МИЛИАРДИ ДОЛАРИ - ЮЖНОКОРЕЙСКИ, ЯПОНСКИ, АРАБСКИ ИНВЕСТИЦИИ - ЕВРОПА ИЗОСТАВА :)))
МЕРКЕЛ Е ПОЛИТИК :)))
96
4
 
4
 
! Отговори
упс... преди 1 година
Хм, тази риторика на Султана е шоу за вътрешно ползване!

Турция не може да си позволи да прекъсне икономическите си контакти нито с ЕС, нито с РФ, нито със САЩ, особено при икономическата криза в която се намира.

А и не забравяте, че на референдума за Султана гласува едва 51% от турското население.(при това с доста машинации)

С националистическите си прояви и анти западни изказвания Ердоганчо просто се опитва да консулидира привържениците си!
95
4
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 1 година
ТУРЦИТЕ НЕ ИСКАТ ЕВРОПА И ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ - ИМАТ СИ ВЕЧЕ ДРУГИ ПАРТНЙОРИ - КИТАЙ, РУСИЯ , ИРАН -- ЕРДОГАН ГО ПОВТАРЯ ВСЕКИ ДЕН - НЕ ВИ ЛИ ПИСНА :))) НЕ ВИ ИСКАТ ПАРИТЕ- ЗА ТЯХ ИМА ПО ВАЖНИ НЕЩА :))) ЕРДОГАН ВСЕКИ ДЕН ПОВТАРЯ, ЧЕ ЕВРОПА ИСКА СЛАБА ТУРЦИЯ - И ЗА ЦЕЛТА ВОЙНА - ТУРЦИЯ КАТО СИРИЯ И УКРАЙНА, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАГУБИ МНОГО ОТ ТОВА, СИРИЯ БЕШЕ 22 МИЛИОНА, ТУРЦИЯ ВЕЧЕ Е 81 МИЛИОНА , НЕ ВИ ИСКАТ - ДА ГО ЗНАЕТЕ ОТ ЕДИН ТУРЧИН :)))