Меркел: Дизеловите коли все още имат бъдеще!

Канцлерът обаче постави условие - да има подобрения
Обновена: 6 окт 2018 19:35 | 6 окт 2018 19:03, Веселина Йорданова
67
Меркел: Дизеловите коли все още имат бъдеще!
Снимка: БТА

За дизеловите автомобили все още има бъдеще при условие, че автомобилостроителите направят някои подобрения. Това заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

Милиони германски шофьори са изправени пред неизвестност, откакто по-рано тази година съдът разреши на градовете да забраняват дизеловите коли в някои зони като мярка срещу замърсяването на въздуха.

Идната седмица правителството ще обяви мерки за намаляване на вредните емисии, като същевременно задържи колите на пътя, каза Меркел в седмичното си обръщение.

"Това ще доведе и до по-добро приемане на дизелите", отбеляза канцлерът, предупреждавайки, че ще бъдат необходими още много години, докато нови автомобилни технологии бъдат въведени изцяло.

Дизеловите автомобили попаднаха в центъра на вниманието през септември 2015 година, когато Фолксваген (Volkswagen) призна, че е инсталирал манипулиращ софтуер на свои дизелови модели, за да фалшифицира резултатите от тестовете за отработени газове.

Скандалът разтърси германското автомобилостроене и нанесе удар върху обществената нагласа спрямо дизела, припомня ДПА. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
19
 
! Отговори
Глупости на търкалет преди 5 години
Ако дизелите са вредни кога ще спрат дизелови камиони , ванове , влакове генератори и пр ?Или просто искат да принудят хората да се бръкнат за нова кола?
27
3
 
8
 
! Отговори
снайпера преди 5 години
До 25Джекии, нокиа с фенерче на ауто-еэик..эначи скутер!!Ние на мотопеди ли шсе воэиме бе, эаради умници като тебе??
26
2
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Очаквайте новия ДВГ на кpaвapите, opoc!!Той "предателя" от VW "случайно е там, ще имат ЯКУ бъдеще с тия модерни боксери.Тръгналa кpaвa, да се състеэава с кон
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До снайпераАз съм с нокиа с фенерче. тая седмица още не съм зареждал. Или пък миналия пондрелник зареждах май. Забраих.
24
2
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 20Въшшльоо, не си раэбрал нещо! Това е эабавяне във времето, и като тръгне умен диэел на растителна нафта!! Кой кво щи покаже, от твойте АФРИКАНЦИ??Освен некой надарен, да ти покаже батерията си...3,0 v
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шмеркел е права. Друго си е да караш ТислЪ, деот тежи 2 тона и мъкнеш 800 кила батерии със себе си постоянно. Чудесно КПД. И може да спреш да заредиш с ток на близкия ТЕЦ и да се полюбуваш на пушека от въглищата...
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големия проблем не са колите а дървата и въглищата всички дизели малко или много отделят пушек докато от кимура мирише и се не трае
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямият проблем при замърсяването е въглеродният двуокис. Автомобилите са източник на 10% от това замърсяване, като бензиновите замърсяват доста повече от дизеловите коли. Ако ще се спират някакви коли, то това трябва да са бензиновите, а не дизеловите.
20
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МЕРКЕЛ ПОКАЗВА ТОЧНО КОЛКО СА ИМ ГОЛEМИ НА АФРИКАНЦИТЕ И ЗАЩО Е ТАКА ПРИВЪРЗАНА КЪМ ТЯХ :D
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всъщност дизелите могат да се движат и с обикновени растителни масла и това е много по-екологично от бензина,но говорим за обикновения дизелов двигател,за турбото не е добре,така,че ако им сложат подгряваща система могат да преобразуват дизелите.Никой не споменава този вариант,явно е икономически неизгоден
18
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Бензиновите двигатели са по вредни колко хора се отровиха в гаражите от бензиновите коли "зимата затвори гаража остави двигателя да работи да му е топло докато се по изсуши или прави секс са чуждо"много такива случай и ги намерят отровени.Немците в концлагерите също са използвали пушека от бензиновите коли в камерите и са ги отравяли (приспивали)концлагеристите.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако политиците продължават да се месят на техниците най-много да тръгнат пеша благодарение на собствената си глупост.
16
2
 
13
 
! Отговори
снайпера преди 5 години
До 17Ков ток ше караш бе ей, батерия за тялефона още не са ти измислили! А ти за кола на батерии мислиш, я си включи телефона в зарядното...че утре деня е дълъг!!
15
0
 
2
 
! Отговори
Дреме ми на шмайзера преди 5 години
Дреме ми на шмайзера.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горе-доле ми е се тая на ко ши карам.И колело съм карал, и на газ съм карал, и бендзин съм карал. Сега съм на дизел.Ко кажат - и на ток ши карам.
13
1
 
3
 
! Отговори
30 тона преди 5 години
До неверникЗа ТИРовете бе брачед.
12
3
 
11
 
! Отговори
неверник преди 5 години
Тия си правят вятър на зъбите!Щели да спрат дизелите?А после какво ще я правят нафтата дето излиза от петролните рафинерии?
11
9
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да ги спират тия кадилници.
10
2
 
14
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
А оня ден пишат, че край с диэелете!И аэе чаках Меркела да ни прати нимската нафта, на нас. Еии, по 0,20-се? цента раэбира се!!!
9
1
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Баба ти меркел се гърчи като *** на камИк!Сега едно,после друго,а накрая-трето!Тая е бетер бойко!