Ким Чен Ун вдигна банкет в чест на своите ядрени учени

На 9 септември се навършиха 69 г. от създаването на КНДР
10 сеп 2017 09:58, Петя Славова
108
Ким Чен Ун вдигна банкет в чест на своите ядрени учени
Снимка: БТА

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун устрои голямо празненство в чест на своите ядрени учени и специалисти, участвали в шестия и най-голям ядрен опит на Пхенян преди седмица, съобщи официалната агенция на КНДР КЦТА, цитирана от Ройтерс.

За да изрази признателността си към ядрените учени и други представители на военния и партиен връх, допринесли за опита с атомна бомба миналата неделя, Ким даде банкет, включващ художествено представление и фотосесия със самия него.

Още по темата

КЦТА не уточнява кога се е състояло празненството, но според анализатори това най-вероятно е станало вчера.
На разпространените днес от севернокорейската агенция снимки Ким позира широко усмихнат в сградата на Народния театър в Пхенян заедно с двама видни ядрени учени: Ни Хон-соп, ръководител на севернокорейския Институт за ядрени оръжия, и Хон Сун-му, заместник-завеждащ отдела на Корейската трудова партия за военната индустрия.

Ни и Хон изиграха ключова роля в севернокорейската ядрена програма, като по време на полеви инспекции и изпитания на оръжия стояха близо до Ким, включително на последния ядрен опит. Ни е бивш директор на Центъра за ядрени изследвания в Йонбьон, най-важния ядрен обект на Пхенян, а Хон също е работил там, като главен инженер.

На банкета Ким е заявил по адрес на двамата специалисти, че те са "поели водещата роля в постигането на главната цел - да се доизградят държавните ядрени сили" в съответствие с политиката му на паралелно ядрено и икономическо развитие, пише БТА.

"Последното изпитание на водородната бомба е голяма победа, спечелена от корейския народ с цената на кръвта му, докато затягаше коланите в трудните времена", е казал севернокорейският лидер.

Ни и Хон са включени в черни списъци на ООН, САЩ и Южна Корея. Вчера се навършиха 69 години от създаването на КНДР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Ти вярваш ли си?Или това пише в опорките от руското посолство.Като имат толкова неща, защо Кимчо ги е заключил хората си в държавата и не ги пъска да излизат?Защи не пращаме наши студенти на бригади в С.Корея, вместо в САЩ, Англия и т.н.?И за какво трябва някой да се опълчва на САЩ? Че и намекваш, че и ние трябва с нещо да имаме сила да се опълчваме на някой си?
26
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Браво на Ким. Ето кой ще ни пази от САЩ.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеологията чуче, или чучхе се основава на самодостатъчността. Една държава трябва да бъде самодостатъчна и независима от външни фактори, ако може да профитира външни връзки добре, но СК така и така е изолирана от Запада. Освен това чучхе е и начин на живот и поведение - човек винаги трябва да дава най-доброто от себе си за постигане на целта и да не се оплаква, че началника му бил крив, или нямал условия а винаги да търси начин да преодолее проблемите.
24
1
 
9
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
Ти от къде виде това ? Да не си бил там ? Абе с това детинско мислене май си роден след 2000 - ната година и си се надрусал още от ранна сутрин.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако им вдигнат санкциите ще задминат Южна корея, тогава южнокорейците сами ще искат да се обединят със севера.
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северно корейските учени живеят в землянки, спят на клони и шума, ядат плъхове, ровят в земята за корени и под дулото на калашниците (руски калашници) разработват ядрени и космически технологии.
21
2
 
7
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Добре го казва с кръвта на нашия народ не с минети проституция към западни граждани с кръв и лишения и свободни .
20
1
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Направо ги постави всичките в шахово полужение,койли ще му е следващия ход?????
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обожавам новини за Ким.
18
1
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Какъв любопитен въпрос ! С каква плаха нежност го написала женствена ръка трепереща в очакване на гореща среща с мъж ....
17
9
 
7
 
! Отговори
Василка Елкина преди 6 години
И аз бях на банкета! Беше супер, а храната неописуемо вкусна - имаше панирани кучешки хапки, запечени на фурна чревца от улично куче и котешко задушено! Мър-мяуу, джаф джаф!
16
3
 
19
 
! Отговори
доволен преди 6 години
Супер новина за добро неделно настроение. Благодаря ви вестник " днес" . Приятно ми е да чета такива новини но още по приятно ми става при мисълта, че една малка група в София съставена от наркозависими същества с неустановен пол припадат от безсилна злоба с изкривени и позеленяли лица..
15
3
 
4
 
! Отговори
Българката преди 6 години
Личи си правописа и изказа, че Makedon е ***, а не българите.
14
12
 
8
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Понеже са много добре с изхранването за това там са единствените случай на каниблизъм регистрирани в този век.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми за севернокорейските гладни въш ки!Дреме ми за американските кравардемократизатори...Когато европейците го разберат...и се оттърват от навлеците...може и да започнем да живеем по-добре!
12
4
 
16
 
! Отговори
ГРУХБЕТЧИЯ преди 6 години
Сорросоидните щърбели се присмиват на корейските хърбели. Егати иронията. Нали и вие живеете с 30 цента на ден като тях и нямате пари да си оправите зъбите бе! Е, вашите са грант от тролене, а техните от работа във военните заводи. Това е истината.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно какво ще ядат на този банкет.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...плъхове и мишки изчезнаха там!Средностатистическия севернокореец ползва колан с дължина 75см. Държавната програма за здравословно хранене - набляга на скакалците и ***, като основен източник на протеини!
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Петър ВеликиПравилно!! Гладни в С. Корея няма! Ким осигурява по 180 г. ориз и 200 г царевица на всеки. Могат да ядат до припадък! Ако искат да се поглезят с месо може и по някой плъх да си хванат. После ще си го опекат на огън щото ток няма. Ама ха!
8
8
 
7
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Nemojte da mu se smeete na Severnokorejcite be.......Vie Bolgarite bevte BETER od niv prosti vo vremeto na baj TOSE IGRAVTE... PEEVTE I SE SMEEVTE koga baj Toso ke prdnese a za zenite dn ne komentiram.......